... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Gali6
Auto: BMW 318D - 2004
Kraj: Bratislavský

Re: E46/320d problem s asc abs a rucnou brzdou

Pondelok, 10. Mája 2010, 19:27

CHLAPI POTREBUJEM RADU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Už 3 deň mi robí tieto príznaky čo tu spomínate, ked nastartujem rozsvieti sa mi rucna, abs a preklz,, a po cca 3-4 sekundách to zhasne... Dnes mi to spravilo to, že mi to prebliklo zopar krat a ked som isiel predbiehať tie skurvene kontrolky sa opäť rozsvietili S TYM ZE SA MI ROZSVIETILA AJ KONTROLKA MOTORA asi na 2 sekundy s tým že na tieto 2 sekundy ma hodilo do NUDZOVEHO REZIMU...

Teraz mám pocit ze to len snimac od abs nebude - co vy na to... Fakt potrebujem na tom aute behat kvôli práci prosím poradte
E46 318D Black Saphyre metal color - teraz
E36 316i compact (M-packet) - ex
Obrázok

!!!Meno, rýchlosť a tradícia - proste BMW!!!

Užívateľov profilový obrázok
simon666
Auto: e61 530xi
Kraj: Zahraničie

Utorok, 11. Mája 2010, 12:20

tak mne tiež začali najprv preblikávať tieto tri kontrolky, potom svietiť po naštartovaní kým som sa nepohol a po pár 100 km svietili stále... diagnostika ukázala chybný snímač uhlu natočenia volantu, ale okrem toho že samozrejme nefunguje ABS A DSC tak nie sú s autom žiadne zmeny..
Akt e61 530xi
Akt. VW Golf IV 2.3 5V 4motion
EX. Seat Ibiza 1,6 Mk2
EX. Môj Strieborný Kombajn

EX Opel Astra F Caravan 1,6 (extrém sociál)
EX Lada 2103 1500

Gali6
Auto: BMW 318D - 2004

Utorok, 11. Mája 2010, 23:01

Páni myslím, že sa asi problém vyriešil, to že ma hodilo sem - tam do núdzového režímu, sem tam vyplo na 6 sekund svetla, a vyhadzovalo diagnostiku DSC a ABS ktoré potrebuje min 10,4 Volta tuším... tak ako som už toto všetko hore spomínal, pozeral som na baterku a všimol si, že pluskový kábel je zakorodovaný a tuším trocha akoby roztečený... Ked som s ním pohol bude svetla a vsetko zhaslo alebo to svietilo normálne...

Ako mám celý ten pluskový červený kábel čo ide na baterku vymeniť?? skrátiť alebo čo?
E46 318D Black Saphyre metal color - teraz
E36 316i compact (M-packet) - ex
Obrázok

!!!Meno, rýchlosť a tradícia - proste BMW!!!

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Septembra 2010, 19:05

http://skola.sosotrokovice.cz/webauto/auto2/skripta/AUTO2-skripta.pdf

Keby náhodou niekoho zaujímal princíp fungovania.

durik5
Auto: BMW e46 330 xd
Kraj: Nitriansky

Sobota, 16. Novembra 2013, 20:07

Zdravim. mám rovnaký problem už asi pol roka , no teraz pred zimou som sa to rozhodol riešiť .

-Zo začiatko mi kontrolky abs a asc svietili len občas .. niekedy po vyp. a zap zhasli .. niekedy zhasli same po prejdeni nejakej vzdialenosti .. az nakoniec sa rozsvietili a svietia do dnes .. + svieti už aj ručná brzda
-bol som na diagn. povedali že senzory su o.k . bo by im to vyhodilo ak by boli zle
-na 95% že to bude RJ ABS ..( udajne to je choroba týchto aut )
-RJ ABS som poslal na opravu do firmy ktora sa tomu venuje ..
- po "udajnom" opraveni RJ sa nič nezmenilo len DEBET v mojej peňaženke -200€ čo vypytali . Kua!!!!
-na diagn. mi povedali že teraz im vypisuje "rotačny senzor" no a ten sa nachadza v Hidrobloku ABS.
- po opatovnom kontaktovani firmy kde mi "opravovali" RJ mi kazali aby som im poslal teraz cele ABS komplet (RJ + Hidroblok)
- vcera mi to poslali , nahodil som to a samozrejme že zase nič .. kontrolky svietia jak Vianočny stromček a ABS nefunguje
- este ma čaka znovu diagnostika možno treba len vynulovať chyby ..
- ale osobne si myslim ako som tu čital že po oprave ( či je to RJ ,alebo snimače .. atd ) by stačilo autom len prejsť , poprípade prebrzdiť a malo by zhasnuť hned všetko ..

už som zufalý .. už fakt neviem .

Poradťe kto vie .. dik

januar
Auto: e90 320i

Sobota, 16. Novembra 2013, 21:09

treba skusit nastavit hodnoty natocenia volantu preto ty mozno aj sviety. Mne takto svietil DSC a s rucnou dokial sa nenastavilo na spravnu hodnotu

durik5

Nedeľa, 17. Novembra 2013, 10:45

januar napísal:
treba skusit nastavit hodnoty natocenia volantu preto ty mozno aj sviety. Mne takto svietil DSC a s rucnou dokial sa nenastavilo na spravnu hodnotu

Vies čo. Ten uhol mi pozerali .mysleli ze to bude v tom. No premerali to a hodnoty mu diagnostika ukazovala ako sa potocilo volantom či do lava alebo do prava. Povedal ze ak by bol zly. Hodnoty by neukazovalo ziadne. Ci ich treba nastavovat aby boli spravne ,to neviem.
No dost ludi tu pise o tej baterke. Tak pozrem este to.

durik5

Pondelok, 2. Decembra 2013, 23:13

Tak dneska som bol priamo v bmw a vyjadrili sa tak, ze chyba je linii kablov od rj az po po senzor. A ze to treba hľadať. Nemate niekto skúsenosť čo a kde najčastejšie býva problem? Dik

zv330xd
Auto: 330xd
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 12. Decembra 2013, 10:48

Zdravím BMW "panstvo" Mal som ten istý problém svietila mi ručná dsg a abs. Čidlá a všetko v poriadku.Po 3 týždne každý víkend v garáži a nič.Na koniec stačilo Kalibrovať uhol natáčania kolies a volantu cez Diagnostiku a závada odstránená vymazanie chýb a zatiaľ pokoj.Skúste to spraviť skôr ako rozoberiete polku auta :)

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Streda, 26. Marca 2014, 11:59

zdravím páni,
oživím trošku tému. jedná sa mi to, že dnes na diag vyhodilo hlášku CODE 19 Keine Kommunikation moglich mit: Lenkwinkelsensor, teda sa ISTA nedokázala napojiť na LWS senzor natočenia volantu. sranda, že na palubke mi nesvieti žiadna kontrola, ASC, ABS funguje všetko v poriadku.
Riešil to už niekto? prípadne kde by mohol byť pes zakopaný? :wink:

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 27. Marca 2014, 00:24

Ista nemusi fungovat 100% na stare modeli....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Dussi13
Auto: BMW e46 330d

Štvrtok, 27. Marca 2014, 11:24

Tak chalani mne to robilo tiez raz to slo raz to neslo az to potom prestalo ist uplne tak treba zajst na diagnostiku a zistit ktore cidla abs su zle a vymenit mne odisli obidbe predne tak pred troma dnami sa vymenili a uz to ide tak ako ma a tiez mi avietila kontrolka rucnej brzdy ale to bol preseknuty snimac na opotrebenie brzd.dosticiek a baterkou som to nemal lebo tu mam 3 mesiace staru ...diagnostika ti ukaze na ktorom kolese su zle a preto ti aj neukazuje rychlost lebo snimace sluzia aj na rychlost
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

Dussi13
Auto: BMW e46 330d

Re: BMW e46 320d problem s asc abs a rucnou brzdou

Štvrtok, 27. Marca 2014, 11:36

d.lepacek napísal:
diky moc za radu v uturok sa vydam do servisu a mozem este jednu otazku? ze ci tie cidla su neake problematicky zohnatelne ze ci to budu mat niekde v servise alebo takto poblizku niekde alebo sa to musi objednavat presne na typ auta? a pribliznu cenu?
tak mne sa podarilo zphnat te snimace za 40 eur jeden pultovy predaj za nakupnu cenu teda znacka bola bosch ono ta vymena to je boj to nechce ist prec te stare musis ho cely rozdrbat a povyberat a potom sroby zvyknes ich utocit mne sa to tiez stalo a robota cez znameho cca 10 eur vysla
BMW e46 330d
Skoda Fabia combi 1.9 Tdi elegance
ex Renault Megane 1.6e
ex Renault megane 1.5dCI Grandtour 2

franco
Auto: e 46 110 kw touring

Utorok, 11. Októbra 2016, 20:45

ked nejde vybrat tak ho treba odvrtat

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných