... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

babo
Autor témy

ma tu niekto auto dovezene z USA?

Utorok, 22. Apríla 2008, 16:45

Ja mam totiz cloveka, ktory to by mi nasiel paradnu jazdenku (10 000 mil a podobne) a vedel by mi najlacnejsie vybavit dovoz, prihlasil prahu, homologizacia nie je ziaden strasny problem, svetla sa daju vymenit, obrysovky upravit... Islo by o nejaky model, ktory je bezne v EU (napriklad take 328i)

Pocul som vsak o probleme, ze napriklad X5-ka sa neoplati doviest, lebo ma inu koncovku na pocitac a tym padom Ti to v EU na pocitac uz nikto neda... Ale je to vec typu jedna pani povedala... BMW vsak ma naozaj na rozdiel od AUDI fabriku v USA a niektore modely sa tam naozaj vyrabaju, nie len dovazaju. Ma niekto aspon prehlad o tom? Konkretne by ma najviac zaujimali spominany 3er (E90, alebo E92)

Užívateľov profilový obrázok
GOOSE
Auto: BMW E34 525i
Kraj: Bratislavský

Streda, 23. Apríla 2008, 07:15

Hmm sorry za OT ale ak mas cloveka co ti vie z USA doviezt auto tak si dovez nejaku ameriku - neolutujes :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

palo
Auto: e34

Streda, 23. Apríla 2008, 08:58

GOOSE528 napísal:
Hmm sorry za OT ale ak mas cloveka co ti vie z USA doviezt auto tak si dovez nejaku ameriku - neolutujes :)

taky mustang alebo camaro by sa tu hodilo
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

sooky

Streda, 23. Apríla 2008, 09:15

americke auto by som na slovensko nedoviezol ani zadarmo, mas obrovsky problem so suciastkovou zakladnou, nikto nic nema k dispozicii, vsetci ti vsetko slubia a pol roka mozes chodit autobusom...

co sa tyka europsko-americkych aut, aj tam by som bol VELMI ostrazity. Americania pouzivaju ine transpondery v klucoch na dialkove [315MHz tusim namiesto nasich 447MHz ci kolko je to volne amaterske pasmo]. Niezeby si tvojimi klucikmi rusil arm.a.du alebo p0.l.i.ca.jny zb0r, ale ide o to ze ked sa ti to nahodou pokazi alebo ked ti tie kluce ukradnu alebo ich stratis, mozes si objednat kluce z ameriky lebo tu na slovensku to nikdo neprekoduje a nevyrobi ti nahradny kluc. A zase polrok autobus...

Bol som s kamaratom vo Volve, ze "chcem doniest xc90 zo statov a co mi k tomu poviete?" ujo sefmechanik zadrbal ze "ani k0k0t s tym autom asi nevieme spravit, pocitac je inaksi - MAJU INY SOFTWARE - atd, atd, atd". Zaver bol asi taky ze "urobit to samozrejme mozete ale potom sa prosim na nas nehnevajte ked vam to nebudeme vediet opravit pripadne ked to bude mnohonasobne drahsie ako europsky model". A teraz by som klamal ale tusim zadrbal ze aj plechy su ine na xc90 oproti europskym modelom...

ja ti poviem tak, keby to bolo tak strasne jednoduche tak by vsetci vozili auta z ameriky a predavali na europskom trhu so 150k ziskom. Neda sa to tak jednoducho ako si myslis...

Užívateľov profilový obrázok
BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Streda, 23. Apríla 2008, 09:19

mne by stacil mustang bodykit na e36 :D
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

babo
Autor témy

Streda, 23. Apríla 2008, 10:35

Co sa tyka cista amerika - jasne, ze aj to by stalo za uvahu. Ja som v USA bol, nejaky ten novy MUSTANG GT by sa dal, ale napriklad dozadu neposadite uplne ze nikoho a hlavne tie plasty vyzeraju ako v skoda felicia... Aj volant nic moc, AT taky lenivy amerciky.A podvozok makky... proste amerika, to by som ja asi nemohol :) Bola by to len imagovka...

Prihoda s XC90 - podla mna ujo mechanik pekne trepal. Skor sa nepriamo snazil naznacit, kupte nieco od nas. Dokonca na kamrata v Prahe skoro zbili, ked im povedal, ze si nekupi nove auto u nich, ale v Nemecku. Ze mu to budu dlhsie opravovat a nebudu sa o to tak starat a podobne uplne vydieranie :) XC90 sa ale podla mna robi v EUROPE a do USA sa len exportuje, takze nei je ziaden dovod na to, aby bolo auto vyrazne ine.

Ine je to s X5 - napriklad s tou by mohli byt prave take problemy, ako potil chlapik v tom Volve. Ta sa totiz robi v USA, alebo niekde na americkom kontinente a tam by som tomu veril. Sice to bola prihoda jedna pani povedala, ale niekto si doviezol tu 4.4 a s tou problemy boli, nedalo sa napojit na klasicky pocitac atd.

Co sa ale tyka dielov - nie je problem tak do 3 tyzdnov Ti dojde hocico, ked si to objednas sam z USA, hoc aj z druhovyroby. Treba si ale kupit auto, co sa nebude furt srat, to je jasne.

Uz sa mi ale podarilo vyhrabat nejakeho chlapika, co ma 3er z USA a vyzera to, ze tie su robene len a len v Nemecku a ze dokonca ani zadne svetla nemaju cervene smerovky, ani obrysky nie su nove (lebo v USA to uz tak auta nemusia mat, takze to Nemci uz neprerabaju, naco). Takze s istymi modelmi by mali byt problemy nanjvys dvojite ciachovanie trachometra a par prkotin... Keby sa nasiel ale aj tu niekto, kto ma nejake BMW z USA, ktoremu ale zacina VIN na W (co znamena vyrobene v Nemecku) a popisal skusenosti, bolo by to idealne.

Pežot

Streda, 23. Apríla 2008, 15:41

Americké autá majú vyrážané VINká?? :lol: :lol:

Kamoš doviezol Dodge Magnum to je asi ... a jak debil dával zato 200 litrov za skúšky a blbosti, vravel, že ameriku nikdy viac ... auto mal dva mesiace na zelených značkách :roll:

babo
Autor témy

Streda, 23. Apríla 2008, 16:12

Nie, USA auta typu Dodge naozaj ziadne VIN nemaju a to je potom naozaj velka radost... :)

Ked prave ale ide o auto europskej automobilky, tak tie VIN samozrejme ma, obzvlast ten model, co bol vyrobeny v EU. Ked si pozries nejake stranky v USA, co perdava auta, tak tam obcas VIN-ka byvaju zbverejenne, teda aspon prvych 11 znakov...

Pežot

Streda, 23. Apríla 2008, 16:24

Aj tak sa mi to zdá zbytočne obtiažné pokiaľ nejde o nejaký exotický model :wink:

babo
Autor témy

Streda, 23. Apríla 2008, 16:50

Ked mas niekoho v USA, komu mozes verit a vie v tom chodit, tak podla mna to nemusi byt tak strasne tazke. Tam su ludia vazne schopni predat rocne auto za neuveritelne dobru cenu. A ked Ta vide cela sranda na dovoz 100 tis., tak mozes byt stale vysmiaty, lebo stale to bude znacne lacnejsie, ako aj keby si mal strasne stastie v Nemecku.

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Streda, 23. Apríla 2008, 17:44

v USA najdete ne take vraky... sa hovori ze u ans sa pretacaju km, videl som na vlastne oci ako to robil jeden nemenovany velky kanadsky dealership, aby mal lepsi predaj... A auto po buracke? Tak zamaskuju ze AAA sa moze ist skovat... Pokial nemas znameho, a nepoznas auto, je to ako "macka vo vreci"
Jack Daniels + Coca Cola :)

sooky

Streda, 23. Apríla 2008, 19:31

... a tak mi prosim ta este vysvetli, ako to ten kanadsky dealership dokazal potom vobec niekomu predat so stocenymi kilometrami. Existuje totizto "Vehicle History Report" a tam sa dozvies dokonca aj kde majitel byval a ako sa stahoval... a taketo car-check reporty sa pridavaju uplne automaticky ku kazdemu predanemu autu a to su ine reporty ako ked ma darex nalepene na skle nejake pritruble "certifikaty kvality" od firmy sediacej na tej istej adrese ako je sidlo darexu.

dalsia vec : vies si predstavit co by vysudil v amerike zakaznik od dealera keby mu dealer povedal ze auto nebolo burane a pritom auto burane bolo? Vies si predstavit ako rychlo by dealer prisiel o strechu nad hlavou vratane celej svojej rodiny keby zakaznik prisiel na to ze auto ma najazdene o 20000 mil viac ako je na tachometri? Chalan americky sudny system funguje trosicku inak ako nas.

zaver : tomu co si povedal - ze si na vlastne oci videl ako nejaky kanadsky dealer stacal kilometre - VOBEC neverim. Neviem cim to bude...

palzo
Auto: Dedova Lada
Kraj: Košický

Streda, 23. Apríla 2008, 19:38

sooky napísal:
... a tak mi prosim ta este vysvetli, ako to ten kanadsky dealership dokazal potom vobec niekomu predat so stocenymi kilometrami. Existuje totizto "Vehicle History Report" a tam sa dozvies dokonca aj kde majitel byval a ako sa stahoval... a taketo car-check reporty sa pridavaju uplne automaticky ku kazdemu predanemu autu a to su ine reporty ako ked ma darex nalepene na skle nejake pritruble "certifikaty kvality" od firmy sediacej na tej istej adrese ako je sidlo darexu.

dalsia vec : vies si predstavit co by vysudil v amerike zakaznik od dealera keby mu dealer povedal ze auto nebolo burane a pritom auto burane bolo? Vies si predstavit ako rychlo by dealer prisiel o strechu nad hlavou vratane celej svojej rodiny keby zakaznik prisiel na to ze auto ma najazdene o 20000 mil viac ako je na tachometri? Chalan americky sudny system funguje trosicku inak ako nas.

zaver : tomu co si povedal - ze si na vlastne oci videl ako nejaky kanadsky dealer stacal kilometre - VOBEC neverim. Neviem cim to bude...
Ver si comu chces ;) Ja som povedal to co som videl na vlastne oci, a ty sa vyznas urcite :) Ved ty si "CANADIAN" ;)
Jack Daniels + Coca Cola :)

babo
Autor témy

Streda, 23. Apríla 2008, 21:45

Ja by som tomu tiez moc neveril, ze sa tam stacaju kilometre. U nas je to urcite narodny sport, v Nemecku je to uz podstatne lepsie a tam by sa fakt toho bali. Tam by naozaj niekto mal auto, nabural by, zistilo by sa, ze malo 45000mil, ale v nejakom servise sa najde, ze tam to auto bolo a malo na tacho 60000mil a fakt by tam niekto prisiel o tazke miliony :)

Skor by som sa bal neznameho dovozcu, ze to auto nebolo az tak v dobrom stave a on to po dovoze nejako "retusoval". Takze s tym zas suhlasim, ak si auto nikdy nevidel, to je velmi nebezpecne, tak ci onak. Idelne je fakt znamy, alebo ked nahodou ides do USA sam, tam trochu pobehat, nieco zohnat a nalozit si to aspon na kontejner...

BaDDog

Štvrtok, 24. Apríla 2008, 01:09

A čo je potrebné k dovozu z USA???

Všade kde čítam je písane CLO (samozrejme mi to je jasne) ale aj DPH.. ? takysto ked je dovezené aj z EU...
To je nejaká blbost ne?... ked je jazdene?...

Nikdy nič také a uradoch ani nespomenuli a prijebané typu ako autotuning magazín (aktualne číslo 04) kde je písane o dovoze... že treba platit DPH a pod....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných