Nedeľa, 15. Septembra 2013, 06:01
Ja si myslim ze tu panuju iste myty. Ano benzin je na kratke trasy lepsi skor za zohreje a je taky sikovnejsi ale tym to konci. Chlapec pisal ze chce myslim 4 valec tak pripadne uvazujme nd len na 4 valce. K prevadzke povazujem bmw za spolahlive auta preto neviem preco hned tie katastroficke scenare. Nemam sice bmw ale mam najlepsi motor sa svete tdi od kocernu :) nabehal som na tom cez 110 k a z dizlovych casti som za tie roky menil len 1x zhavice kratko po kupe a 1x turbo a aj to lebo tlaci viac ako ma a uz to nevydrzalo. Posledne roky jazdim mesto denne 3km stop 3km stop 9 km stop 9 km stop a pripadne pomezdi to viac este kratsich tras. A vobec mi ten dizel nevadi az na to za v zime to nekuri. Mesacne jazdim teraz menej, okolo 1000. Neviem preco by som mal kupovat ako tu odporucane 325i a pod. Co z toho? Dobre je to atmosfera to je nenej problemov takze odporucania by v prvom rade mali byt kupit atmosferu a nie benzin vseobecne. Ale co spotreba, v meste mi to pri nesetreni a beznej jazde nezozere nikdy cez 7 litrov. Kolko zere 325? 10 a viac? To je 4,5 € na 100km. Pri rocnom najazde 15000 to je 670€ uspora. Keby sme sa bavili o cene noveho kde je dizel vseobecne drahsi mozem o tom uvazovat ale pri ojazdenych kde su ceny podobne a rozhoduje skor stav tak s rozdielom nadobudajucej ceny neuvazujem.
Tym chcem len povedat ak chce niekto setrit nie je dizel problem dizel ani na kratke vzdielenosti a malo km.