Den zacal ako kazdy iny, rano som vstal a miesto kavicky som zacal prezerat aktualnu dennu ponuku vrakov na nete. Najprv nic, nic a potom som konecne nasiel nejaky vrak - e34 535i v ciernej farbe. Fotky neboli kvalitne, takze sa zdala relativne OK, mala tuzingovy predny naraznik a obligatorne zadne kridlo, ktore som pred destrukciou zial nesfotil

a hlavne celkom pekne kolesa .Predavala sa bez papeirov na ND ale mala byt pojazdna, cena bola 550 eur a bola vzdialena asi hodinu cesty. Tak som zavolal na dohodli sme sa ze ju pridem pozret este v ten den, a o chvilu som uz fical do Rimavskej. Ked som dosiel na miesto a zbadal ju stat v jarku vyzerala uplne inak ako na na nekvalitnych fotkach na nete vtedy ma napadlo jej meno - HNOJ. Samozrejme listy otrhane, pripadne odstavajuce ak neboli uchytene samorezkami, od povodnej farby diamantschwarz to ma aktualna cierna velmi daleko, prahy opravovane laminatom, odpadavajuci predny tuzingovy naraznik, predna facelift maska totalne rozsypana (auto bolo povodne predfacelift) motor nafarbeny ciernym sprejom, ktory sa lupe, integrovany M gmbh emblem na vahe vzduchu, potrhana vodicova anatoma, cervene dekoracie na palubovke a ceresnicka na torte git na streche... proste HNOJ. Pozitiva - nepotrhany m tech 2 volant, celkom ok kolesa, anatomy (aj ked stav je taky aky je) ,uplne novy velky chladic a samosvor podla vypisu z VIN. Tak sme ju skusali startovat, majitel povedal, ze uz rok stoji ale ze predtym jazdila super ze isla 300 km/h a vraj to ma chip na 420 alebo 440 koni ze nevie presne, tak to som sa potesil, ze super cena za taky vykon... Auto mala vraj kedysi bordelmama z Trnavy (asi preto tie cervene dekoracie v interieri). Tak sme skusali nastartovat, auto ledva chytalo a ked chytilo, tak sa nedalo vytocit kolisali otacky, usudil som ze motor je taky isty HNOJ ako ostatok auta... Tak, co teraz cele auto na nic, nejde, neda sa previezt a vyskusat diff, prevodovku. Ale kedze ja mam vraky rad tak som ponukol 300 eur. On, ze ne ze pod 400 nejde, dlho som vahal, nakoniec som to zobral za 400. Domov sa slo na odtahovke. Po prijazde domov sme usudili ze problem bude v dodavke/tlaku paliva alebo zapalovani alebo inej elektronike, tak sme vsetko skusali, sviecky boli nove bosch, rozdelovac taky K.O. som uz dlho nevidel, zapalovacie kable jeden bol oblepeny izolackou, vahu vzduchu regulator tlaku paliva(hadicka ktorou sa vraca palivo bola sucha), snimac skrtiacej klapky atd. vsetko sme pomenili z inej m30, ale HNOJ stale nesiel, nechcel chytit kolisali otacky na plyn nereagoval/zdochynal... Potom som vytiahol merak na tlak paliva a tlak bol iba 1 bar... Tak uz chybalo skontrolovat iba cerpadlo, vybrali sme ho a cerpadlo malo odchlipenu vrchnu cast (nechapem ako sa to stalo) a prepustalo odtial benzin. Cerpadlo sme vymenili a motor zacal konecne fungovat ako ma... Interier skoncil skoro cely v komunalnom odpade, ked sme ho davali dole vsimli sme si ze auto ma navarenu celu strechu (dobre ze pojde v blizkej buducnosti do srotu, nechcel by som vidiet co by sa stalo keby sa to prevratilo) z inej striebornej e34, predtym malo elektronicky ovladany siber, ale druha strecha mala manualny, pod tapcom sme odhalil klucku a zistili preco sa siber neotvaral ked sme stacali ovladac... Trochu som sa povozil a vyzera ze auto ide celkom OK. Auto pojde v blizkej dobe na diely, takze ak mate niekto zaujem o nieco okrem motora a prevodovky dajte vediet, bude aj v inzercii... VIN WBAHD110X03176450