... všetko o BMW ...
Moderátori: BlackMW, k33p, vilo
e1H napísal:Zase nepreháňaj. Ja, aj ďalšie desiatky ľudí boli na trackday na Slovakiaringu v živote prvý krát. Ja jazdím síce iba s kosačkou, ale boli tam o dosť silnejšie autá ako moje, a opakujem, nikto nemal problém, len ten Megane to prehnal, a aj on až niekedy poobede v tretej jazde. Ak je niekto na okruhu prvý krát, tak určite nebude jazdiť na plné gule. Ak áno, jeho vec a jeho riziko. Ak niekto nedokáže udržať svoje auto na tom X metrov širokom páse naozaj kvalitného asfaltu už počas prvého alebo druhého kola, sorry, ale tak mu treba, nech si rozbije auto o zvodidlá. A nech ide rovno odovzdať aj vodičský preukaz, lebo nechcem ho stretnúť v bežnej premávke.
Treba si uvedomiť, že trackday, alebo voľné jazdy nie sú time attack súťažou, a toto treba každému naozaj jasne vysvetliť. Každý má jazdiť podľa svojich schopností! Voľné jazdy na okruhu sú o tom, že môžeš ísť tak, ako by si na bežných cestách jazdiť už nemal a zároveň pri tom nebudeš extrémne ohrozovať svoje okolie.
A samotné školenie tiež nie je o tom, že ti povedia ako máš jazdiť, radiť, atď. (na to je driving academy), ale vysvetlia ti ako to bude organizačne prebiehať, ako sa máš správať ak sa dostaneš mimo trať, čo znamenajú jednotlivé vlajky, resp. ako bezpečne predbiehať, a hlavne to, že máme na seba na trati dávať pozor (našiel sa aj teraz jeden dement ktorý počas predbiehania do nás skoro nabúral - myslel si, že keď nás už o 5 centimetrov predbehol, tak môže bez následkov zmeniť smer jazdy).
Alebo si naozaj myslíš, že by si tretina účastníkov rozbila auto? V tom prípade by to už niečo vypovedalo aj o šoférskych schopnostiach veľkého percenta majiteľov BMW.Ja ľudí z tunajšieho klubu nepoznám, preto Vás nebudem hodnotiť, ale keď je to čo píšeš pravdou, tak potom naozaj neostáva nič iné, len takúto akciu radšej ani neorganizovať.
stevo699 napísal:Vidim ze nastal cas zastat sa aj chalanov organizatorov teda Skypca a pod. Neviem ci uz niekto z vas organizoval nieco podobne. Mal som moznost vyskusat si organizovat firemnu akciu pre cca 150 ludi. Nikdy som si nemyslel ze vsetko okolo toho zabije tak vela casu a energie. Uprimne, chcel by som vas vidiet na ich mieste. Bol som na zraze od 9:30 az do zaveru spanilej jazdy a ani sekundu som sa nenudil. Perfektne som si zajazdil a spoznal novych ludi. Po tom co tu citam by som sa vobec nedivil keby to chalani zabalili. Dufam ze zraz na slovakia ring nebol posledny a velmi rad by som v pripade potreby pomohol pri organizacii dalsieho rocniku. Staci uz len vychytat muchy a verim ze z toho vznikne tradicna akcia na urovni. Drzim palce chalani, nenechajte sa odradit a ako som napisal v pripade potreby velmi rad pomozem pri organizacii.
skoki napísal:Hajecek: nemyslel si nahodou senicke letisko? Inak tie vysledky zo šprintov nie su aj so značkami aut, by ma zaujimali časy tej X6 vs M5 ale podľa čisel to neviem
skoki napísal:Hajecek: nemyslel si nahodou senicke letisko? Inak tie vysledky zo šprintov nie su aj so značkami aut, by ma zaujimali časy tej X6 vs M5 ale podľa čisel to neviem
jkk napísal: