... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
jergy_zm
Autor témy
Auto: Trabant
Kraj: Nitriansky

Re: [E36 M3 sedan] USA Limo

Utorok, 29. Júna 2010, 13:37

BMW 1 white napísal:
Preco sa mi zdá zadný interíer svetlejší ako predný? :D

blba automatika na fotaku [-X ako som uz pisal vyssie, foto na rychlo....
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
BMW E36 ///M3 3.2i US limo
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
Škoda Felicia Combi VanPlus 1.9D
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 29. Júna 2010, 13:42

interier je naozaj krasny... :shock: a ta biela, ked bude umyte a nalestene... keby bolo na mne, chcel by som ciernu strechu... krasne auticko =D>
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

jergy_zm
Autor témy

Streda, 30. Júna 2010, 00:35

Takže kde začať... BMW, prečo práve BMW. Pre BMW som sa rozhodol po veľmi dlhom uvažovaní - podotýkam čisto teoretickom. Škodula 120 ktorú som mal od otca (2 roky jazdenia mnou) už bola na pokraji životnosti..... Brzdy, riadenie, tlmiče, hlava valcov....

Chcelo to lepšie, novšie a hlavne kvalitnejšie auto. Mal som však podmienku - zadný náhon, a mala to byť limuzína... a nech som pozeral ako som len pozeral, cenovo a dostupnosťou mi ostalo jediné auto. BMW E36. Tak som objavil BMW klub a začal ho čítať, ale nebol som registrovaný, v tom čase som sarozhodol pre 4 valec, chcel som sa len prevážať z bodu A do bodu B, dať si pekné kolesá na auto a dobrú muzičku. Pôvodne som chcel 318TDs. Všeobecne mi vela ľudí neradilo starý disel. Preto som sa rozhodol pre 316i, bolo ich aj o dosť viac na výber na internete. Vydal som sa vlakom za kamošom do Stuttgartu na pár dní s tým, že si tam pozriem, prípadne kúpim auto ktoré som si našiel už doma na internete (mal som vyhliadnute dve, že si vyberiem jedno). Ale pokiaľ som tam prišiel, autá sa predali. Tak som len hladal u kamoša na internete Ďaľej a pevne veril že sa niečo dobré nájdem. Tri dni som čakal od rána do večera, či niečo nevybehne na internet v mojích podmienkach výbavy a v dostupnej lokalite a cenovej relácí. Nič nové sa neukazovalo, Wi-fi vypadávalo cez ďeň, mal som nervy, lebo sa mi krátil čas. Nakoniec vybehla jedna 316i. Hneď ráno som ju išiel pozrieť- vlakom cca 150km. Pekna čierna limuzína, motor ako nový, zvuk super-origo. ALe bola búraná na pravú stranu a moc sa mi nepáčilo ako to bolo spravené. Ale cena bola super. Nakoniec ma odradilo to že nemala klímu, nekúpil som to a vracaly sme sa vlakom späť do Stutgartu. Hneď za internet... Čo ďalej, nakoniec ma kamoš ukecal, a prepol som filter na 318i hned vybehlo niekolko áut. Zaujalo ma však jedna tmavomodra limuzína. Nebolo o čom, hneď na Ďalší deň druhým smerom 200km vlakom. Majiteľ bazáru prišiel po mňa na stanicu. Ukázal mi auto. Otvoril som kapotu, pozrel olej a vodu. Potom mi ho naštartoval. malo viac KM ako to predtým a bolo to aj počuť na motore. Koncový tlmič výfuku mal dieru a tak trochu dunel. Otáčky však neplávaly, motor sa ohrial a bolo počuť iba remene a kladky. Prehodnotil som to tak, že auto sa mi páčilo na predku som nenašiel žiadne stopy po havarke, nosniky boli nedotknute aj blatniky, svetla, maska, plasty podblatniky, všetko OK. Na skúšobnej jazde nič nebúchalo. Nebolo o čom.

A ako 20 ročný sa prvý krát vozím na BMW a hneď na vlastnom, dokonca na silnejšom ako som chcel, vo výbave o akej sa mi ani nesnívalo. Vybavily sa prenosné značky a davaj domov 1000KM. Autíčko som si dal prihlásiť a začal ho používať. Auto som si rýchlo oľúbil veď na dobré sa rýchlo zvyká hlavne ked presadnete zo 120-ciny :D . Príbeh mojej 318i som tu na fóre nemal rozpísaný a a ni ho už nebudem rozpisovať pretože to auto je pre mňa už minulosť ale mám na neho veľmi pekné a príjemné spomienky. Je to super auto a bol som sním veľmi spokojný ale postupne mi začaly chýbať koníky pod kapotou.

Predbehnúť nejaké TDi bol doslova boj o holý život.... A práve to ma dohnalo k tomu aby som si kúpil silnejšie auto. S E36 som veľmi spokojný a preto som urobil to čo som urobil........ Auto som predával veľmi nerád a veľmi ťažko a preto som ani na predaj veľmi netlačil že predať za každú cenu, ale aj tak sa predalo pod cenu. Túžba po silnejšom BMW bola stále silnejšia a po predaji bolo jasné že si pôjdem do nemecka opäť kúpiť BMW. Asi dva mesiace som striehol v kuse na nemeckých internetových bazaróch... nič. Hladal som 6 valec. Chcel som E36 328i samozrejme vo výbave. tažko by sa mi odvykalo od zadných elektrických okien, vyhrievaných sedačiek, automatickej klimatizácie či strešného okna..... aj tak sa mi zle odvyká od cúvacích senzorov ](*,) , ale tak pribudla požiadavka - Tempomat. Takže podmienky boli dané aj za cenu toho že keď žiadne auto nebude, budem čakať. Žiadne auto nebolo, a skúšal som pozerať aj 323i, aj jedna bola ale hneď sa predala v priebehu dňa. Samozremje boli tam všeliake autá ale zas každé sa mi nepáčilo. Chcel som pôvodný stav, žiaden Tuning, a keď aj bola pekná 323i tak stála toľko že som si povedal že za tie prachy nech je to už 328i. Jedna potom bola, ale keď som tam zavolal, týpek povedal že je v servise, že volačo sa robí s hlavou, že budúci týždeň...... takže také auto nechem. Nič. O pár týždňov vybehla pekná 328i. V M-pakete, 1998 ročník, super výbava. pekná čierna. Dohadujem si nejaký odvoz a volám týpkovi. Nedvíha... nedvíha celý deň. Na ďalší deň nedvíha. Veľké sklamanie vo mne. Hladám si ďalej. dal som hladať bez filtra len tak M3 sedan. Ročník 1996 a viac cena 9000e a viac ktoré nemám. Pozerám aj bielu M3. Cena mi prišla až moc dobrá na výbavu a ročník. Pri detailoch v inzeráte je písané že motor 3.2 US 240 PS. Výkon mi prišiel super, ale bál som sa M3 čo sa týka údržby a hlavne náhradných dielov a toho že kto vie ako predtým na tom aute behal predchádzajúci majiteľ/majitelia. + nevedel som či sa to bude dať prihlásiť keď že je to s USA. A v tom sa objavilo na fóre čierne M3 U cupé na predaj. Sledoval som inzerát... a začal nasávať informácie o tejto verzii. Volačo sa mi marilo o USA verzii M3 ale vôbec ma to nenapadlo, až potom, keď som si prečital tú českú stránku o M3jkách kde bola spomenutá aj táto verzia. Hlava z menšieho objemu 2,8 a jednoklapkové sanie 2,5i boli pre mňa ideálne kôli spotrebe, a celkovo sú to skorej zohnateľné veci. Rysovalo sa v mojej hlave pekny vykon-znesitelna spotreba.... bolo jasne. Rozsvietila sa mi v hlave žiarovka, a hneď ráno kamarát telefonoval do nemecka na inzerát. Odkázal len tolko že auto je v poriadku a že je odhlásené, že je druhý majiteľ po starom dedkovy s USA. Nevedel som do čoho presne idem, ale vedel som že to bude pecka. Celý víkend som bol nervózny a nevedel sa dočkať kedy to auto uvidím. v utorok voláme že prídeme na druhý pozrieť to auto, ale týpek vraví aby sme mu zavilaly za hodinu, že ho má prísť niekto pozrieť.... Strasne sa mi rozbuchalo srdce a ostal som celý nervózny, poviem vám, že to bola krutá hodina, po ktorej mi spadol kameň zo srdca, ked povedal že OK, na druhý deň končí o 14 tej v práci a ž emá potom čas. Nakoniec sa mi podarilo v utorok neskoro večer vycestovať zo Zlatých Moraviec do Frankfurtu cca 900km na otcovom Volve S70 LPG, s kamarátom a jeho frajerkou. cesta trvala 14 hodín a prišli sme presne o 13tej hodine. Malo prśiť s tretnutie s týpkom.... čakali sme hov jednej uličke a ja som bol strašne zvedavý na čom príde... prišiel asi tak cca 30 ročný týpek na fialovej E36 M3 cupé, nádherna. Išli sme spolu do mesta do podzemnej garáže. Zrazu som stál pred ňou. Ostrím zrak. ............. skúmam auto opticky. Ostatný sa o niečom rozprávajú, týpek nemec niečo tuším hovoril aj mne ale ja som nevnímal. Pozeral som detailiky na karoserií. Našiel som niekoľko detailíkov ktoré sa mi nepáčili na aute, a celkovo kazili na mňa dojem. je jasné že na foto to vidieť nebolo, aj som s tým rátal ale možno až nie tak ako to bolo. To už týpek otváral auto... baterka KO, auto stálo po Inspection II 4 mesiace v tej garáži. Pozrel som olej, bol nádherný čistučký nový doplna. Kamarát s frajerkou boli hotový s toho auta, oni vôbec netušili čo ideme zobrať.. proste keď som im povedal M3 tak nemali šajnu o čo pôjde. Pripojil som štartovacie káble. Týpek naštartoval... nadhera, origo zvuk. Krásny zvuk. chvilku hlluk, poial išiel sytič ale potom tichúčko. Hneď som počúval VANOS. za studena bol úplne potichu žiadne zvonenie, hrkanie, cinkanie, rapčanie, proste nič, iba beh motoru. Ale to mi už týpek ukazoval servisku že s tým chodí do servisu, a že auto je pod kapotou v poriadku, a uznal že je tam nejaký škrabanec, ale že za takú cenu aku sme sa dohodly mu budem ešte neskôr ďakovať, aje keď neviem no veď uvidíme. Týpek nevyzeral ako pretekár aj keď nás bol previezť jazdil normálne, ale zato ja som dal športovejšiu jazdu trošku ale aj to len 2jka, 3jka. lebo veď v Nemecku v obci čo môžete? auto super, nič nebúchalo, akurát troška šuchne prave zadné koleso, keď prudko pridáma sedia 4ria v aute. Riadenie super, išlo rovno, koniec koncov aj protokol s geometrie bol k autu. Brzdy - trošku sepálené predné kotúče ale niesú krivé 10 000 míľ určite vydržia, budem ich šetriť zatiaľ, zadné kotúče ako nové. Motor ťahal super hneď od spodku, bol som prekvapený, a aj rozhodnutý že to auto beriem. Auto po druhom majiteľovi. Prvý dedko, a druhý ktorý vyzerá že jazdil ako človek, staral sa o auto, chodil do servisu... podla mňa to mal zimnú M3, kedže sú na nejj zimné gumy, aj keď mi povedal že v zime bola nejazdená čomu moc ale neverím, ale možno len jednu dve zimi jazdila. týpka niekde šuchlo o ľad, pooškieral nárazníky a esteticky auto zanedbal, spravil servis a odstavil auto po zime do garáže. Týpek sa až tak nevyznal keďže mi nevedel ani povedať čo je taka vec pod kapotou, čo neviem ani ja do teraz. Takže týpek nebol žiadny domáci kutil a garážmajster, ale každých 8000 až 10000 míľ dal auto do servisu podľa plánovanej údržby od výrobcu, čo má zdokladovaťeľné v servisnej knižke + potvrdenia o zaplatení. Motor bol suchý takže po technickej stránke mi prišlo auto absolútne v poriadku..... Spísala sa zmluva, vybavily sa prenosky, vyplatil som auto a davaj domov vysmiaty ako maly chlapec :) \:D/
Naposledy upravil/-a jergy_zm v Streda, 30. Júna 2010, 18:59, upravené celkom 1 krát.
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

FaMart
Auto: mx-5
Kraj: Žilinský

Streda, 30. Júna 2010, 08:27

Velice pekný článok cítiť z neho veľké nadšenie :D tak želám samé šťastné km
HF motorsport

po_e87
Auto: E87 LCI montego blue
Kraj: Prešovský

Streda, 30. Júna 2010, 08:56

Waw velmi pekny clanok. No citit s toho velku lasku k E36. Velmi ti to prajem aby si bol s nim spokojny ! =D> =D> =D>
Obrázok
E82 front M-Paket bumper,Rocker,M-Paket rear bumper glossy black,Wheels 207M,Eibach pro kit
SLOVENSKY VYROBCA eurookien,interierovych a exterierovych dveri http://WWW.DREVOTECH.SK

jergy_zm
Autor témy

Streda, 30. Júna 2010, 18:56

po_e87 napísal:
Waw velmi pekny clanok. No citit s toho velku lasku k E36. Velmi ti to prajem aby si bol s nim spokojny ! =D> =D> =D>

hehe nechal som sa trošku uniesť :oops:
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

mareko258
Auto: BMW E61
Kraj: Banskobystrický

Streda, 30. Júna 2010, 19:41

super pribeh, fesne auto, ked ho das do fajn stavu, vylepsis a das dokopy vsetky chyby detaily tak to bude krasne afto,
E36 M, v bielej to sa casto nevidi, potom pofot vsetko pekne nech vidime detaily, prajem vela stastnych km, a nech sa ti dari pri upravach nech je ako z vyroby....
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

matyson
Auto: e84 X1
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 1. Júla 2010, 10:17

Je to radosť viesť domov take autíčko....

senti1
Auto: BMW X5
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 1. Júla 2010, 10:39

aj ja sa pripajam ku gratulacii......tak nakoniec som tu v SR neni sam s usa verziou.... dufam ze sa niekedy stretneme...

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Piatok, 2. Júla 2010, 05:54

konecne pribeh 8)
gratulujem =D>

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Piatok, 2. Júla 2010, 10:14

Pekne čitanie so štastným koncom ako v rozprávke :D len tym koncom sa ešte len začína...heheh..vela stastia :wink:
+1 za príbeh
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

jergy_zm
Autor témy

Sobota, 3. Júla 2010, 15:23

taaaaaaak KO je už hotová, ale auto je ešte stále tam, nebol čas ísť poň, tak bude stáť ešte celý víkend na KO v areáli... aj tak už neplatia dovozné značky...
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

nnoorrbbii
Auto: E36 320i,E91 325i
Kraj: Košický

Re: [E36 M3 US] limuzínka.......

Sobota, 3. Júla 2010, 20:42

pekny pribeh, plny ocakavania a radostneho konca. vela stastnych km ;)

RemoBMW
Auto: ex - BMW E36 323i
Kraj: Bratislavský

Sobota, 3. Júla 2010, 21:02

Krásne vozitko.. =D>
ex - BMW E36 323i Limousine
Príbeh: viewtopic.php?t=10474" onclick="window.open(this.href);return false;
Hlavný mechanik VLADKY242

jergy_zm
Autor témy

Nedeľa, 4. Júla 2010, 14:41

neviete mi poradiť kde zoženiem prednú lakťovku v takej hnedej kožke? Strašne zle sa od toho odvyká :cry:
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 17

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných