... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Re: Porovnanie cien nahr. d. BMW vs. ostatne (ludovejsie) zn

Streda, 28. Augusta 2013, 14:06

jararak napísal:
...
dogg88 - preco myslis ze by mala v zime radost skoncit?staci si nekupit cinske gumy ale nejaku normalnu znacku.

co ti ja viem...
mal som v roku 2011 Dunlopky DOT08 vzorka cca 5-6mm a daka brutalna prejazdnost to teda nebola...skor po montazi samosvoru sa to zlepsilo no stale to nemalo na quattro
tam kde som ja hore kopcom uz dalej nevysiel lebo bolo klzko tak moj otec zastal, zapol ma a pohol sa somnou na lane a vytiahol ma az hore bez problemov...Quattro co ti poviem.
Musite uznat ze proti Quattro (alebo X drive) maju klasicke RWD BMWcka slabsiu priechodnost...to je proste fakt
Klub tvoria ľudia, nie autá...

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Streda, 28. Augusta 2013, 14:11

proti quattru alebo iným 4x4 majú slabú prejazdnosť rovnako aj FWD autá,
ešte taká maličkosť pri FWD vs. RWD že je lepšie vedieť auto ovládať plynom keď dostanete šmyk na zadokolke, ako dostať šmyk na predokolke a rútiť sa rovno ako kladivo na ľade
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jkk
Auto: E91 330xd

Streda, 28. Augusta 2013, 14:20

je to sice brutalny off ale toto ma celkom prekvapilo: http://www.youtube.com/watch?v=U-FoUTPja4Y

co sa cien tyka...napriklad zadne komplet brzdy ma vysli na mojej E46 323i rovnako ako na KIA Ceed SW...samozrejme to vsetko zavisi od medelu, rocnika a toho kolko chces invsetovat lebo ked clovek chce tak moze do toho pchat nahradne diely drahe jak slak.....

ale tvrdenie BMW = drahe nahradne diely, je mytus....
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Streda, 28. Augusta 2013, 14:26

ak sa bavime o myte... je pravda, ze bmw po par rokoch uvolnuje licencie na vyrobu nd aj pre inych vyrobcov? teda na e36 e46, e61 uz zozenies aj poland no na e90, e91, f01, f10 len a jedine original bmw?

jkk
Auto: E91 330xd

Streda, 28. Augusta 2013, 14:56

povedal by som to tak, ze druhovyroba sa objavi vsade tam kde sa to oplati...preco to nie je hned na novych modeloch je logicke, predanych par kusov, vsetko je riesene cez reklamacie alebo povinne garancky a druhovyroba nastupuje az po nejakych 2-3rokoch ale pride vzdy, je to busines...
EX: E91 330xd `08
EX: E46 330i `00
EX: E46 323i `99

Winston Wolfe: Že tě někdo vychoval ještě neznamená, že jsi vychovaná.

Dogg88
Auto: n/a

Streda, 28. Augusta 2013, 14:58

ice.blade napísal:
druhovyrobu mas na cokolvek a je jedno ake mas auto vzdy najdes nahradu ktora je lacna

to nie je tak celkom pravda
Klub tvoria ľudia, nie autá...

lucas88
Autor témy
Kraj: Košický

Streda, 28. Augusta 2013, 15:04

kedysi davnejsie som videl tento dokument o neoriginaloch z Ciny - cca od 47 minuty je to venovane autam
[youtube]4zpbBgKtjiQ&feature=player_detailpage#t=2835 .[/youtube]
Myslite si ze sa bezne predavaju taketo spotrebne diely aj na SVK a preto su o tolko lacnejsie nez original?

ice.blade

Streda, 28. Augusta 2013, 15:16

dog tak sa najde nahrada ktora je draha :D ak ma potencionalny vyrobca zaujem zbohatnut na niecom tak do toho ide pokial neporusuje patenty pripadne si ich zaplati tak nieje o com

btw nebavime sa tu o fejkoch, dieloch ktore sa tvaria original ale o realne predavanych druhovyrobnych suciastkach pomenovanych svojim menom a predavanych pod svojou znackou

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Streda, 28. Augusta 2013, 15:38

pri prehliadke zavodom bmw v mnichove nam hovorili, ze napriklad matrice na lisovanie karosarskych dielov uskladnuju este 10 rokov po tom, ako odide posledny takyto model z linky aby mohli vyrabat diely a potom matrice predavaju inym vyrobcom.

ROKI49
Auto: G20 330i

Streda, 28. Augusta 2013, 16:20

kosti123 napísal:
pri prehliadke zavodom bmw v mnichove nam hovorili, ze napriklad matrice na lisovanie karosarskych dielov uskladnuju este 10 rokov po tom, ako odide posledny takyto model z linky aby mohli vyrabat diely a potom matrice predavaju inym vyrobcom.

To je pravda, nielen u BMW.
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

januar
Auto: e90 320i

Streda, 28. Augusta 2013, 21:56

Dogg88 napísal:
kym nepride zima :mrgreen: :lol:

nie kym sa nieco nedojebe ze a nikto nevie co tomu je :D ako u mna a preto nikdy bmw uz nechcem

Rocker
Auto: BMW 323i
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 29. Augusta 2013, 11:21

po autoškole som skočil hneď do BMW a hneď 170koní a bola aj zima(január). nemal som s kým jazdiť, nemal mi kto poradiť. jazdil som úplne sám. sem a tam som mal na mále, ale nie vždy moja vina, taká situácia sa mi predsa mohla stať aj v malom aute. jazdil som po vode, člapkaniciach.. ani raz som nedostal šmyk. jediný strach som mal, že auto bolo pre mňa široké. kamoš, čo mi robí servis má zmluvu s autokelly a všetko zoženie bez problémov, ak nemajú na sklade, z prahy to má na druhý, tretí deň doma. a nie su to vôbec najposlednejšie a najlacnejšie diely na trhu. servisovať bmw je úplne v pohode, čo sa týka dielov aj vykonávaných prác. 170koní vidím skôr ako výhodu a hlavne v kopcoch a prípadnom predbiehaní. len ma ťa na pedáloch "rozum". :thumbup: =D> :thumbup:

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Štvrtok, 29. Augusta 2013, 16:36

celkom zaujimavy test ked chces vyberat 3er z 2009 :mrgreen:

http://www.auto.cz/videotest-ojetiny-bmw-3-e-90-69227

Dogg88 napísal:
Musite uznat ze proti Quattro (alebo X drive) maju klasicke RWD BMWcka slabsiu priechodnost...to je proste fakt

tak o tom sa nikto rozumny hadat nebude :mrgreen:

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 29. Augusta 2013, 19:59

Rocker napísal:
po autoškole som skočil hneď do BMW a hneď 170koní a bola aj zima(január). nemal som s kým jazdiť, nemal mi kto poradiť. jazdil som úplne sám. sem a tam som mal na mále, ale nie vždy moja vina, taká situácia sa mi predsa mohla stať aj v malom aute. jazdil som po vode, člapkaniciach.. ani raz som nedostal šmyk. jediný strach som mal, že auto bolo pre mňa široké. kamoš, čo mi robí servis má zmluvu s autokelly a všetko zoženie bez problémov, ak nemajú na sklade, z prahy to má na druhý, tretí deň doma. a nie su to vôbec najposlednejšie a najlacnejšie diely na trhu. servisovať bmw je úplne v pohode, čo sa týka dielov aj vykonávaných prác. 170koní vidím skôr ako výhodu a hlavne v kopcoch a prípadnom predbiehaní. len ma ťa na pedáloch "rozum". :thumbup: =D> :thumbup:

kamo sorry, nechcem byt zly, ale tu sa rozprava o 10r novsom aute, kde len navigacia + svetla stoja tolko co E46
na take auto zhanat diely v autokelly? to si snad nemyslel vazne...preboha

ides porovnavat servis E46 vs servis E90 LCI? zobud sa zo sna

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 225 neregistrovaných