... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
DRIVER1979
Autor témy
Auto: BMW E39 530ia
Kraj: Trnavský

Re: píska remen E39

Sobota, 23. Novembra 2013, 18:20

no surovo ma neoklamali tuším aj mam to v zaruke aj ked neviem čo :D no vylučovacia metoda jak sa to vezme nič som natom zatial nerobil ja sám len každý povie niečo iné už aj aj som si myslel že to bude asi alternátor ked mi svietila kontrolka a raz nedobilo chcíplu baterku.V servise mi povedali že skontroluju aj aleternator a nič mu neni:povedal chalan.A ktomu dodal vieš že am motor nejake zvuky čo sa ti nepáčia tak to je stare auto nečakaj od toho zazrak.Tak ale predtým mi to neroboli vobec nič šepot kvetín auto ma najazdených 150 tisíc skutočných a toto zadre že mam stare auto.Tak ale ked to mam akože v zaruke v pondelok tam pojdem že robí to furt to iste.Aj ked tie veci čo vymenili asi aj nebolo treba ked to nepomohlo tak to mi asi už peniaze nik nevráti ak tam je ešte aj iná vec zlá tak neviem či zas budem muset priplatit ved uvidím som nasraty teda.
Bmw 320D E90 /at
ex:BMW 530ia E39 /at
ex:BMW 318is E36
ex:Ford Probe 2.0i turbo-gt
ex:Opel vectra 1.6i

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Sobota, 23. Novembra 2013, 18:34

No ide oto, ako si postavil objednávku. Ked si chcel len výmenu, tak to vymenili. Ale ked si chcel vyriešiť pískanie, tak potom reklamovať. Je to už nanich zistiť čo píska. Zmýliť sa môže každý a možno im to tam nepískalo. Ale blbe reči nikto nema rád, to bude mentálne nejaké decko, profesionala taketo reči nebavia, je rád že zákazník príde a to na hocičom.

DRIVER1979
Autor témy

Sobota, 23. Novembra 2013, 18:49

fafa111 napísal:
No ide oto, ako si postavil objednávku. Ked si chcel len výmenu, tak to vymenili. Ale ked si chcel vyriešiť pískanie, tak potom reklamovať. Je to už nanich zistiť čo píska. Zmýliť sa môže každý a možno im to tam nepískalo. Ale blbe reči nikto nema rád, to bude mentálne nejaké decko, profesionala taketo reči nebavia, je rád že zákazník príde a to na hocičom.

ano ano prišiel som že pískanie mi vadí a ešte nejaký iný pazvuk (chrčanie ložiska) to tam už nepočujem naštastie.No ved to je to že ím to už nepískalo určite lebo zahriate bolo a mali ho vnutri.Len ja ked ho mam vonku kde je kosa a ešte aj poprchá vtedy to najviac počuť ale tak po 5 minutach to prestane ale mne to vadi potrpím si na zvuk motora a ked viem že to predtým nerobilo ( a stavím sa že by to vadilo každemu z v ás :-) a chceli by ste to poriešiť za každu cenu ) tak isto aj ja ,nie že mi niekto povie zvuky si nevšímaj pokial jazdí tak jazdi heh.Tak určite v pondelok na reklamačku to dam.ked tak skusim zajtra nahrať video kusok ked bude čas a hodim to sem
Bmw 320D E90 /at

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Sobota, 23. Novembra 2013, 18:58

Ze Ta neoklamali? No mozne to je, ze Ta neoklamali naschval, ten servisak je mozno naozaj tak jebnuty (pripad 80% servisov v SR).

Pan pride do servisu s priznakmi:
- pisti remen
- par krat svietilo dobijanie

Poznatky z kontroly v servise:
-zly klimovy remen (remene su 2, jeden na klimu a druhy na alternator, servo a vodnu pumpu)
-zla kladka na klime
-alternator je v poriadku (asi preto nedobijal, lebo je zly remen, ktory ho vobec napohana a nema s alternatorom spolocne vobec nic, kedze sa menil remen na klime)

Vysledok po servise:
-problem napodiv neodstraneny

Konecne zhodnotenie:
-servisak je debil
-servis stoji za picu
-dany "servis" uz nenavstevovat
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

DRIVER1979
Autor témy

Pondelok, 25. Novembra 2013, 10:21

zaviezol som to tam dnes hned ráno o 8 mej zas to ako naschval bolo menej počuť,no ked som sa včera vozil po daždi tak pískalo to stale aj za zohriateho stavu a dosť nahlas dnes uplne slabučko..tak servisak mi to zobral stým že: "šak to je kozmetická vada,keby si to nebol ty tak poslem ineho do prdele stým" sila čo? nič ale osobne voči nemu ako človeku mimo servis keby nahodou čítal :D že ešte skusia vymenit remen nič ine ich nenapada )) a nijaka reklamačka sa nekona remen jasne že musím zas kúpiť robota zadarmo.snád tie veci čo vymenili nebolo zbytočné
Bmw 320D E90 /at

hellrider
Auto: e39 530d

Streda, 27. Novembra 2013, 15:09

Zdravim,

mne to piskalo tiez. Roztrhlo mi klinovy remen, co urychlilo vymenu remena a vodiacich kladiek. Z nejakeho dovodu ktory si uz nepamatam sme nenahodili remen na klimu... piskanie prestalo.

V lete som nahodil klimovy remen, sak nech to chladi... islo to v pohode kym nezacalo byt vlhko. Tak som preventivne zhodil remen zas dole a vidim to na napinak remena klimy alebo lozisko v klima kompresore... uvidim kedy sa k tomu dostanem.... tolko moje poznatky...

PS: este to moze byt aj vodna pumpa....
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

DRIVER1979
Autor témy

Streda, 27. Novembra 2013, 16:50

no nakoniec mi vymenili oba remene a prestalo to len zasa stale tam niečo počujem :D ked na neutrali si pridavam tak pri takých 3 tis otáčkach take mierne piskotanie a také chchchchch-(pritom to chchchchchch som myslel že je to ložisko na klime čo mi už vymenili :D )...už j.bem nato radšej 170 eur som do toho nacpal a furt niesom spokojný z jejich robotu či skor ušami :D.si poznam svoje auto tak viem že to tam nemá byť.fua len nechápem to že nič mu nebolo a teraz toto šecko naraz okolo kladiek remenov ložiska zaujimve fakt #-o ](*,) :shock:
Bmw 320D E90 /at

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Novembra 2013, 17:18

Vidis, keby si tie remene zhodil sam a zatocil s kladkami, nemusel si vyjebat 170€ za 2 remene...namiesto toho si to dal spravit nejakym dementom a vidis, ako si dopadol...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Novembra 2013, 17:58

kup si stetoskop na auta...je to ako klasicky stetoskop len s dlhou tyckou...poprdeli s tym najdes miesto/kladku ktora robi neplechu :)
priklad
http://www.azvercajk.cz/sk/15532-nabijacky-merace/37333-mechanicky-sonoskop-stetoskop-auto/ cena je prehnana na ebay je to cca 6eur :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 36 neregistrovaných