... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
d.lepacek
Autor témy
Auto: BMW e46 320d
Kraj: Žilinský

E46/320d problem s asc abs a rucnou brzdou

Piatok, 18. Decembra 2009, 18:45

Zdravim mam taky problem s autom dnes som si normalne isiel a zrazu mi rucicka co ukazuje rychlost spadla a zacala mi svietit aj rucna brzda a aj stabilizacia a aj abs neviem si stym rady za ten den co som jazdil to raz islo potom zas o par hodin neslo... jeden kamarat mi povedal ze to moze byt zimou ale neviem co je na tom pravdy dak by som sa chcel opytat ci tu niekto nemal stym podobny problem popripade riesenie.... a este ked to vsetko vypne tak nefunguje ani pocitadlo km a ani rucicka spotreby
Prílohy
181220092872.jpg
e46 320d 100kw :)

alfi666

Re: BMW e46 320d problem s asc abs a rucnou brzdou

Piatok, 18. Decembra 2009, 20:07

Neukazuje ti rychlost? ... mozno senzor rychlosti.... tusim v diferencialy to je... najskor asi kabelaz/zaoxidovany kontakt...

Ked auto nema spravny udaj o rychlosti a pritom kolesa sa mu tocia (tento fakt vie vdaka ABS senzorom) tak je mozne, ze stabilizacny system ani ABS nefunguje ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

d.lepacek
Autor témy

Piatok, 18. Decembra 2009, 20:39

alfi666 napísal:
Neukazuje ti rychlost? ... mozno senzor rychlosti.... tusim v diferencialy to je... najskor asi kabelaz/zaoxidovany kontakt...

Ked auto nema spravny udaj o rychlosti a pritom kolesa sa mu tocia (tento fakt vie vdaka ABS senzorom) tak je mozne, ze stabilizacny system ani ABS nefunguje ;)

ako ono to je take trosku na hlavu lebo tak najprv mi to neslo tak 20 km potom 5km islo dalsich 5 neslo a zas 20 cca potom to zas neslo a to myslim ako cca kde som zastavoval a docital som sa v jednom clanku ze to moze byt baterkou... napr ako tuto 1) Nikam na počítač nechoď, jen přijdeš o peníze
2) Kontrolky ABS+ASC(ESP) Ti svítí, protože Ti signalizují, že ABS atd Ti nebude fungovat - to není chyba, to je vlastnost
3) Kontrolky Ti svítí, protože máš velmi malé napětí v palubní síti, které nestačí na fci ABS atd
4) Baterku vyndej a pořádně dobij, nebo vyměň, pokud není stará, žádné dráty nezkratuj, nic neresetuj, prosím.

Až budeš mít baterku prověřenou a dobitou, zkus bez zapnutého klíčku, se zavřenými dveřmi atd změřit ampérmetrem odběr vozu naprázdno. Ze začátku bude odběr do 1 ampéru, potom ten odběr musí klesnout na cca 20-80 mA - to je normální. Pokud bude odběr větší, hledej závadu postupným vytahováním pojistek až zjistíš, přes kterou pojistku ten odběr jde a pak hledej příčinu. Ten Ti vybíjí baterii a důsledkem toho je velmi nízké palubní napětí po nastartování. Systém ABS potřebuje alespoň 10,4 Voltu. Pokud to nemá, signalizuje poruchu. Když to chvilce vypneš a startuješ znovu, systém to vyhodnotí už jako dostatečné napětí a ABS se Tinerozsvítí.

Moje tipy :
- nestandartní alarm
- nestandartní rádio nebo zesilovač
- vyhřívání zrcátek a ostřikovačů - jejich snímače teploty

A oprav si název příspěvku, třeba na "Svítí ABS" apod.

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i
Kraj: Trnavský

Piatok, 18. Decembra 2009, 23:34

Ahoj mal som podobný problém, len v mojom prípade mi svietila iba kontrolka ručnej a DSC, bez kontrolky abs, a tacho a počítadlo km išlo normalne. Ten článok o baterke so slabou kapacitou som čítal tiež, ale aj tak som sa vybral do servisu. Bolo to abs čidlo na kolese, ani neviem na ktorom, ale to je jedno. Opravili, a fičím ďalej.

VLADKY242

Piatok, 18. Decembra 2009, 23:47

Treba diagnostiku je problem s ABS . Treba to prečitať prečo to svieti :wink:

d.lepacek
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 13:22

caliopcar napísal:
Ahoj mal som podobný problém, len v mojom prípade mi svietila iba kontrolka ručnej a DSC, bez kontrolky abs, a tacho a počítadlo km išlo normalne. Ten článok o baterke so slabou kapacitou som čítal tiež, ale aj tak som sa vybral do servisu. Bolo to abs čidlo na kolese, ani neviem na ktorom, ale to je jedno. Opravili, a fičím ďalej.

asi budem musiet ist najhorsie na tom je to ze to ani nefunguje keby to len svietilo tak vpohode dnes som bol kupit novu baterku lebo aj tak ju bolo treba ale aj tak nepomohlo problem pretrvava dalej cize neak teraz v priebehu tizdna asi budem musiet ist do servisu pozriet to.... a kolko ta to cca vyslo s vymenenim aj so servisom? tiez sa to stalo este v takom blbom case... teraz vianoce penazi nieje...

d.lepacek
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 13:31

dnes som bol este aj v ds aute ked som bol tu autobateriu kupovat tak som sa pytal chalanov co tam maju bmw a hovorili ze by to mohlo byt cidlo abs ze ked to ma suvis aj s tachometrom ze neukazuje rychlost... tak uvidime no ak ma este niekto neaku skusenost nech napise:)

killian
Kraj: Bratislavský

Sobota, 19. Decembra 2009, 13:52

jj, senzor rychlosti nie je v diferaku ale pouzivaju sa na urcenie rychlosti abs senzory

d.lepacek
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 14:03

killian napísal:
jj, senzor rychlosti nie je v diferaku ale pouzivaju sa na urcenie rychlosti abs senzory
a kde je ten senzor?

paja

Sobota, 19. Decembra 2009, 19:33

tieto kontrolky naraz svietia ked máš daktoré čidlo ABS zlé, diagnostikou treba zistit na ktorom kolese, rýchlost ti tiež neukazuje lebo to je zároven snímač otáčok kolies....
*** 330cd***E46 lift M-paket(milacik) a 330 E92 novy clen :-)
530D E60 orientalblau
323Ci E46 hellrot
330D E46 lift schwarz II
320D E46 facelift titansilber
730dA E38 lift orientalblau

** PaP AUTO MARTIN **

d.lepacek
Autor témy

Sobota, 19. Decembra 2009, 20:30

paja napísal:
tieto kontrolky naraz svietia ked máš daktoré čidlo ABS zlé, diagnostikou treba zistit na ktorom kolese, rýchlost ti tiež neukazuje lebo to je zároven snímač otáčok kolies....
diky moc za radu v uturok sa vydam do servisu a mozem este jednu otazku? ze ci tie cidla su neake problematicky zohnatelne ze ci to budu mat niekde v servise alebo takto poblizku niekde alebo sa to musi objednavat presne na typ auta? a pribliznu cenu?

caliopcar
Auto: BMW E 46 316i

Re: E46/320d problem s asc abs a rucnou brzdou

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 00:05

Ahoj, mám pocit, že ten senzor stál okolo 80-100€. Choď na diagnostiku, a tam ti povedia presne ktorý to je, a kolko bude stáť výmena.Inak daj si to urobiť, dneska napadol prvý sneh a bez abs a dsc, no nevie, neviem, ale je to kopec srandy. \:D/

TT-SIMIK
Auto: BMW

Nedeľa, 20. Decembra 2009, 11:36

Bude to senzor abs na niektorom kolese.......aj keď mne toto sposobilo menšie pneu na zadnej náprave(zodratejšie,odvtedy dávam na zadnú napravu vždy menej zodratú pneu.....),ale tebe ak neukazuje pri chybe rýchlosť,tak to môže byť len senzor v kolese,alebo ešte nejaká oxidácia na konektore niektorého z čidiel abs.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

habinho
Auto: e91 320d rv2008 face

Piatok, 7. Mája 2010, 23:02

d.lepacek napísal:
Zdravim mam taky problem s autom dnes som si normalne isiel a zrazu mi rucicka co ukazuje rychlost spadla a zacala mi svietit aj rucna brzda a aj stabilizacia a aj abs neviem si stym rady za ten den co som jazdil to raz islo potom zas o par hodin neslo... jeden kamarat mi povedal ze to moze byt zimou ale neviem co je na tom pravdy dak by som sa chcel opytat ci tu niekto nemal stym podobny problem popripade riesenie.... a este ked to vsetko vypne tak nefunguje ani pocitadlo km a ani rucicka spotreby

..mam presne ten isty problem ale s tym, ze ked mi zacnu tie kontrolky svietit tak sa mi plyn chova jak keby som mal stlaceny nejaky gombik sport, lebo je strasne citlivy..a tie kontrolky selijako rozne blikaju obcas iba jedna obcas iba dve ale v podstate presne to iste jak co tu je pisane, svietia tieto tri kontrolky, neukazuje rychlost, ani spotrebu plus sa mi do toho pridava ze nesvieti lave predne svetlo a ked zapnem vsetky svetla (dialkove, stretavacie a hmlovky) tak cela lava strana svetiel svieti uplne slabo ( prava svieti normalne vsetky svetla)..takze fakt nechapem ci toto vsetko moze sposobovat ABS senzor..a este aj rucicka ktora ukazuje palivo v nadrzi padne o hodne dole a ani tempomat nefunguje ked zacnu tieto kolotocarske kontrolky vsetky vysvecovat....a tiez sa mi to obcas stane a obcas nie..

ak to dotycny uz vyriesil bol by som rad za radu..alebo ak sa s tym uz niekto stretol..lebo fakt sa moje auto chova jak zblaznene..
e91 320d , facelift, Mpacket podvozok, 130kw
Ex E46 320d, M packet
Ex Skoda 120i, zadny nahon, trhac asfaltu...

moila
Auto: Toyota Verso

Pondelok, 10. Mája 2010, 11:20

mne svietili tieto tri kontrolky (ASC+T, rucna brzda a ABS) dlhu dobu (cca 2 mesiace) ale rychlomer aj vsetko ostatne ako priemerna spotreba ci pocitadlo km fungovalo bez problemov
.
Nefungovalo "iba": ASC+T, DSC, ABS.

Diagnostika (semtex) ukazala 2x vadny ABS snimac. Jeden na prednom lavom kole (novy stal cca 40eur - martin 46) a zadny pravy (martin 46 nemal tak som potom kupil od jara - DS auto za cca 70Eur ATE, lebo ten lacnejsi za 34 Eur bol kratsi a nepasoval (asi bol iba na auto bez DSC)).

Po vymene mi po chvilke jazdenia (doslova par metrov) kontrolky zhasli a od vtedy vsetko frci ako ma...
EX - e39 528i Tour, EX - e46 330Ci - Cabrio, EX - Saab 9-3 Aero Cabrio, EX - e36 318ti - Compact, EX - Skoda Rapid 130 :-D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných