... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
alfi666 napísal:Neukazuje ti rychlost? ... mozno senzor rychlosti.... tusim v diferencialy to je... najskor asi kabelaz/zaoxidovany kontakt...
Ked auto nema spravny udaj o rychlosti a pritom kolesa sa mu tocia (tento fakt vie vdaka ABS senzorom) tak je mozne, ze stabilizacny system ani ABS nefunguje
caliopcar napísal:Ahoj mal som podobný problém, len v mojom prípade mi svietila iba kontrolka ručnej a DSC, bez kontrolky abs, a tacho a počítadlo km išlo normalne. Ten článok o baterke so slabou kapacitou som čítal tiež, ale aj tak som sa vybral do servisu. Bolo to abs čidlo na kolese, ani neviem na ktorom, ale to je jedno. Opravili, a fičím ďalej.
killian napísal:a kde je ten senzor?jj, senzor rychlosti nie je v diferaku ale pouzivaju sa na urcenie rychlosti abs senzory
paja napísal:diky moc za radu v uturok sa vydam do servisu a mozem este jednu otazku? ze ci tie cidla su neake problematicky zohnatelne ze ci to budu mat niekde v servise alebo takto poblizku niekde alebo sa to musi objednavat presne na typ auta? a pribliznu cenu?tieto kontrolky naraz svietia ked máš daktoré čidlo ABS zlé, diagnostikou treba zistit na ktorom kolese, rýchlost ti tiež neukazuje lebo to je zároven snímač otáčok kolies....
d.lepacek napísal:Zdravim mam taky problem s autom dnes som si normalne isiel a zrazu mi rucicka co ukazuje rychlost spadla a zacala mi svietit aj rucna brzda a aj stabilizacia a aj abs neviem si stym rady za ten den co som jazdil to raz islo potom zas o par hodin neslo... jeden kamarat mi povedal ze to moze byt zimou ale neviem co je na tom pravdy dak by som sa chcel opytat ci tu niekto nemal stym podobny problem popripade riesenie.... a este ked to vsetko vypne tak nefunguje ani pocitadlo km a ani rucicka spotreby