Caute klubaci, tak uz sa aj ja mozem pochvalit novym clenom rodiny, mojim Tourom
Este len v noci sme dorazili z Berlina, kde sme boli pozriet hned prve auto, ktore sa nam pozdavalo, chlapik bol po telefone prijemny, auto ma vymenene komplet brzdy, tlmice a takisto aj nove turbo. Jedine minus bola nepritomnost tempomatu...
Stretnutie prebehlo trosku zaujimavejsie, chlapik nam dal adresu, ze je v praci a ze ho mozeme prist tam, nasli sme adresu, vonku stalo auto, celkom statocne zaspinene :) No ale co sa skryva pod tou spinou som vtedy este netusil :)
Prisiel mladsi chlapik, celkom prijemny, obleceny v monterkach a so zaspinenymi rukami...ano ano, chlapik pracuje v servise (neznackovom).
V rychlosti sme krasavca obhliadli, interier trosku spinavy, zafajceny, no volant, paka, rucka, pedale, vsetko ako nove uplne bez skrabanca... Nuz teda sme sa vybrali auto prevetrat, no chlap nechcel ist na dialnicu, vraj nema cas a musi pracovat, ze bude musiet stacit po okoli... prve co som si vsimol - motor bol uz zohriaty, pytam sa preco? Vraj chvilu pred tym ako sme prisli tam uz bol jeden zaujemca a vraj si to este ma rozmysliet, no kto sa skor rozhodne, ten ho berie... Prislo mi to ako keby take umele donucovanie, no na auticku som nenasiel technicky ziadnu chybu, jedina vec co nefunguje je jeden PDC senzor, na co nas aj majitel upozornil... kratke zjednanie ceny a uz sme aj vypisovali zmluvu :)
Nasledovalo vybavovanie znaciek s nemecky hovoriacimi (ja iba speakujem). Za toto vdacim vernemu (snad) kamaratovi Majovi, huge thanx!!!
Pri vybavovani znaciek sa nas pani, pytala od koho mame to auto, nasledne nas ubezpecila, ze dotycny je velmi seriozny a ludia su s nim spokojni. Tak aspon male ukludnenie duse, kafe a prechadzka po centre Berlina...a hor sa na zoznamovacku :)
Nakolko som byvalym majitelom porovnatelneho vozidla - Mercedesu C triedy, bolo navyknutie spociatku trosku zlozitejsie - zaber spojky vo vyssej polohe, dlhsie drahy radenia a tvrdsia paka, male budiky, velmi chaby palubny pocitac, ale aj znizeny podvozok...no poviem vam zaciatky boli trosku take vseliake :) Zatah sa mi proti byvalemu 105kW zdal takisto mensi, no az casom som prisiel na to, ze ho treba trosku potocit a ze siesty stupen je tam fakt ze na spotrebu :)
Po zotmeni som ako prve zacal obdivovat samostmievacie spatne zrkadlo, pri dazdi dazdovy senzor, po par stovkach kilometrov bolest pravej nohy

(hold na tempomat sa rychlo zvyka). No a ked sa cesty vyprazdnili a zapol som dialkove... budiz svetlo! (BiXenon)
Po odjazdeni cca 700km hodnotim stav toho auta ako OMFG CTJB PPCI!!! Poobede ho pojdem trosku umyt a povysavat :) potom hodim foto

OT: nejaky elektrikar z okolia BA, TT, TN? Potrebujem si tam dat tripling a dorobit tempomat :)