... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
djkuko4
Autor témy
Auto: 525d touring E39
Kraj: Prešovský

[E39 525D Touring] cierny prizrak

Štvrtok, 6. Septembra 2012, 20:11

Nazdar chalani tak ako každý nový člen aj ja sem napíšem môj príbeh ako som kúpil svoje prvé BMW. Za chyby v texte sa vopred ospravedlňujem. Ako prvé svoje auto som si kúpil Opel Tigra 1.4 benzín a bolo to malé žihadielko.

Obrázok

Po čaše dostala chip a hneď to bolo celkom rýchlejšie autíčko. Asi po roku som sa rozhodol predať Tigra a nechal som si naše firemné auto Octavia 1.9 TDI kombi.

Obrázok

Obrázok

Hneď ako som predal Tigra automaticky som začal tlačiť peniaze do octavie a tým sa to aj začalo. Asi ako prvé dostala aj ona chip potom to bol kožený interiér, fólie, xenóny atd. Asi opäť po roku keď som išiel na firmu som sa zastavil ráno po kolegu dali sme si rannú kávu a medzi tým mi kolega hodil hlášku „nechceš predať octaviu a kúpiť si BMW?“ samozrejme aj on vlastni octaviu ale troska viac rýchlejšia ako moje TDI. Po krátkom čaše som octaviu predal a začal sa hon na BMW. To čo sme spolu prešli za cely týždeň bola nočná mora a to nehovorím koľko čašu som strávil za internetom surfovaním. Možno to každý z vás pozná aké pekne fotky sa dajú urobiť a po telefóne aké je to skvelé auto a človek keď si prejde toľké kilometre až dorazí k autu a uvidí v akom stave to auto je tak už nemá ani chuť isť pozrieť ďalšie auto. Hneď na začiatku snorenia som mal jasný cieľ E39 konkrétne 530d automat sedan. Prvý objekt padol hneď na severe u kamarátov Poliakov presnejšie mesto KOKOTOW. Fotky na internete tip top po telefonicko rozhovore auto samozrejme bezvypadkove ako sa tam hovori pokiaľ neprides k cieľu niekoľko stoviek km. Veď posuďte sami podľa fotografií.

Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Ako prve kolega zistil ze auto pred nasim prichodom bolo prestartovane, tak sa pýtam pána prečo? Odpoveď bola slabý akumulátor a keď sme ho chceli naštartovať už sa to ani nedalo. Niekde z pivnice priniesol druhu batériu tak auto nabehlo jedna radosť. Troska som si vydýchol. Interiér celkom ok až na polámané gombíky na klíme. Problém nastal po otvorení kapoty. Žiarovky boli len vo svetlách ulozene resp. pohodené. Pýtali sme sa prečo tak on nevie. Cele auto bolo z vnútra natierane nie nastriekane. Pýtam sa prečo? Odpoved neviem. Dalsia otazka ako dlho mas to auto odpoved ja som ho nedavno kupil len tak na biznis predat dalej. Hned sme sa na seba pozreli, zatvorili kapotu a pekne krasne namierili domov. Po ceste domov sme to este namierili do Kezmarku ale uz som bazar nestihol bolo vela hodin. Na druhy den som sa vratil spat na forum a po dlhsom citani a rozpravani s kamaratom servisakom sa moje rozhodnutie natrvalo zmenilo. Automat neprichadzal do uvahy. Vratil som sa autobazar.eu a po dlhsom hladani a nenajdeni normalnej e39 som zisiel na mensie BMW a to e46 konkretne 320d. Hned sa mi zapacila e46 konkrtne tato:

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

A tak vzal som telefon zavolal chalanovi a dohodli si stretko. Po dlhej ceste sme konecne dorazili do ciela medzi tym som v aute rozmyslal nad mojim pribehom ze konecne si kupim auto a napisem pribeh. Ale cuduj sa svetu prisli sme do ciela a cakali kedy sa objavy ten krasavec. Po 10minutach sa vynoril a bolo to velmi krasne BMW „v dialke“ :D . Ked dorazil az k nam tak pomaly som zacal chytat opat depku a predstavoval si ako kupujem nejaku fabiu lebo uz som nevladal ten psychicky natlak. Po dokladnom obzreti s kamaratmi sme sa nedostali ani k testovacej jazde. Kolesa nechal chalan na prakovisku vytocene ale take droty ake tam z nich trcali som este nevidel. Ved by som sa bal ist na tom domov a to nehovorim ze cele auto bolo spasovane ako prejdeny pes. V agregate nieco buchalo a piskalo a kamarti zahlasili „offline“. Chalan odisiel a ja s nervami som vzal moje htc nasiel si bazos a medzi topkami si nasiel 320d zavolal som hned sme sadli do auta a isli pozriet dalsie auto. Chalan mi do telefonu nakecal ze ake to je vyborne auto a ked sme prisli k auto tak tolko hrdze nemala na sebe ani moja byvala Tigra r.v.1995. Kolko bolo hrdze na tom aute tak tolko bolo aj prasklin na celnom skle a ked som sa spytal chlapca preco si neda vymenit celne sklo tak povedal ze kamarati mu povedali nech si ho necha lebo take original ake tam ma bmw uz nikdy mat nebude. Tak hned po tejto hlaske sme sa otocili a sli domov. Moja priatelka sa uz z toho skoro rozplakala ved sa jej ani necudujem. Po ceste domov sme sa aspon zastavili na vybornu veceru ked uz sme presli opat vyse 600km ved preco nie ked fotky su velmi pekne :D . Takto to slo stale dokola pokial sme nanajazdili vyse 1500km. Potom som sa zameral na auta uz len z okolia. Cely den lietania za nami prisiel vecer a ja som este dohodol jedno stretnutie nedaleko mojho bydliska ze to este skusim. Sadli sme do auta s kolegom prisli k autu, vsetko vyborne az na strasny buchot v aute. Po chvili dohadovania sme zistili ze to asi buchal zatrvacnik. Opat z auta nic. Namieril som auto smerom domov ked kolega mi zahlasil „nie este skoc so mnou na jedno miesto“. Vobec som nevedel ze on pozeral nejake auto a jedno mi dohodol ako sa hovori za chrbtom. Prisli sme na miesto a ked som ho uvidel tak mi presiel mraz po chrbte. Bola to cierna E39 manual sice 525d touring ale bola nadherna s tymy kolesami 245/40/R18. Prebehla rychla obhliadka natocil sa motor a hned mi spadol kamen zo srdca a uz som to auto videl stat doma. Uz len taky maly problem bol ze auto som si nemohol hned vziat lebo bol piatok vecer a majitel mal prist domov az v pondelok rano tak si viete predstavit ten najdlhsi vikend v mojom zivote :D . Konecne po vikende som sa dockal pondelka a aj skveleho majitela tohto auta. Po testovacej jazde sme si dali vybornu kavu a podpisali zmluvu. Po celej papierovacke mi este majitel auta nabalil nejake reklamne veci z jeho firmy a samozrejme aj flasu vybornej palenky ktoru sme hned vecer ked uz auto stalo doma pekne vypili ved posudte sami ake pekne auto :D

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

p.s. : dufam ze som nenahneval nikoho koli troska dlhsiemu pribehu :D
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: [E39 525D Touring] cierny prizrak

Štvrtok, 6. Septembra 2012, 21:21

vitaj v klube ropnych pohrebakov ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

djkuko4
Autor témy

Štvrtok, 6. Septembra 2012, 21:33

jararak napísal:
vitaj v klube ropnych pohrebakov ;)

dufam ze tu tak skoro nikto nezomrie :D lebo inak

R.I.P. :D
Obrázok

jararak

Piatok, 7. Septembra 2012, 06:44

nechces nato inac cierne listy kolo okien, ked chces vediet ako to vyzera, mrkni do predaja, tam je jeden takyto ropak tiez v nasej farbe :)
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

majo17
Auto: BMW e34 525iA+e39
Kraj: Žilinský

Piatok, 7. Septembra 2012, 10:54

kamarat moj,teba stretlo jedno obrovske stastie ze si nekupil tu e46 :D to auto bolo tolko krat tak neuveriletne rozj*bane,ze mi bolo az do placu,boli casy kedy mal kridlo ako na F1 a nalepky AMG :D
Bmw e34 525iA
ex Bmw e30 1.8i(M40)coupe

jozefvorisek
Auto: BMW 523i e39
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 7. Septembra 2012, 12:33

Vyzerá pekne, určite ťa ešte pár krát nahnevá ale tá radosť jazdy to s octaviou nezažiješ :)
Obrázok
BMW 523i = Príbeh

djkuko4
Autor témy

Piatok, 7. Septembra 2012, 13:57

jararak napísal:
nechces nato inac cierne listy kolo okien, ked chces vediet ako to vyzera, mrkni do predaja, tam je jeden takyto ropak tiez v nasej farbe :)

nie dakujem pozeral som je to tiez pekne ale tie co mam vyzeraju tak decetnejsie
Obrázok

djkuko4
Autor témy

Piatok, 7. Septembra 2012, 13:59

majo17 napísal:
kamarat moj,teba stretlo jedno obrovske stastie ze si nekupil tu e46 :D to auto bolo tolko krat tak neuveriletne rozj*bane,ze mi bolo az do placu,boli casy kedy mal kridlo ako na F1 a nalepky AMG :D

no ved to bolo vidiet ako bolo zle poskladane :?
Obrázok

jararak

Piatok, 7. Septembra 2012, 14:52

ved ja som si to tiez povedal, po tom co som ich kupil :D
bmwcoding.sk

Maco
Auto: visavytena pajta

Piatok, 7. Septembra 2012, 21:23

Vitaj do rodiny dizlovych kombikov! Kks to tvoje hladanie ked som cital tak to muselo byt na velmi pevne nervy. Fakt nezavidim... Ale nakoniec si zakotvil vo velmi dobrych vodach s napisom e39 M57 touring :thumbup: Nech robi len radost. Dufam ze sa niekedy stretneme na dajakom zraze buduci rok :wink:
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

djkuko4
Autor témy

Piatok, 7. Septembra 2012, 22:04

Maco napísal:
Vitaj do rodiny dizlovych kombikov! Kks to tvoje hladanie ked som cital tak to muselo byt na velmi pevne nervy. Fakt nezavidim... Ale nakoniec si zakotvil vo velmi dobrych vodach s napisom e39 M57 touring :thumbup: Nech robi len radost. Dufam ze sa niekedy stretneme na dajakom zraze buduci rok :wink:

dakujem pekne mozno sa stretneme v piestanoch na carate bol som toho roku a bolo super tak ked dozijeme tak aj nabuduce :D
Obrázok

Maco
Auto: visavytena pajta

Sobota, 8. Septembra 2012, 05:31

Tak to skor nie tam uz ja nechodim :mrgreen: Ale urcite na dakajom velkom letnom zraze :thumbup: SOm zvedavy na tvoj dalsi postup.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 21 neregistrovaných