... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Pežot

Re: potrebowal by som poradit s kupou.

Utorok, 10. Septembra 2013, 19:30

Benzin je za Tvojich podmienok lahsie uservisovatelny ako dizel.

hanty
Autor témy
Kraj: Žilinský

Utorok, 10. Septembra 2013, 19:38

Okačko beriem... ale neplôanujem to auto kupiť a za par rokov vymeniť.. Ked BMW tak nadlho.. aaa za to čo nataankujem za 5 rokov benzínu, možem kupit diesela a ostane mi aj na pripadne opravy..+ toto tam je vymenene čapi su tam dobre brzdi tak isto lebo su nove tlmiče v zadu su nove olej v motore aj v prevodovke vymeneny nedavno

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Utorok, 10. Septembra 2013, 20:37

Preto ti vravim ze skus s LPGckom. Benzin je lepsi na dlhodobe jazdenie. Dizel tak 2-3roky, spravit si najazd a mas.

Ked sme pri tych nahr. dieloch, nejdem ta odradzat len idem konstatovat: vstrekovace 220e x6, turbo 500e, mas tam tri cerpadla, zda sami ze 200-150-400, zhavice 15e x6 rampa, a predovsetkym, kazda dizlova e46 ma automat GM takze si skor ci neskor pripocitaj cca 2000e za repas.

Benzin: separator oleja (cca 60e?), tesnienie pod vekom ventilov, sviecky 8e x6 +LPG 1300e a vozis sa jak panko. Pri kupe auta uz na plyn si odpocitaj cenu za montaz LPG.

Sam mam dizel, je to fajn ale je to na velke jazdenie, na to tieto auta boli stvorene. Podla mna 3,0d najlepsi dizel na svete. Ale aj tak ma to pritiahlo k benzinu ktory budem riesit takze je to predovsetkym na tebe. Radsej si vsetko pekne predom pozistuj a pokukaj a sam sa rozhodni.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Pežot

Utorok, 10. Septembra 2013, 21:45

hanty napísal:
Okačko beriem... ale neplôanujem to auto kupiť a za par rokov vymeniť.. Ked BMW tak nadlho.. aaa za to čo nataankujem za 5 rokov benzínu, možem kupit diesela a ostane mi aj na pripadne opravy..+ toto tam je vymenene čapi su tam dobre brzdi tak isto lebo su nove tlmiče v zadu su nove olej v motore aj v prevodovke vymeneny nedavno

To natankuješ ... ale určite nepreplatíš na opravách :mrgreen:

Ako Maco spomínal ... na toto tvoje jazdenie bude auto dooosť trpieť a hlavne dízel, ktorý si to vypýta v opravách a z 8mich dní budeš 7 opravovať a deň oddychovať. Budeš sa modliť aby si to predal, ak vôbec a aby si nebol až tak stratový ;)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Utorok, 10. Septembra 2013, 21:50

Pežot napísal:

To natankuješ ... ale určite nepreplatíš na opravách :mrgreen:

Ako Maco spomínal ... na toto tvoje jazdenie bude auto dooosť trpieť a hlavne dízel, ktorý si to vypýta v opravách a z 8mich dní budeš 7 opravovať a deň oddychovať. Budeš sa modliť aby si to predal, ak vôbec a aby si nebol až tak stratový ;)

nebral by som to az tak tragicky pokial to nebude tocit za studena a robit 2km trasy na tom 3x denne

Pežot

Utorok, 10. Septembra 2013, 22:48

Podla toho co vravi to ale tak vyzera :D

PeqpeK

Utorok, 10. Septembra 2013, 23:02

Pežot napísal:
Podla toho co vravi to ale tak vyzera :D

sak pisal ze kazda jazda min.80km...IMHO cista pohoda

Maco

Streda, 11. Septembra 2013, 14:23

PeqpeK napísal:
sak pisal ze kazda jazda min.80km...IMHO cista pohoda

Joo, pohoda, a za 22 dni do toho sadne znova. To je normalna prevadzka.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Pežot

Streda, 11. Septembra 2013, 14:29

22 dni statia zabije kazde auto. Ja som svoju sedmu aspon raz za cas vyvetral, aby nesprachnivela :lol:

Ale tiez to nebolo to prave pre to auto, len neviem co by som robil ak by to bol naftak :D

PeqpeK

Streda, 11. Septembra 2013, 15:12

Maco napísal:

Joo, pohoda, a za 22 dni do toho sadne znova. To je normalna prevadzka.

to su 3 tyzdne podla mna to neni tragicke

Maco

Streda, 11. Septembra 2013, 15:15

vyskusaj to so svojim autom a uvidi sa. Kazdy mesiac, aspon rok :)
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

PeqpeK

Streda, 11. Septembra 2013, 17:23

Maco napísal:
vyskusaj to so svojim autom a uvidi sa. Kazdy mesiac, aspon rok :)

mozno az kupim druhy benzinak tak sa to lahko moze stat

hanty
Autor témy

Piatok, 13. Septembra 2013, 20:20

Tak chalani robim tak že 10 dni v praci 4 doma.čiže auto nestojí 22 v garaži. a okrem toho by som určite aj moj milovany brat použival do prace keby som nebol doma... Ale ako pišete..idem skusit pookukovat benzin.. a este pre info.. ročne nabeham tak 15000km..

msakac33

Sobota, 14. Septembra 2013, 15:25

tie vytiahnute lemy na zadnych blatnikoch su tam ako päsť na oko, zrejme tam boli ine kolesa, vyzera to na grc teraz :-&

sysell
Auto: octa 1 AGR, F11 535

Nedeľa, 15. Septembra 2013, 06:01

Ja si myslim ze tu panuju iste myty. Ano benzin je na kratke trasy lepsi skor za zohreje a je taky sikovnejsi ale tym to konci. Chlapec pisal ze chce myslim 4 valec tak pripadne uvazujme nd len na 4 valce. K prevadzke povazujem bmw za spolahlive auta preto neviem preco hned tie katastroficke scenare. Nemam sice bmw ale mam najlepsi motor sa svete tdi od kocernu :) nabehal som na tom cez 110 k a z dizlovych casti som za tie roky menil len 1x zhavice kratko po kupe a 1x turbo a aj to lebo tlaci viac ako ma a uz to nevydrzalo. Posledne roky jazdim mesto denne 3km stop 3km stop 9 km stop 9 km stop a pripadne pomezdi to viac este kratsich tras. A vobec mi ten dizel nevadi az na to za v zime to nekuri. Mesacne jazdim teraz menej, okolo 1000. Neviem preco by som mal kupovat ako tu odporucane 325i a pod. Co z toho? Dobre je to atmosfera to je nenej problemov takze odporucania by v prvom rade mali byt kupit atmosferu a nie benzin vseobecne. Ale co spotreba, v meste mi to pri nesetreni a beznej jazde nezozere nikdy cez 7 litrov. Kolko zere 325? 10 a viac? To je 4,5 € na 100km. Pri rocnom najazde 15000 to je 670€ uspora. Keby sme sa bavili o cene noveho kde je dizel vseobecne drahsi mozem o tom uvazovat ale pri ojazdenych kde su ceny podobne a rozhoduje skor stav tak s rozdielom nadobudajucej ceny neuvazujem.
Tym chcem len povedat ak chce niekto setrit nie je dizel problem dizel ani na kratke vzdielenosti a malo km.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných