... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

mmracing.sk

zigus
Autor témy
Auto: BMW X5 E70
Kraj: Bratislavský

318i E91 - Engine oil pressure too low

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 21:47

Zdravim,

mam 318i touring 2009, najazdenych 163000. Tento tyzden som bol menit olej a filtre (olej bol uz na minime). O 3 dni nato sa mi pocas jazdy objavila hlaska "Engine oil pressure too low. Switch off engine. Possible engine damage.". Motor som vypol, nastartoval znovu a hlaska uz nenaskocila.

Pre istotu som skontroloval hladinu oleja, je na maxime. (neda sa odmerat cez palicku, iba elektronicky).

Stretol sa niekto s takymto problemom? Vypisalo to len raz, nepostrehol som ze by mal motor iny zvuk, ani olejove flaky pod autom, ani hladina oleja neklesa.

Dakujem.

z.

starML
Kraj: Zahraničie

Re: 318i E91 - Engine oil pressure too low

Nedeľa, 29. Septembra 2013, 22:53

Podívej se, jestli je ten olejový filtr skutečně vyměněný a jestli je správně založený. Asi před rokem jsme tady řešili bmw5-e60-e61/530i-nizky-tlak-oleja-po-zohriati-vyriesene-t58633-30.html , že olejový filtr byl vyměněný pouze na faktuře.
Obrázok
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

zigus
Autor témy

Pondelok, 30. Septembra 2013, 09:25

Vdaka starML, pojdem dnes/zajtra do servisu s tym znovu nech sa na to chlapik pozrie. Spominal ze mi tam daval Bosch filter, kvoli tomu ze mal tie plasty aj okolo nie len tycku v strede, tak by to malo lepsie drzat.

Uvidim, a dam vediet ako sa to vyriesilo.

z.

zigus
Autor témy

Pondelok, 7. Októbra 2013, 14:19

Bol som dnes v servise u znameho co mi menil filter - vybrali sme filter, je cely/novy, nic mu nieje, aj gumicky vsetky su tam, takze filtrom to zrejme nebude. Je pravda ze je tam teraz Bosch ktory ma plast okolo ,ale to by nemal byt problem.

Spominal mi, ze to bude zrejme snimac. Urobilo mi to 2x zatial za posledne 3 tyzdne. Najblizsie ked mi to vypise tak si mam odsledovat ci mi otacky neklesnu prilis nizko, moze sa stat ze pri nizkych otackach to nemusi dobre vytlacit olej tak to moze nejak snimac zle vyhodnotit.

Kazdopadne, oba razy ked sa mi to stalo som prave zastal po dlhsej jazde, stal som napr na cervenej. Vypisalo mi to, vypol/zapol som motor a potom to uz zmizlo. Keby tam bol problem s tlakom tak by to malo pisat aj po tom.

Urcite to ale nenecham cele tak, ked sa mi to najblizsie stane, tak odsledujem otacky a pripadne dam vymenit snimac.

Zatial tolko, budem to tu updatovat ked sa zisti pricina.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní