... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 54
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
TheCarista
Autor témy
Auto: 540i G31
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 328i]" Pokazeny Kebab" - Cerpadlo-nove ci ojazdene?

Piatok, 30. Októbra 2015, 00:08

Diki za radu Jaro, toto ma veru nenapadlo :thumbup:

Auto uz duchci, asi este lepsie jak predtym, potvrdilo to viacero ludi :mrgreen: kupil som ojazdene cerpadlo z vrakaču a podarilo sa mi aj zohnat konecne zadne tapce, tak uz nechodim jak cisty cigan. Aby som prispel niecim na klub, cerpadla pre benzinove e36ky boli dve . Jedno do cca 94 a druhe samozrejme do konca vyroby. To prve je biele/bezove, to novsie je modre. Neojbete sa pri kupe :-D Ked mate biele/bezove nemozte nahodit modre a naopak. To stare ma dve hadice, nove len jednu.

Vymenil som aj ventil odvetravania nadrze, no auto stale raz za cas z vyfuku prdne, zacinam byt z toho zufaly..Uz ma nic nenapada, co to moze sposobovat ](*,) Ale robi to menej, tak neviem, co a ako, tento rok to uz riešit nebudem..Plus konecne mam tu hadicu do airboxu ktora chybala :thumbup:

Auto ide tento vikend do garaze do Nitry na zimu. Bude mi chybat, je to velmi navykove jazdit na 193k zadokolke...
Prílohy
57 cerpadlo vymena.jpg
57 cerpadlo vymena.jpg (76.33 KiB) 2125 zobrazení
58 ventil odvetravania nadrze a airbox.jpg

Dendo
Auto: E30 325i

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf" FIXED

Piatok, 30. Októbra 2015, 08:50

K tomu prdeniu do vyfuku, moja m52b25 to robi tiez, a ma to taky nekludny volnobeh trocha. Da sa ti s tym za tepla rozbehnut bez plynu? Lebo mne nie, a davam to za vinu K.O tesneniu na vanose, a myslim ze aj na ten volnobeh by to mohlo mat vplyv. Sanie som kontroloval uz 2x a je vsetko tesne. Podozrenie na tu vanosovu gumicku padlo ked som menil tesnenie pod vekom a bolo tvrde ako plast, sa cele lamalo ked som ho vyberal.
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 30. Októbra 2015, 11:02

Vanos ma pretesneny. Slape to jak delo. Mne sa zda ze moje tak nejde. Ale to bude mozno tymi 100kg navyse co ma tour.
To prdkanie do vyfuku je len sporadicky. Predtym ti to robilo niekolko krat za minutu.
Mozme este skusit cievky vymenit s mojimi. Mne to neprdka :D

TheCarista
Autor témy

Piatok, 30. Októbra 2015, 14:05

Ako uz Suši povedal, tesnenie vanosu je nove.

Sušino ono to trz slape este viac ako predtym, aj bratranec aj bracho to potvrdili :twisted: :mrgreen: :mrgreen: .

Hej no mozme swapnut cievky, vsak to je robota na 5min :D

SurrendeR

Piatok, 30. Októbra 2015, 15:35

Podla mna ti uz nebude kuckat motor.. to cerpadlo dychalo z posledneho.
No hej tlaci ti to jak ujebane teraz.. moje je proste zadusene :( raritne

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Piatok, 30. Októbra 2015, 21:56

SurrendeR napísal:
moje je proste zadusene :( raritne

typicka diagnoza kazdeho pouzivatela 328 po dvoch mesiacoch pouzivania
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

TheCarista
Autor témy

Nedeľa, 1. Novembra 2015, 23:09

Vcera vymenena hadica od separatoru do dipsticku, ta stara to uz mala za sebou. A kedze by to ani nebolo naše bawo, jeden problem sa vyriešil a druhy prisiel. Tento krat mi po natankovani plnej nadrze krasne tečie benzin, ale fakt ze poriadne :mrgreen: Som zvedavy, kolko benzinu bude v aute ked pojdem zajtra rano do skoly. Kazdopadne v NR este nic netieklo, uvidime. ](*,) Apropo, moze napr netesnost v nadrzi suvisiet s tym poprdkavanim vyfuku? Prvy krat som natankoval plnu nadrz a hned potom zaparkoval auto do garaze, cize na plnej nadrzi som nic neodjazdil a tym padom som si to az trz vsimol ze to tecie. Uvidime kolko benzinu bude zajtra no..

Za odpovede vopred dakujem :D

Foto mam len jednu, nikoho nebavi pozerat stale dookola tie iste fotky rozobrateho sania, ale zacinam v tom byt expert :D
Prílohy
59 hadica separator dipstick.jpg

SurrendeR

Re: [e36 328i]"Kebab" Prdenie vyfuku-unik benzinu - suvis?!

Pondelok, 2. Novembra 2015, 18:05

kamo teraz mi napadlo, jak vravis ze si tankoval do plnej, tak asi treba riadne dovalit to palivove cerpadlo.. sedelo by to aj litrovo.. co bolo v hadici od veka nadrze az po vrch nadrze..
zhod sedacky a pozri to.. zober riadny srobovak a dobuchaj to :mrgreen:

TheCarista
Autor témy

Re: [e36 328i]"Kebab" Prdenie vyfuku-unik benzinu - suvis?!

Pondelok, 2. Novembra 2015, 19:56

SurrendeR napísal:
kamo teraz mi napadlo, jak vravis ze si tankoval do plnej, tak asi treba riadne dovalit to palivove cerpadlo.. sedelo by to aj litrovo.. co bolo v hadici od veka nadrze az po vrch nadrze..
zhod sedacky a pozri to.. zober riadny srobovak a dobuchaj to :mrgreen:

No sušino, amaterska chyba nastala :mrgreen: Na cerpadle aj okolo neho bol krasny bazenik benzinu :lol: Vsetko som to vycistil, poriadne dobuchal, siel na testovacku, drzi to a hlavne, vyfuk ani raz neprdol na volnobehu :thumbup:

TheCarista
Autor témy

Re: [e36 328i]"Kebab" zase FIXED :D amaterska chyba..

Pondelok, 16. Novembra 2015, 00:00

Update..

1) Vylet
S autom sme minuly vikend otocili Wien->PP->Wien, na jednu nadrz sme dali 775km, kombinovana spotreba 8l, podla BC 7.7. Viem to uplne presne, lebo nas auto nechalo, dosiel nam benzin :mrgreen: :mrgreen: Preco sa to stalo? BC ukazoval este nejakych 30km dojazd, v hidden menu ukazovalo este vyse dvoch litrov v nadrzi. Ako sa to moze sakra stat? Ako to mozem nastavit? Co sa s tym da robit? :-k Vsimol som si ze palivove cerpadlo "vibruje", to to stare urcite nerobilo, je ho trošku pocut na volnobehu. Moze to s tym suvisiet? Ze by sme ho nejak zle dali dnu? ( Kua tato otazka znie dost amatersky :D )

2) Dlho očakavana a planovana vymena palubovky:
Vsetko som zvladol uplne pohode, ajked roboty to bolo dost. No ako som siel nahodit fl palubovku co mam od warka, vsimol som si ze po celom predku je vyrezane asi 2-3cm z palubovky. Hned som vedel ze je zle..a veru tak aj bolo..Tu palubovku niekto akoby chcel dopasovat do coupecka alebo cabria, a mne samozrejme tym padom nesedela. ](*,) Cela robota zbytocna ](*,) Tak som zobral staru palubovku a nahodil ju sp5..

Ale ak by mal niekto nahodou otazky ako na to kludne mi napiste pm, poradim vam ako sa bude dat :)

3) Nehrajuce radio
Vid foto, zvysok nepotrebuje ani komentar ](*,)
Prílohy
60 vymena palubovky neuspesne.jpg
60 vymena palubovky neuspesne.jpg (80.19 KiB) 1645 zobrazení
61 prestrihnute radio.jpg
61 prestrihnute radio.jpg (70.74 KiB) 1645 zobrazení

SurrendeR

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf"- mna uz asi porazi...

Pondelok, 16. Novembra 2015, 09:04

len to daj pekne dokopy :smile: :o

ta nadrz.. je mozne ze sa plavacik oprel o dno.. neviem ci sa to nejak kalibruje alebo ako.. skus to cerpadlo povytiahnut a pozriet ci nieje nieco s filtrom alebo pootocene cerpadlo ..

mozno sme ho tam zle vlozili do tej "vlozky" co je v nadrzi
http://www.bimmerforums.com/forum/showt ... tive-setup)

TheCarista
Autor témy

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf"- mna uz asi porazi...

Utorok, 1. Decembra 2015, 20:17

Update v skratke :
1)Objednanych dalsich xy dielov, servisovat sa bude z casti cez vianoce a zvysok na dalsi rok. Foto a detaily budu ked mi pride objednavka :thumbup:
2)Jeden klubak mi napisal ze ma premna fl ciernu palubovku, tak sa z toho dost tešim, to nahodim na 100% cez vianoce :)
3)To s palivovym cerpadlom, este som to nekukal, taktiez sa na to mrknem cez vianoce.
4)Rieši sa samosvor z TDčka s pomerom 2,56. Plan je prehodit samosvornu vlozku do mojho Opendiffu. Podla vsetkeho by sa mal zachovat pomer 2,93 a mal by svorit, aspon podla clena jedneho klubu ktory si takto vyskladal pre seba diff. Ak by mi toto vedel niekto este potvrdit, nebolo by to na škodu. :mrgreen: Predsa len nechcem oprasit 200eur za svor s pomerom ktory mi bude dost na nič.

Celkovo auto jazdi velmi slusne, no ten podvozok este treba doladit a poriadne spravit geo. Toto ale az dalsi rok.
Za toho pol roka co ho mame sme nabehali trošku menej ako 10 000km a auto nas iba dva krat nechalo. Kto by to bol povedal, ja som spokojny :mrgreen:

A kedze zima zacala a rakusaci o chvilu zacnu solit cesty, tento vikend sa 328čka zatvara do NR do garaze na zimny spanok :?

TheCarista
Autor témy

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf"- riešime SAMOSVOR

Streda, 2. Decembra 2015, 19:05

Takze dnes som si vyzdvihol objednavku, toto sa objednalo :)

1.) 6L nemrznucej kvapaliny
2.) Kryt kotucej brzdy lavy+pravy
3.) Nádržka sústavy posilňovača s filtrom
4.) Sada Pružin Eibach Pro-KIT
5.) Olejový filter MANN (do rezervy)
6.) Vzduchový filter BOSCH ( do rezervy:D)
7.) Liqui Moly Engine Flush 3x ( do nahrady :D )
8.) Parkovací asistent zadný - displej, 4x senzor
9.) Vodná pumpa - preventivna vymena
10.) Prevodovy Olej ATF
11.) Klinový remeň
12.) Remeň klimatizácie
-------------------------------------------------------------
+ nakoniec sa M3 sedačky nebudu farbit ale daju sa obšit do ciernej kože :thumbup:
+ č2: konecne som si kupil Jack Standy, cize sa nebudem musiet bat zen a mna jebne auto :mrgreen:

Takze budem mat co robit cez vianocne sviatky :))
Prílohy
62 velka objednavka.jpg
62 velka objednavka.jpg (94.2 KiB) 1394 zobrazení
Naposledy upravil/-a TheCarista v Streda, 2. Decembra 2015, 23:32, upravené celkom 1 krát.

kiCi
Auto: E36 320i
Kraj: Košický

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf"- Svor / vianocna Objednavka

Streda, 2. Decembra 2015, 19:22

riadny balík :thumbup: závidim zábavku na zimu, ja vôbec nemám čas sa venovať autu ](*,)

TheCarista
Autor témy

Re: [e36 328i]"Kebab mit Scharf"- Svor / vianocna Objednavka

Streda, 2. Decembra 2015, 23:33

Diki diki, hej nudit sa nebudem, uvidime co vsetko vymenim sam a co vsetko doserinkam :D Nebudem zrat cele vianocne sviatky len kolačiky, to je pozitivne :mrgreen: :thumbup:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 54

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 26 neregistrovaných