Som späť. Za ten cas co som sa odmlcal v pribehu sa udialo veeela veci, tak pekne poporiadku, je to trochu psycho. Ked sa predala 330ci, tak som hladal nieco lacnejsie
dieslove presne ako som vravel. Den co den som pozeral inzeraty a nic normalne akurat nebolo. Bol som obzriet e46 330d, ale bol tam nejaky zadrhel tak nic z toho,
potom som bol pozerat e39 530d ale realita bola uplne ina ako inzerat. Uz som bol zufaly a zacalo mi chybat zas nejake poriadne auto. Prichadzame k dovodu preco som
nezacal pisat pribeh.
-to co som kupil je uuuplne z ineho sudka ako to co som pisal ze si idem kupit, moze to vyzniet ze si serem do kuchyne, ale isto kazdy pozna ten rozpravkovy vyjav ked
na jednej strane nieco sepka certik a na druhej anjelik
-su tu dobri ludia ale aj vela zavistlivcov a vyryvacov, po prispevkoch v mojom inzerate 330ci som si vravel ze koncim s klubom, ze tu uz nieje pre koho nieco pisat
lebo vacsina skalnych z minulosti tu uz aj tak nieje, ale asi potreba vyrozpravat sa bola teraz silnejsia

-povodne som predaval 330ci koli tomu aby som mal na letecky vycvik, ktory som bol dohodnuty robit tento rok
Naspat k veci, skratka na jar som sa dostak k jednemu autu co nebolo na inzerate. Rozhodnutie o kupe padlo v priebehu par minut, takto zhurta som este auto nekupoval.
Vecer sme volali a rano sme uz boli v Blave pri aute. Je to auto o ktorom som vzdy snival. Pozbieral som uspory a obnos z coupecka a siel som auticko obzriet. Ked som
ho zocil, tak vyhralo nad mojim tohtorocnym zamerom robit si letecky vycvik. Ano , pri pohlade na e31 850ci sa vacsinou zvysuje tep. Citil som sa ako tinedzer ked sa
stretne s nejakou sexbombou. Normalne som bol ako nepricetny, ze sa mi moze splnit jeden z najvacsich automobilovych snov. Kupa bola sprevadzana par komplikaciami, bol
to aj risk. Auto dlhsie stalo v garazi medzi dalsimi chutovkami, malo prepadnutu stk, ek, poistku. Auto predaval clovek co tvrdil ze je jeho, konatel vo velkom
servise, ale v TP bol napisany ako majitel iny clovek, ten pri predaji ani nebol, nebolo ani splnomocnenie. Nebola mozna test jazda, auto bolo v minulosti niekde
vystavene a boli na nom podlozky uplne na fest ze sa nedalo jazdit nad 40kmh. Majitel sa ponahlal, aspon zlozil podlozky na cestu, a dalo sa previezt aspon kusok na
odtestovanie. Odhalili sme dalsie odstranitelne vady ale uz som bol namotany a islo sa na podpis zmluvy.
Riskli sme cestu, ale vsetko oukey. Samozrejme auto ako kazdy veteran potrebuje lasku a tej uz nejaky ten piatok dostavalo aspon na udrzanie stavu. Potom sa zacalo
mnozstvo hodin prace, naliali sa dalsie koruny, letna dovolenka v aute aj casovo aj korunovo. Kto nemal e31 nevie ako fajne sa na tieto auta zhanaju niektore diely.
Porobili sa zadne brzdy, napravy predna, zadna. Bol k.o. obc, to je prakticky nezohnatelna vec, draha, nepasuje z e36. Dalej nebolo oe radio, zohnatie radia. Vymena
palivovych cerpadiel a repas palivovej jednotky v nadrzi. Vymenil sa kardan kedze ten sa dal zohnat skor ako hardy spojka. Tiez poloos, bola roztrhnuta manzeta a
chyteny klb. Potom calunenie stropnice do alcantary, zohnanie oe e31 volantu, z inych modelov nepasuje. Bol tam maly sportovy volant. Popri tom este nejake drobnosti.
Da sa povedat ze sa spravilo kopec roboty. Uz ani nepocitam naklady, preistotu... Tak tiez sa neda pocitat cas straveny pracou a zhananim dielov a komponentov, nervy
pri procese kupy, pri doladovani dokladov a pri padani polien pod nohy DTTO.
Ked to mam porovnat s autami co som mal doteraz, tak zvuk V12 je nezamenitelny. Maximalku som neskusal, nemam teraz dialnicnu a na okreske som nad 180 neskusal.
Zrychenie a pruznost podobna e34 540 co som mal, o nieco vsak sa to javi zivsie, hlavne vo vacsich rychlostiach, kedze je to len 4st. automat. . Spotreba je na podiv
znesitelna, ked sa ide slusne a na dlhsiu trat tak to zere okolo 14-15L. Ked sa jazdi mesto, kratke trate a pripadne ostrejsie, tak je spotreba 20. Auto som kupoval s
mechanikom. Dbali sme na povodnost auta, ci su cele a povodne nosniky, plechy, hlavne nosne casi auta. Vsetko vyzera byt ok, aj tapacire boli dole, aj stropnica, aj na
zdvihaku sme studovali, vyzera to byt povodny stav. Akurat auto ma celolak este z nemecka, bolo sem dovezene cca v 2006. Auto puta dost pozornost, no ako to uz na SVK
byva , ked ma ludia pristavuju najprv sa pytaju kolko to zerie, aky je to rok a co som za to dal. Vela ludi ani nevie co je to za model, ba ani ze je to BMW.
Dostavame sa k spominanemu psycho rozuzleniu. Neviem ci sa to uz niekedy niekomu stalo, ale nikdy by som nepovedal ze sa to moze stat mne. Mam auto po ktorom som vzdy
tuzil, bol to moj tajny odveky automobilovy sen. Teraz ked ho mam som zistil ze ma vsak nejak nenaplna. Isto si uz par ludi vsimlo inzerat ciernej osmy na predaj. Ano,
je to moja osma. Neviem to popisat, neviem ci som uz dospel, alebo co. Auto na mna posobi tak zvlastne, vacsinou mam obavy niekde ho nechat odparkovane, ze sa mu
nieco moze stat, tak vzdy sa len povozim a idem home. No a vozim sa len aby sa hybalo a bolo v prevadzke. Je pravda ze ked v nom uz sedim, tak som vo vytrzeni, je to
pecka, ale ked odstavim tak ma nevola ako napr. 540ka, na tej som sa vozil len tak skoro kazdy den, som maval abstaky. Tunaka je to uplne ine, aspon zatial. Je pravda
ze ked prisla ku mne nebola v top stave a pomaly sa aj zazitok z jazdy casom zmenil. Dost som lutoval ked som ju kupil a potom sa objavila znova moja ex 540ka e34 na
predaj za smiesne dukaty. Ak by boli veci inac, beriem ju nas5 a isla by do nej 6q prevodovka za kazdu cenu. Vravi sa ze vsetko je ako ma byt, tak su veci takto.
Momentalne som v rozpakoch, neviem celkom dobre co spravit. Myslim ze je jasne, ze auto nieje pouzivane ako daily car... Jeden den si ju chcem nechat pokial to bude
pre mna unosne, kedze sa nepokladam ze nejakeho burzuja, skor za radoveho obcana. Druhy den rozmyslam predat ked aj lacnejsie a skoncit s BMW kedze vsetky modely
ktore som chcel z bMW vyskusat som uz vyskusal. Aby nepadali zbytocne otazky a konspiracie, realita je ze ak chce niekto naozaj poctivu 850ci v super stave, tak si
treba nachystat 15tis.+ €. Moja urcite este nieje TOP, ale je v dost dobrom stave. Som si vedomy ze cena je trochu prestrelena na slovenske pomery, ale aj za to ze
niesom rozhodnuty ci ju predat. Mimochodom som v kontakte s viacerymi majitelmi e31 (mimochodom vacsina z nnich odmieta byt spajana s BMW klubom, radia sa skor do
samostatneho e31 klubu), kazdy mi povedal ze cena okolo 13tis. je primerana ale ze auto si mam nechat a pomaly davat do topky, je predpoklad ze casom tieto auta este
budu rast na hodnote, takze je to z casti investicia. Teraz sa na zimu riesi nejaka ta garaz, tak uvidime.
EX: E46 330cd 6q, E39 540i, E46 330ci, E92 330xi, E36 320i coupe, E60 530d, E31 850iA, E46 330ci, E30 320i, E39 540i 6q, E34 540iA ///M, E36 320i coupe, E36 325tds 180ps ///M, E36 320i coupe, E30 324d