... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Re: [E87 130i] + [Mercedes W124 cabrio]

Štvrtok, 20. Júna 2019, 20:09

S tym oknom ste ma teda potesili... Mne jedno nejde, idem rovno objednat stahovacku novu...

chup44
Autor témy
Auto: Nikdy v živote BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 20. Júna 2019, 20:17

A ešte jedna vec. Môže ísť auto deň pred STK do servisu, všetko skontrolujú, funguje, dáš za to dosť peňazí a zrovna v tú noc sa niečo dodrbe, čo potom ? Určite by bol každý nasraný. V živote to tak chodí proste,”generálsky efekt” (cit. Vladimír Železný, TV Nova 2001, keď skúšal vo Volejte Řediteli www stránky), 1000 krát predtým to fungovalo a zrovna ten deň, keď to chceš ukázať 1001prvýkrát to nefunguje a vyzeráš jak chuj. To tiež nie je spravodlivé... Staré vraky treba poslať doprdele, ale odtiaľ potiaľ.

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 21. Júna 2019, 05:40

boborjelotor napísal:
ty mozno ano, ked vzadu budes viezt 10 rocne decko, a zrovna sa stana situacia 1 z milion, ze jednoducho by najjednoduchsie bolo decku cez to okno vyliezt von, tak to decko to okno nevykopne. Chupp vykonstruoval si trojstupnovi situaciu ad absurdum, Starsiu pani zakonite budu chciet ojebat, super logika. Vytahovanie penazi? Ako inak chces zabezpecit dohlad nad tym, ze nebudu chodit uplne vraky po cestach, ktore ledva zabrzdia a zostava po nich pol litra oleja kazde rano na parkovisku?
Ked budes na parkovisku, pomalym tempom kruzit a hladat miesto, vodic auta, ktoremu nesvieti cuvacka si mysli ze vidis ze ide cuvat a zastavis, tak sa pohne on aj ty, drbnete do seba a podate si ruky ,ze jeeeej aka mila nehoda, jebat cuvacku, hlavne ze nas neojebali na STKcke!
Ako by si riešil tieto situácie s oknom na aute, čo má vzadu švihadlá?
Nikto netvrdí že majú jazdiť vraky bez bŕzd a ekologická katastrofa. Ako zabezpečiť dohľad nad autami čo nebrzdia a tečie z nich olej? Veď na STK že to zistia? Tu nikto neplače nad tým, že nedostal STK lebo mu to nebrzdí alebo tečie olej. Tu ide o nefungujúce zadné elektrické okno. Dáš sem prípad s deckom ale ako to spravíš na okne so švihadlami vzadu? Ja chápem že denne vidíš na ceste vraky. Ale tie z ciest nedostaneš tým, že autám budú kontrolovať elektrické otváranie okien.
A to sa ešte môže tá úžasná sťahovačka okna dojebať v deň STK keď to budeš skúšať, keďže dobre vieme, aké super sú tie sťahovačky na BMW. Čo spravíš? Ďalší termín o mesiac, ale tebe končí už STK o 2 dni. Pôjdeš, dostaneš STK na 30 dní aby si si spokojný po výmene sťahovačky zaplatil opakovanú? Alebo sa na to vykašleš, opravíš to, prídeš o mesiac ale medzi tým ti dôjde pokuta? Toto je absurdita.
keby bola STK ako v DE kde máš termín na konkrétny mesiac a nie deň, bolo by to jednoduché. Či ideš 1. či 30. apríla, stále je to v pohode lebo máš TUV do apríla a nie na deň.
Nur Original ist Legal.

boborjelotor

Piatok, 21. Júna 2019, 06:59

co akoze meni situaciu na tom, ci ma okno svihadla? ked sa neda stiahnut okno na svihadla, treba ho opravit.
Na bezpecnostne skla existuju normy, ak si velmi chces studovat mozes tu https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2010:230:0119:0252:DE:PDF , skla, ktore sa lepia musia mat ine normy ako skla, ktora sa stahuju, cize zadne bocne sklo v 3dv aute, ktore sa ani nevyklapa ale je pevne nalepene sa musi dat jednoduchsie rozbit ako stahovacie. Plus teda samozrejme hlavne to, ze je nalepene pomaha tomu, ze podobne ako celne ho relativne lahko vykopnes, stahovacie skor zlomis pnutim ako ho vykopnes ked je z 3 stran vo vodiacich drazkach ramu okna.
Co brani ludom ist na STK o mesiac skor? to co je za argument, ze u nas je na den a v Nemecku na mesiac. To je rovnake ako ked mas Stk u nas do 30. dna v mesiaci. Ked prides na kontrolu 25. tak by si mal stale len 5/6 dni. Co teda brani ist na Slovensku na STK v predstihu? Hlavne ked viem, ze mam starsie auto, tak to zacnem riesit skor.
Ked si poguglis Fensterheber nicht funktioniert tak najdes presne rovnake diskusie po celom nemeckom internetzwerku. Nekontroluju to vzdy, ale ked okno nefunguje, dostane mangel a neprejde.
Dopocul som sa tu len to ze 1) v servise ta ojebu 2) nefungujuce ziarovky nie su dovod na neudelenie osvedcenia 3) stahovacky okien su celkovo zle a stat sa ti to moze aj v den kontroly. Super.
a co ked sa to stane v den kontroly? je to menej pokazene? preco by si mal dostat vynimku, za to ze sa to len dnes pokazilo? Nebol si ty nahodou policajt? Neviem ci aj dopravny, ale urcite by si mal vela pochopenia, keby si ma zastavil, ze mi nesvieti lave DRL, a ja ti poviem - prisaham, ze to len dnes prestalo svietit.

chup44
Autor témy

Piatok, 21. Júna 2019, 08:10

Určite nejsom policajt preboha :D :lol:

Milosss

Piatok, 21. Júna 2019, 08:21

boha bobor, ty si sa posledné dni teda musel dosť naprd vyspať a riešiť tieto veci. Švihadlá som dal do kontextu s tou nehodou, kde si chceš stiahnuť okno a vybrať dieťa cez neho keď ti nepôjdu otvoriť dvere. Ako ti tu viacero ľudí napísalo, pri nehode môže byť problém aj dovtedy fungujúce elektrické okno spustiť, ale to zas bude niečo, čo vyargumentuješ však?
S nemeckým systémom to má spoločné to, že či ideš 1. alebo 30. apríla, stále máš platnú kontrolu do apríla. Ak pôjdeš u nás 30. apríla, o 2 roky o týždeň skôr lebo čo ak na niečo mi prídu a dám opakovačku, potom zas o týždeň skôr, po pár rokoch prídeš na to, že máš kontrolu STK nie na 2 roky ale vlastne na rok aj 10 mesiacov a stále si ju skracuješ. Fuck that pre ľudí čo si autá riešia ako nové na 4 roky a pod, ja mám svoje staré 6 rokov a neplánujem ho predávať aktuálne, prečo by som si teda vo vlastnom záujme mal skracovať lehotu platnosti?

Edit: čo ak sa to stane v deň kontroly? No napríklad nebrať na rovnakú dôležitosť nefungujúce zadné okno, ako nefunkčné brzdy či olejové fľaky? či takto to riešiť je lepšie? Vyhodnotiť nefungujúce zadné okno ako 3ku závadu a príčetný človek si to vyrieši? Tu je problém úplne inde a nie že kontrola nefungujúceho zadného okna nám zrazu zlepší stav vozového parku. Vyrieši to skôr opačne. Taký človek si skúsi pozháňať niekoho, cez koho to prejde a do budúcna to už bude riešiť tak.
Naposledy upravil/-a Milosss v Piatok, 21. Júna 2019, 08:24, upravené celkom 1 krát.
Nur Original ist Legal.

Abyssko

Piatok, 21. Júna 2019, 08:23

Takymto tempom zajtra neprejdes stk lebo si si koberce nevyprasil

Zeky3
Auto: Imola E46

Piatok, 21. Júna 2019, 08:28

Abyssko: :D :thumbup:

Abyssko

Piatok, 21. Júna 2019, 08:29

Ved bobor by vedel hned 1000dovodov ake to je nebezpecne
Edit : troska odlahcujem situaciu ale 8/2020 sa dosmejem asi aj ja

chup44
Autor témy

Piatok, 21. Júna 2019, 08:59

Abyssko napísal:
Takymto tempom zajtra neprejdes stk lebo si si koberce nevyprasil
Sak ale kamienky sa ti môžu zhodou nešťastných okolobostí (nezvratný osud) nejak naraz spojiť do jedného veľkého balvana, dostať pod brzdový pedál, zablokovať ho a už si tam. Neber to na ľahkú váhu!

Abyssko

Piatok, 21. Júna 2019, 09:05

Jedna z moznosti, nedajboha ta pichne do nohy a dostanes krc do nohy na plynovy pedal

Zeky3
Auto: Imola E46

Piatok, 21. Júna 2019, 09:30

Dobrá debata toto ale btw zasierame tu príbeh :D

chup44
Autor témy

Piatok, 21. Júna 2019, 11:52

Nevadí, aspoň to tu žije po dlhšej dobe

starynovy
Kraj: Zahraničie

Piatok, 21. Júna 2019, 15:35

Este ma napadlo, ked uz to tu tak ide a sockonariekania v plnom prude.. Tak ako obmedzili taxiky pred rokmi, obmedzil by som aj uzitkove vozidla pouzivane za ucelom zarobku-firemne auta. Lebo to su asi tie najvacsie geple na ceste, nejake stavbarske totalne rozkurvene 25 rocne dukato bez vyfuku, miesto klucky na kufri len nanitovana petlica a vysaci zamok, dymu a smradu samozrejme, vykon ziadny, totalne prehnite. Tak, ked nedokazes zarobit dajme tomu na max. 7 rokov staru dodavku tak sa na to vyser a nerob to, chod do fabriky a bude ti lepsie lebo pravdepodobne si i tak chuj a siflikant pretoze uz dobrych 10 rokov sa remeselnikom dvere so zakaznikmi nezavru ale zeby zrazu zmizli tie spominane sracky, to vobec.

Aby sme boli v obraze, konfigurator u iveca samozrejme nejde.. ale jazdene rocne od dealera so zarukou 25k. Fakt nehorazne peniaze.

Abyssko

Piatok, 21. Júna 2019, 17:15

Tie taxiky tiez moc nefunguju, v Rk chodi jednotkova octavia, v dk kazdy druhy taxik 500 000...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 40 neregistrovaných