Ahoj :)
takze, konecne sa mi to podarilo, a mam ho.. Priviezol som si ho 31.5 2014 a presne po mesiaci som sa mohol zacat plnohodnotne na nom vozit. Kedze od zaciatku nastali komplikacie z VIN stitkom, na ktory som musel cakat 2 tyzdne.
Zo zaciatku som BMW vobec neplanoval, malo to byt super B prvej generacie, potom audi a4, potom lexus is220, potom ma dlho drzala insignia a potom to prislo. Chcel som najskore e60 520d, ale potom som si nejak nechal poradit, a uz som sa zameral len na e90 :)
Skoda je, ze tu mame tu najlepsiu, najuznavanejsiu registracnu dan. Nebyt nej, donesiem si aspon 325 alebo 330d. Skoda, velka skoda :) ale aj 120kw ma tesi. Kedze doteraz som mal max 110ps

Po cca 4 mesiacoch hladania, vecer co vecer som travil hladanim inzeratov, porovnavania, zistovania, naco vsetko si davat pozor, ako zistim, ci bolo alebo nebolo burane, striekane a neviem co este vsetko, kedy som precital asi vsetky vlakna tu na fore, som natrafil na to vysnivane. Mal som este jedneho favorita, ktory mal kremovy interier v kozi, M-packet (narazniky, podbehy, podvozok) ale nemal xenony atd, a pravdaze pofiderny predajca, nejaky bulhar, rumun alebo rus, ktory tvrdil, ze auto mal nejaky doktor a bla bla bla.. Dlho sa drzalo na nete, asi mesiac, cena na nom postupne klesala z 11000,- na 10000,- vedel som, ze v tom bude nejaky cert zakopany. Mojimy podmienkami bol siber, cierna metaliza, idrive, 2.0 liter diesel, kilometre a cena :)
Nakoniec som ho nasiel, dohodol sa z majitelom na dni a isiel si preneho do Norinbergu.
Po prichode som hned vedel, ze ho berem, hned som sa zamiloval

... Dal som si teda skusobnu jazdu, po nej som chodil este asi 15 min okolo auta, vsetko som snazil obzerat (detaily, o ktorych som sa tu docital, na co si treba davat pozor) ale aj tak, ako keby som ziadnu chybu nechcel najist. A okrem tej polovice odlepenho VIN stitku na vodicovej strane, co som si myslel ze pre kusok nalepky snad nebude ziadny problem, tomu autu nic nebolo :) Doteraz som mal vzdy len diesel, ale vzdy to boli serble (fiat uno, seat toledo, cordoba, vw bora) proste traktorovy zvuk, skoro ziadny vykon a tak. Pri tomto som nemohol uverit, ze to je diesel (160000tis) tichucky, kultivovany, nic nehrkalo, nebuchalo a neklepalo. Nadhera. Pocit po a pri jazde neskutocny

(co to musi byt v 7er)

Navyse malo kopec veci vo vybave (podsvietenie kluciek z vonka, bixenony, pametove sedadla, senzory v predu a vzadu, vyhrievanie sedaciek, strieborny interier, pravdaze siber, idrive, cierna metaliza, business navi, cd menic a mnoho ineho. Jedina jedna vec, ktora mne osobne chyba, su pred spolujazdcom drziaky na pohare, ach taka banalita, viac odkladacich priestorov a samozrejme USB na music :) Ale to som vyriesil napalenim mp3 na DVD, a mp3 cd, ktore mi v pohode cita cd menis. Bal som sa, ze bude prehravat len cisto audio cd, ale mp3 idu, takze super :)
Este mu chybaju poriadne kolesa

a budem spokojny (chcem nejake 17-ky a elektrony z M6)
Cena bola 10200,- eur, ale dohodli sme sa na 10000,- :) dali sme dole SPZ, podpisali zmluvu, vyplatil som a isli sme ho odhlasit a prihlasit na mna.
Najviac sa mi pacilo to, ze auto mal asi 55 rocny ujo v malej dedinke, bolo stale krasne vonave, ciste, top

Isli sme teda do Norinbergu, cca 15km mojim autom, prepis bol okamzite hotovy, potom sme ho napisali na mna, isiel som do budovy oproti, kde som si vybavil prevozne znacky na 4 dni, cena 95ecek aj s poistenim, zo znackami som este vybavil poslednych par ukonov, popodpisoval a odysiel.
Nahodil som SPZ na auto, podakoval sa :) a stale som mal na tvary taky stastny, az blby usmievavy vyraz a odysli sme na SK.
Cakal som, ze vsetko to vybavovanie bude komplikovane, kedze nemecky rozumiem trochu a hovorim este menej

ale nastastie kamarat, ktory vie nemecky ma v zopar situaciach podrzal :) Na druhy krat, ak pojdem niekedy este pre dalsie, uz to bude zas o nieco jednoduchsie.
Pravidlo, ze nemci sa proste o auta staraju sa mi potvrdilo, tak isto v servisnej knizke zapisane vsetky vymeny na tom len pridali.
A v tom budem pokracovat aj ja, cize prva vymena oleja, filtrov, brzdovej kvapaliny tam je uz poznacena :)
Auto si zatial vychutnavam maximalne, den co den sa s neho tesim. Vzdy, ked pridem vecer domov, zamknem ho a este chvilku sa pozeram

troska divne, ale tesim sa :)
foto:

Moja prva uprava bola folie :) bez toho to proste nejde

A popis vybavy: