Pondelok, 31. Augusta 2015, 15:45
Tak po tom co som najazdil 100 tis. km a celkovo teda 205tis. zacali nadherne problemy s motorom. 4 ojnicne lozisko vysuchane. Nasledovalo krute rozhodnutie co s tym urobit. Rozhodol som sa ostat verny tomuto autu kedze je v slusnej vybave a poservisovane je tam hadam uz uplne vsetko. Dalsia vec je aj problem vobec auto predat v dobrej cene a naopak aj nieco poriadne kupit.
Takze kompletka motora, + zotrvacnik, spojka, remenica. Co este moze odist? Po uspesnych vlaznych 3300km (motor v podstate v zabehu), som mal cestu do Chorvatska, kde som po 200km jazdy citil ze odchadza servo (v podstate som siel bez posilnovaca riadenia). Zastal som az na pumpe za Graz-om a videl som komplet lavy predny bok auta a koleso od oleja. Nasiel som BMW servis, po dlhom a napinavom cakani mi oznamili ze hydraulika je poskodena, oprava 1900€. Samozrejme som to v Rakusku nenechal a riesil som odtah do SR. Po servise islo vsetko relativne v poriadku, az na to ze som citil trosku zmenu v riadeni. Uz pri jemnom otacani volantu reagovalo auto hned tym ze toci, predtym to malo jemnu volu. Hura, konecne mozem jazdit a zacal som sa tesit ako maly chlapec ze vsetko uz je v poriadku. Po 140km som zacal pocitovat tie iste priznaky - bublotanie oleja v serve, odisiel posilnovac. Viete si predstavit moj hnev.
Takze znova odtah do servisu, kde som sa dozvedel ze to zapricinene zlym cerpadlom a teda zas odisla aj hydraulika. No paradicka. Prekusol som aj tuto spravu a po oprave islo vsetko v poriadku az na jednu malinku vec. V diagnostike som vycital aj chybu senzora teploty na DPF, ktory som chcel ist dat vymenit do servisu. Plne nalozene auto sa mi zdalo nema taky vykon a poriadne nevladze, zbiera sa slabsie. To som vsak este nedaval plny plyn kedze som motor nechcel este zatazovat. Myslel som si ze to moze mat nieco spolocne aj s tym senzorom, neriesil som to kedze nezatazene auto malo fajn vykon. Cestou z Oravy do BA som zacal pocut divny rapotavy zvuk pri tom ked som dal plny plyn. Teplota motora v poriadku, zvuk na neutrali ok, iba na plny kotol to vydavalo zvlastny zvuk. Drzal som to teda na nizsich otackach a netrapil to. Odparkoval v garazi s tym ze do servisu na vymenu senzora som nestihol ist. Tak som sa vybral o par dni neskor, avsak do servisu som sa nedostal. Vyzera ze odisla spojka alebo zotrvacnik ktory bol meneny len par tisic. km dozadu. Chrcanie a klepot pri zosliapnutej spojke.
Uz naozaj netusim co mam robit a co este moze odist. Dufam len ze zotrvak zas neposkodil motor. Takze moja radost z jazdy na BMW zatial za tie 3 roky co ho mam bola asi len par dni.