... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lawbreaker
Autor témy
Auto: BMW E46 320ci
Kraj: Žilinský

E46 - dovoz z Nemecka

Utorok, 17. Septembra 2013, 15:55

ahojte,
chystam sa na kupu e46 coupe a uz zopar mesiacov cekujem ponuky tu na klube, ale aj na bazosi a ab.eu. kedze ponuka ohladom benzinovych kupecok je taka aka je, rozmyslam coraz viac nad dovozom z DE aj napriek nezmyselne vysokej dani pri prvej registracii vozidla na SVK. Na webe som nasiel niekolko "serioznych firiem" ktore sa dovozom zaoberaju, no chcel by som sa spytat vas - ak mate niekto osobne skusenosti s dovozom, s vybavovackami atd. Ci je lepsie riesit to cez nejaku firmu za poplatok, alebo na vlastnu päsť pokial ma clovek aspon aku taku nemcinu, popripade vedeli by ste mi odporucit niekoho tu z klubu alebo nejaky kontakt, referenciu na niekoho kto sa specializuje na dovoz BMW a mate s nim pozitivne skusenosti? Budem vdacny za kazdy konstruktivny prispevok.
ex: E46 320ci Orientblau
now: Audi A4 B7 Avant 1.8T quattro Lava-gray

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: E46 - dovoz z Nemecka

Utorok, 17. Septembra 2013, 21:44

lawbreaker napísal:
ahojte,
chystam sa na kupu e46 coupe a uz zopar mesiacov cekujem ponuky tu na klube, ale aj na bazosi a ab.eu. kedze ponuka ohladom benzinovych kupecok je taka aka je, rozmyslam coraz viac nad dovozom z DE aj napriek nezmyselne vysokej dani pri prvej registracii vozidla na SVK. Na webe som nasiel niekolko "serioznych firiem" ktore sa dovozom zaoberaju, no chcel by som sa spytat vas - ak mate niekto osobne skusenosti s dovozom, s vybavovackami atd. Ci je lepsie riesit to cez nejaku firmu za poplatok, alebo na vlastnu päsť pokial ma clovek aspon aku taku nemcinu, popripade vedeli by ste mi odporucit niekoho tu z klubu alebo nejaky kontakt, referenciu na niekoho kto sa specializuje na dovoz BMW a mate s nim pozitivne skusenosti? Budem vdacny za kazdy konstruktivny prispevok.

vo vacsine serioznych bazarov sa dohodvoris aj anglicky
pri domacich predajoch je fakt lepsie mat pri sebe nemecky hovoriaceho, co sa tyka vybavovaciek na SR, tak to nie je take problematicke

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Streda, 18. Septembra 2013, 08:00

"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

MCbucik

Streda, 18. Septembra 2013, 09:43

voMacK napísal:

voMack poznas aj osobne chalanov od nich? :)

voMacK
Auto: G31 540i

Streda, 18. Septembra 2013, 11:15

Ja nie, ale Mexican tam je peceny, vareny. A pokial viem, tak prave oni mu doviezli z DE jeho F11ku.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

lawbreaker
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 10:21

PeqpeK napísal:
vo vacsine serioznych bazarov sa dohodvoris aj anglicky
pri domacich predajoch je fakt lepsie mat pri sebe nemecky hovoriaceho, co sa tyka vybavovaciek na SR, tak to nie je take problematicke

a neni to nahodou tak ze v poslednych rokoch tu vacsinu serioznych bazarov obsadili neseriozni turci a ine pochybne mensiny, ktori vidia len zisk za kazdu cenu a spoliehaju sa na to ze clovek po prejdeni 1000-1500km za autom ktore videl na fotke jednoducho nechce prist domov naprazdno ? dohovorit sa anglicky alebo nemecky by nemal byt az taky problem. ide o to ze kupa a dohoda priamo so sukromnou osobou ktora auto predava a jazdila na nom sa mi zda viac "bezpecnejsia", ale mozno je to len moja paranoja. :-k este som sa chcel spytat ci je potreba riesit prevozne znacky aj ked sa auto dovezie na privese? popripade co vyjde lacnejsie? prives alebo prist s autom po vlastnych? myslim naklady na benzin, dialnicne znamky versus naklady na prives

PeqpeK

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 10:31

lawbreaker napísal:

a neni to nahodou tak ze v poslednych rokoch tu vacsinu serioznych bazarov obsadili neseriozni turci a ine pochybne mensiny, ktori vidia len zisk za kazdu cenu a spoliehaju sa na to ze clovek po prejdeni 1000-1500km za autom ktore videl na fotke jednoducho nechce prist domov naprazdno ? dohovorit sa anglicky alebo nemecky by nemal byt az taky problem. ide o to ze kupa a dohoda priamo so sukromnou osobou ktora auto predava a jazdila na nom sa mi zda viac "bezpecnejsia", ale mozno je to len moja paranoja. :-k este som sa chcel spytat ci je potreba riesit prevozne znacky aj ked sa auto dovezie na privese? popripade co vyjde lacnejsie? prives alebo prist s autom po vlastnych? myslim naklady na benzin, dialnicne znamky versus naklady na prives

ja som z DE nakupoval iba 2x

prvy raz to bolo od sukromnej osoby, zhodou nahod to bol mechanik, auto bolo v perfektnom stave az na hrdzu na blatniku, na ktoru ma upozornil, cena bola perfektna, jednanie korektne

druhy raz som kupoval z overeneho predajcu AUTOHUS, takisto spokojnost, po prejaveni zaujmu mi mailom poslali report robeny firmou DEKRA, v nom bol detailny popis "zavad"
spomeniem par, ktore boli na mojom:
- bliziaci sa servis
- prasklina na skle
- hlbka dezenu
- znamky pouzivania interieru
- kazde jedno lakovanie aj skrabanec boli nafotene
obsahovalo to aj vypis vybavy a samozrejme aj VIN kod

ked sme prisli na miesto, tak bolo auto presne take ako bolo popisane, cize nebolo co riesit, u mna spokojnost, jedna vec, na ktorej som sa u nich opalil bola tzv. zaruka, nebrat, vyhodene peniaze

asi by som zo zahranicia nekupoval auto bez servisky a nekupoval by som ani v malych bazaroch

aby som odpovedal na tvoju otazku o dovoze, na privese musi mat auto aj prevozne znacky aj poistku pokial viem
co sa tyka paliva myslim, ze to zalezi od vzdialenosti, ktoru planujes prejst, treba si najst aj rezervne auta (aspon 2-3) ak by sa nahodou vyskytol zadrhel, tak aby si nesiel domov so smutnou tvarou

co sa tyka tej reci, v pripade kupy od sukromnej osoby musis ist na ich urad to auto odhlasit a vybavit prevozky, ak je auto z bazaru, vsetko vybavis na mieste

ESQS
Auto: Čisté a lesklé

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 12:16

Prevozné značky keď sa auto veze na privese? ](*,)
Chalani neblaznite.

Edit : prevozné su preto že sa na nich dá auto previesť po vlastnej osi ako už sám ich názov napovedá.
BMW 740xD M-Packet

lawbreaker
Autor témy

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 14:06

ESQS napísal:
Prevozné značky keď sa auto veze na privese? ](*,)
Chalani neblaznite.

Edit : prevozné su preto že sa na nich dá auto previesť po vlastnej osi ako už sám ich názov napovedá.

a niesu prevozne znacky potrebne pri prihlaseni auta na SVK? prihlasia ti ho aj bez nich?

PeqpeK

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 15:11

lawbreaker napísal:

a niesu prevozne znacky potrebne pri prihlaseni auta na SVK? prihlasia ti ho aj bez nich?

no ak s autom budes chciet na slvovensku jazdit (ist na STK, EK a KO), tak nejake tie znacky budes musiet mat :)
jo a priprav sa na to, ze ak si okrem ficodane nechces priplacat dalsich 200euro za urychlene vybavenie papierov, tak si na ne pockas take 3-4 tyzdne...to je novinka od zavedenia ficodane

s tymi prevozkami a poistkou by bolo dobre keby to potvrdil niekto, kto tak auto v nedavnej dobe viezol

kobrakai

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 15:41

Poistku treba, prevozky nie. Na každej stanici počas cesty k získaniu TP dovezeného auta môžeš auto vyložiť z vozíka. Aspoň tu v BA na Galvaniho nikdy nebol problem, takisto v PD.

lega16
Auto: BMW 530D E39
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 17:21

prepravne cisla na aute vezenom voziku nemusia byt , v de stoja prepravne cisla od 130e do 190e ( zalezi na kolko je zaplatena poistka na 10dni alebo mesiac) , za vydanie dokladov do 10dni na okrese si musis priplatit 300e , kupovat auto aj v de bez cloveka ktory tomu trosku rozumie je riziko a to je jedno ci kupuje od ruky ,alebo z bazaru - nie je podstatny stav km , ale stav auta .nemci robia 20-30tis km rocne - co je normalne ze 10rocne auto ma 300000km , ale to auto beha po inych cestach a pri inom servise. auto ktore beha po blave a ma 100000km moze byt v horsom stave ako auto z de ktore ma 300000km . ale v slovenskych bazaroch auto ci ma 5rokov alebo 15 ma nabehanych 170-190000km. teraz som doviezol e46 330d rv 8.2003 ma nabehanych 270000km , podla originality ma povodny lak a je vo vybornom stave
Naposledy upravil/-a lega16 v Piatok, 20. Septembra 2013, 16:18, upravené celkom 1 krát.

PeqpeK

Štvrtok, 19. Septembra 2013, 17:56

lega16 napísal:
prepravne cisla na aute vezenom voziku nemusia byt , v de stoja prepravne cisla od 130e do 190e ( zalezi na kolko je zaplatena poistka na 10dni alebo mesiac) , za vydanie dokladov do 10dni na okrese si musis priplatit 300e , kupovat auto aj v de bez cloveka ktory tomu trosku rozumie je riziko a to je jedno ci kupuje od ruky ,alebo z bazaru - nie je podstatny stav km , ale stav auta .nemci robia 20-30tis km rocne - co je normalne e 10rocne aauto ma 300000km , ale to auto beha po inych cestach a pri inom servise. auto ktore beha po blave a ma 100000km moze byt v horsom stave ako auto z de ktore ma 300000km . ale v slovenskych bazaroch auto ci ma 5rokov alebo 15 ma nabehanych 170-190000km. teraz som doviezol e43 330d rv 8.2003 ma nabehanych 270000km , podla originality ma povodny lak a je vo vybornom stave

tak tak tak :thumbup:
kilometrovnik je orientaciou iba pre tupy slovensky narod :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných