Veľká jarná údržba: takže konečne som dokompletoval LED osvietenie, LEDky som objednával podľa návodu tu z klubu, neviem či pred fl má iné žiarovky, ale nesedelo mi to. Použil som CANBUSové ledky všade, do čítacích lampičiek nepasovali klasické napichovačky, ale tie s otočným pičúsom, tieto sú ale bez canbusu, takže som na nich musel preletovať polaritu. Do osvietenia ŠPZ som použil kompletné montáže, staré boli polámané, tiež s CANBUSom, svietivosť ako kkt
Do hmloviek som dal supersvietivé LED výbojky s 20 diódami, bohužiaľ hlásia vypálenú žiarovku, dá sa to nejak poriešiť výkonovým rezistorom alebo len CANBUS dekóderom? Vypínať kontrolu nechcem. Svietivosť taká, že svietia viac ako xenóny.
Keď hovorím o tých xenónoch, vymenil som výbojky, použil som 6000K. Zlepšenie asi o 30%, ale stále slabota. Do budúcna budem meniť paraboly. Diag mi hlásila chybu ,,Pohon svetlometu vpravo aj vľavo,, nevedel som čo to znamená, po čase som zistil že svetlá sa nenastavujú. Tipoval som zlé motorčeky, problém bol však len v konektoroch, kt. boli akoby roztavené a piny do seba nezapadali. Jednoducho som ich trochu obrúsil a problém solved :) Svetlá som preleštil, pomocou mokrého šmirgľa P3000 a následne leštiacej pasty. Zakonzervované to je karnaubským voskom, uvidíme koľko to vydrží

. Za 40 min robotky to ale určite stálo.
Vytiahol som aj rezervu, ktorá bola slušne zaj*baná od nejakého asfaltu, vydrhol som ju a dofúkal z pôvodných 0,3 na 3,0bar.
Pozháňal som chýbajúcu krytku popolníka (celkom problém zohnať hliníkovú) a krytku airbagu v A stĺpiku.
Vymenil som plynové vzpery na kapote aj na kufri. Vyriešil som aj zámok kapoty, keďže väčšinou sa mi zamkol iba šoférov. Stačilo povoliť a vyšróbovať zámok o 0,5cm, ešteže to majstri v BMW spravili nastaviteľné

Na podvozku som opravil uklepané držiaky termoplechov.
A v neposlednom rade som vyhodil ramienkové stierače s účinnosťou 1% za jednoduché noname značky.
Na koniec vyúčtovanie:
- LEDky do interiéru komplet 6,90€
- LED osvetlenie ŠPZ 4,40€
- LED hmlovky 9,10€
- xenónové výbojky 14,40€
- krytka popolníka, airbagu 20€
- vzpery kufra 15€
- vzpery kapoty 16,50€
- stierače 8,90€