... všetko o BMW ...
Martin46 napísal:na atmosferickom motore sa nedaju dosiahnut velke narasty jednou upravou... ak mi dokopy prida K&N filter + bms powerbox + naporove sanie 15 koni budem moct byt rad;)
nebudem hovorit ktora, ale jedna z velkych slovenskych chiptuningovych spolocnosti mi napisala toto,
"zial ani po celom dni ladenia 130i sme nedosiahli nic, cim sa da chvalit" (ten isty motor)
- Hamann robi upravu o 17 koni ale cena tam bude urcite hamannovska teda vysoka:(
Martin46 napísal:a nieco pre lepsie dychanie - znizi to teplotu nasavaneho vzduchu az o 20-30 stupnov celsia pri plnom zatazeni. Rovnako funguje ako naporove sanie pri rychlostiach nad 100kmh. Ked pride dam recenziu
p.s. vsetky veci maju pripadni zaujemcovia u mna k dispozici na obj;)
Sodap napísal:aha, tak nad tym som uz uvazoval tiez, ze taky maly detail by mohol spravit pomerne dost vela
1. Ci NA motor saje 45°C alebo 20°C teply vzduch nerobi absolutne ziadny rozdiel vo vykone
2. Chladenie vzduchu ma zmysel iba pri turbo motoroch (vid. intercooler)
3. To, ze je to "naporove" je sice fajn, ale viac vzduchu sa do sania proste nedostane - pretoze motor si nasaje potrebne mnozstvo vzdchu sam, bezohladu na to aky vietor fuka.
Martin46 napísal:p.s. napr. K&N 57i filtre maju odmeratelny vplyv na vykon, a jedine co robia je ze robia vzduchu mensiu prekazku v ceste vzduchu - ked vzduchu este viac pomozes nieco by to mohlo spravit
Martin46 napísal:uvidime;) tie veci su na to aby sme s nich mali radost - aspon bude co porovnavat a merat. uvidime - vzdy lepsie ako dat si na auto nejaky spoiler a podobne veci![]()
1. napr na 540i bolo citelne ked stala na slnku a bol horuci den - kasna a motorovy priestor rozpaleny na cca 50 stupnov mozno viac - a ked som isiel vecer pri prijemnych 20 stupnoch. Aj 330i sa mi zda mierne zivsia... 320d bola na toto extremne citliva - preplnovany motor. Ocakavam rozdiel, aj ked mozno minimalny...
3. napor vzduchu vytvori mierny pretlak, co je podstata preplnovania - pri nejakej motorke udavali dokonca 6 koni - takze naporove sanie je funkcne, otazka je ako budu funkcne tieto nafuky