... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
batko152
Autor témy
Auto: čierne E90 320dé
Kraj: Bratislavský

[E90 320d] a parkoviskovy tukanec :(

Piatok, 20. Júna 2014, 13:07

Ahoj :)

takze, konecne sa mi to podarilo, a mam ho.. Priviezol som si ho 31.5 2014 a presne po mesiaci som sa mohol zacat plnohodnotne na nom vozit. Kedze od zaciatku nastali komplikacie z VIN stitkom, na ktory som musel cakat 2 tyzdne.

Zo zaciatku som BMW vobec neplanoval, malo to byt super B prvej generacie, potom audi a4, potom lexus is220, potom ma dlho drzala insignia a potom to prislo. Chcel som najskore e60 520d, ale potom som si nejak nechal poradit, a uz som sa zameral len na e90 :)
Skoda je, ze tu mame tu najlepsiu, najuznavanejsiu registracnu dan. Nebyt nej, donesiem si aspon 325 alebo 330d. Skoda, velka skoda :) ale aj 120kw ma tesi. Kedze doteraz som mal max 110ps :D
Po cca 4 mesiacoch hladania, vecer co vecer som travil hladanim inzeratov, porovnavania, zistovania, naco vsetko si davat pozor, ako zistim, ci bolo alebo nebolo burane, striekane a neviem co este vsetko, kedy som precital asi vsetky vlakna tu na fore, som natrafil na to vysnivane. Mal som este jedneho favorita, ktory mal kremovy interier v kozi, M-packet (narazniky, podbehy, podvozok) ale nemal xenony atd, a pravdaze pofiderny predajca, nejaky bulhar, rumun alebo rus, ktory tvrdil, ze auto mal nejaky doktor a bla bla bla.. Dlho sa drzalo na nete, asi mesiac, cena na nom postupne klesala z 11000,- na 10000,- vedel som, ze v tom bude nejaky cert zakopany. Mojimy podmienkami bol siber, cierna metaliza, idrive, 2.0 liter diesel, kilometre a cena :)
Nakoniec som ho nasiel, dohodol sa z majitelom na dni a isiel si preneho do Norinbergu.
Po prichode som hned vedel, ze ho berem, hned som sa zamiloval :D ... Dal som si teda skusobnu jazdu, po nej som chodil este asi 15 min okolo auta, vsetko som snazil obzerat (detaily, o ktorych som sa tu docital, na co si treba davat pozor) ale aj tak, ako keby som ziadnu chybu nechcel najist. A okrem tej polovice odlepenho VIN stitku na vodicovej strane, co som si myslel ze pre kusok nalepky snad nebude ziadny problem, tomu autu nic nebolo :) Doteraz som mal vzdy len diesel, ale vzdy to boli serble (fiat uno, seat toledo, cordoba, vw bora) proste traktorovy zvuk, skoro ziadny vykon a tak. Pri tomto som nemohol uverit, ze to je diesel (160000tis) tichucky, kultivovany, nic nehrkalo, nebuchalo a neklepalo. Nadhera. Pocit po a pri jazde neskutocny :D (co to musi byt v 7er) :D
Navyse malo kopec veci vo vybave (podsvietenie kluciek z vonka, bixenony, pametove sedadla, senzory v predu a vzadu, vyhrievanie sedaciek, strieborny interier, pravdaze siber, idrive, cierna metaliza, business navi, cd menic a mnoho ineho. Jedina jedna vec, ktora mne osobne chyba, su pred spolujazdcom drziaky na pohare, ach taka banalita, viac odkladacich priestorov a samozrejme USB na music :) Ale to som vyriesil napalenim mp3 na DVD, a mp3 cd, ktore mi v pohode cita cd menis. Bal som sa, ze bude prehravat len cisto audio cd, ale mp3 idu, takze super :)
Este mu chybaju poriadne kolesa :D a budem spokojny (chcem nejake 17-ky a elektrony z M6)

Cena bola 10200,- eur, ale dohodli sme sa na 10000,- :) dali sme dole SPZ, podpisali zmluvu, vyplatil som a isli sme ho odhlasit a prihlasit na mna.
Najviac sa mi pacilo to, ze auto mal asi 55 rocny ujo v malej dedinke, bolo stale krasne vonave, ciste, top :D
Isli sme teda do Norinbergu, cca 15km mojim autom, prepis bol okamzite hotovy, potom sme ho napisali na mna, isiel som do budovy oproti, kde som si vybavil prevozne znacky na 4 dni, cena 95ecek aj s poistenim, zo znackami som este vybavil poslednych par ukonov, popodpisoval a odysiel.
Nahodil som SPZ na auto, podakoval sa :) a stale som mal na tvary taky stastny, az blby usmievavy vyraz a odysli sme na SK.

Cakal som, ze vsetko to vybavovanie bude komplikovane, kedze nemecky rozumiem trochu a hovorim este menej :D ale nastastie kamarat, ktory vie nemecky ma v zopar situaciach podrzal :) Na druhy krat, ak pojdem niekedy este pre dalsie, uz to bude zas o nieco jednoduchsie.
Pravidlo, ze nemci sa proste o auta staraju sa mi potvrdilo, tak isto v servisnej knizke zapisane vsetky vymeny na tom len pridali.
A v tom budem pokracovat aj ja, cize prva vymena oleja, filtrov, brzdovej kvapaliny tam je uz poznacena :)

Auto si zatial vychutnavam maximalne, den co den sa s neho tesim. Vzdy, ked pridem vecer domov, zamknem ho a este chvilku sa pozeram :D :D troska divne, ale tesim sa :)

foto:
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok
Obrázok

Moja prva uprava bola folie :) bez toho to proste nejde :D
Obrázok

A popis vybavy:
Obrázok
Obrázok
Naposledy upravil/-a batko152 v Utorok, 11. Novembra 2014, 13:03, upravené celkom 2 krát.
Kto chce hlada spôsob, kto nechce, hladá dôvod :)
Obrázok

LOKI

Re: [E90 320d] Moje prve bmw :)

Piatok, 20. Júna 2014, 13:22

vyzera zachovalo...ten sedy interier je fakt vec vkusu...kolko ma inak KM za tych 8 rokov ? ak to neni tajomstvo :bmwball: nech sluzi a dieslak si nevypyta vacsie investicie

inak co ti experti poradili, vcom je lepsia E90 ako E60 ? 8-[
20” T3LR 441HP EX: 24” OIVFL, 16” GLC 250, 13” Touareg 245HP, 03” BMW Z4 192 HP, 05” E90 325i, 05" E91 325xi,10" BMW Z4 23i 205HP, 06" Porsche Carrera 911 4S 3.8L 355HP, 09" BMW X6 35i 306HP, 14" BMW M4 431HP, 09" BMW M3 420HP, 03" BMW E39 525i 192HP pribeh, 05" BMW E61 530D 260HP pribeh,05" BMW E90 330i 258HP pribeh

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 20. Júna 2014, 13:35

Loki:
batko152 napísal:
Pri tomto som nemohol uverit, ze to je diesel (160000tis) tichucky, kultivovany, nic nehrkalo, nebuchalo a neklepalo. Nadhera. Pocit po a pri jazde neskutocny :D (co to musi byt v 7er) :D

aaa
batko152 napísal:
Jedina jedna vec, ktora mne osobne chyba, su pred spolujazdcom drziaky na pohare, ach taka banalita, viac odkladacich priestorov a samozrejme USB na music :)

hmm čo toto http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=5061942 je to trošku cigánčina ale myslím že účel splní

veľa štastných km prajem
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

batko152
Autor témy

Piatok, 20. Júna 2014, 14:32

Ako co sa interieru tyka, chcel som kremovy #-o ale, kedze kupujem jazdenku, treba robit kompromisi :) ale stale sa mi paci viac, ako ten klasicky tmavy :) tento je aspon trosku iny :thumbup:

Ono mi ani neradili experti, skor to boli rodinne a priatelske rady :) islo o to, ze ako prva zadokolka a bmw vobec je e60 troska vacsia,
ze e90 je mensie, sikovnejsie a pod. A tak isto som pozeral na spotrebu, kedze jazdim pomerne casto dialnice, obchvaty a mesto tiez, ale menej :) tak nech ma to nezozerie. Spotreba je u mna priemerna 5,4 - 5,6, po meste 6,2 - 6,5. Kedze su caste kolony, krizovatky a pod :) A dalsia vec bola ze chcel som 520d a ta ma ten isty motor ako 320d, co mi logicky davalo pocit, ze ten isty motor, ale v mensom aute bude urcite lepsia varianta, ako vo vacsom a tazsom. Ked uz e60, tak aspon 525 alebo 530d.
A tiez finacie, ono cenovo sa celkom priblizovali, ale opet kompromis. Radsej kupit viac vybavenu 320 ako menej vybavenu a o rok, o dva starsiu 520. Taky bol moj uhol pohladu.

Gabo:
hmm čo toto http://www.autobazar.eu/sk/card.php?id=5061942 je to trošku cigánčina ale myslím že účel splní

Uz som to tu na fore videl :D ale priznam sa, moc sa mi to nepaci :D fakt [-(
Ked sa da, pouzivam drziak na vodu v zadnej deliacej opierke :D trosku od ruky, ale co uz :P
Tiez som sa tu docital, ze v BMW sa neje a nepije :) BMW ta do kaviarne alebo restauracie odvezie (odtial potial :D)
Obrázok

batko152
Autor témy

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 12:48

Postupne si to tu budem trosku zaplnovat nejakymi novymi upgrade, drobne opravy, vymeny a tak :)
Zalozim si taky dennicek :D

Planovane vymeny a opravy po kupe:

Vymena oleja, filtrov
Brzdova kvapalina
Termostaty
Zhavcice
Rele zhavenia
Zaslepky sania
Samozrejme folie :)

Hned po kupe som sa dal na vymenu oleja, olejoveho filtra, palivoveho filtra, brzdovej kvapaliny. Uz piskal interval.

Potom casom nasledovala vymena termostatov, zhavicou, rele zhavenia a vymena klapiek sania za zaslepky.
Kedze som sa o moznych problemoch docital tu na fore, tak som nevahal, a radsej dal vymenit :)
Folie nahodene =D>
Takze prvotne vymeny su za mnou :)

Dalej nasleduje:

Oprava nefunkcneho iDrive ovladaca - vyriesene vdaka navodu na prepajkovanie
Vyriesena zahada nefunkcnej navigacie - nemal som poistku :D
Dalsia vymena oleja a olejoveho filtra, kedze sa mi uz podarilo spravit par km :D - vyriesene a vymenene
Vymena interieroveho osvetlenia za LED - vyriesene, ale bohuzial nekvalitne LED-ky, svieti to kratko a pocas jazdy sa nedaju zapnut :D

Kotuce a platnicky zadnych brzd - vymene \:D/

Stale ma trapi zatekanie do vnutra cez dvere spolujazdca, ked idem na kefy
Vypalena lava strana angle eyes :) chcem objednat biele led svetla.
Nadstavenie regulacie turba #-o
Kupa novych zimnych pneu :?: :shock:
Nakodovat nejake komfortne funkcie, ak sa bude dat
Impregnacia tesneni pred zimou
Vytepovat interier :-k
A zacina mi piskat rano pri starte remen, alebo napinacie kladky. Cize asi coskoro vymena.
Naposledy upravil/-a batko152 v Utorok, 11. Novembra 2014, 13:01, upravené celkom 1 krát.
Obrázok

bendy252
Auto: E91 320d

Re: [E90 320d] moj prvy bavoracik :)

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 16:12

ked ti rano piska cvrlika bude to vacsinou kladka rovno daj vymenit vsetky nie je to az taka palka

a co sa tyka remena z vlastnej skusenosti ber bud origo bmw diel alebo contitech 8)

Maco
Auto: visavytena pajta

Štvrtok, 23. Októbra 2014, 16:15

R4 diesel kultivovany? :shock: :shock: :shock: Asi mam ine auto :lol: Ale ako ano, na pomery koncernu atd sme dost tichy. Na pomery R6 diesel sme strasna rachotilka :lol:

Prajem vela km bez dakych vaznych poruch a vela zabavy :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

batko152
Autor témy

Utorok, 11. Novembra 2014, 12:59

Zimicka sa uz blizi, no a kedze nemam ine, krajsie papuce.. Musel som dat plechace ](*,) I ked letne su tiez len seriove, ale snad na dalsiu sezonu budu nove \:D/ A tieto ostanu na zimu a plechace pojdu do zberu :lol: :evil:

Obrázok
Obrázok
Obrázok

batko152
Autor témy

Re: [E90 320d] a parkoviskovy tukanec :(

Utorok, 11. Novembra 2014, 13:10

Takze uz je pokrstene. Ako byva dobrym zvykom na BA parkoviskach, prisiel rad aj na mna ](*,) [-(
Nastastie, pani, ktora mi ho lizla pri nejakom manevrovani, mi tam nechala aj vizitku s kontaktom. Takze som bol na jednej strane rad, no a na druhej ma to samozrejme hneva.

Uz som dohodnuty z obhliadkarom na buduci tyzden, tak som zvedavy, ako to dopadne.
Poranenie utrpela len tak trosku lava strana naraznika. Je to troska preliacene a poskrkane. Preto som zvedavy, ako to ohodnoti, ci mi preplatia nastrek celeho narazniku alebo len cast. Bol by som radsej, ak by bol samozrejme streknuty cely :)

V skutocnosti to nevyzera az tak zle, nakolko nieco bola farba, a nieco spina :)
Obrázok
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 36 neregistrovaných