... všetko o BMW ...
msakac33 napísal:pri studenom starte ti poprdkava motor kvôli bohatosti zmesi, nakolko zmes je bohatsia kvôli teplote, pri teplom motore je nasledne chudobnejsia, svieckami to neporiesis, medzi tymito dvoma co udavas nie je ziaden rozdiel...
JFaudio napísal:NGK BKR6EQUP 4 iskra
NGK BKR 6 EK 2 iskra
msakac33 napísal:
Mas na mysli 4-kontaktove a 2-kontaktove![]()
![]()
![]()
Sviecky proste su vyskusane pre motor kde musia vyhoviet sirokemu spektru pracovnych parametrov. Ver tomu, ze bezny clovek proste nema moznosti vylepsit v tomto smere co je vyrobcom dane. Samozrejme upravou motora moze vzniknut tato potreba, ale na seriovom motore vymenou, laborovanim z odporucaneho v podstate mas skoro istotu, ze viac pokazis...
Volakedy davno som mal v jednom aute aj 4 kontaktne, to bolo v case, ked sa na svieckach odjazdilo X km. Prihybali sa elektrody a meralo sa sparovymi mierkami. 4kontaktne isli prec, lebo auto neslo vobec lepsie, skor horsie a nastavit medzeru bolo bez sance, take ako nastavit spravne sirku medzikruzia doma mozes zabudnut, nie to este 4x.
Kup obycajne NGK odporucane vyrobcom a nespekuluj![]()
![]()
vsetko je to len o marketingu spolocností vyrabajucich sviecky
JFaudio napísal:Ide o to ze aj vyrobca ich odporuca
msakac33 napísal:
ak si si vsimol tak na bmwfans su prioritne 2-kontaktove a to prve dva a zvysne dva su 4-kontaktove a je pri nich poznam ( zakruzkovane cervenou ), cize moja rada znie: "daj tam to, co tam ma byt a nie to, co by tam mohlo byt"
JFaudio napísal:Ouki toto som chcel pocut :) Dikes za radu
johnyfly1 napísal:kludne tam daj dvojkontaktne alebo 4, na vykone ti to neprida ani neuberie :)
JFaudio napísal:Poprdkava myslim tym ( nejde na 6 valcov )