ahoj,
trochu sa ti votriem do temy...
tento rok som bol prave v rumunsku na tripe s kamaratmi: ja na E46 323i a on na najnovsej octavii 2.0tdi...vysielacky a driapali sme z BA ale nie cez seget ale severom cez debrecin - a tuto trasu odporucam. Vrchom je to bez kamionov a vacsej premavky. spat sme isli spodom na Arad - Seget atd a to bola katastrofa
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
...boli sme az pri mori a celkovo sme spravili 3400km...celkovo jazdime s manzelkou hlavne tripy a s kludnym svedomim mozem vyhlasit-NAJLEPSIA DOVOLENKA!!
- cesty: okresky ako nase nove dialnice, hladke, bez zaplat, pred kazdym meranym usekom vas vyblikavaju oproti takze cez mesta sa chodi 70km/h mimo 120...predbiehanie cez plnu ciaru je viac nez prirodzene a vacsinou aj nutne...v dedinach clovek stretne dost povozov s konmi ale k dedinam to proste patri...benzin som priemerne tankoval za 1,35 EUR
- ubytko: spavali sme v "luxusnych" penzionoch v cene do 25,- EUR na dvojpostelovu izbu a noc cisto kvoli babam, inak by clovek na prespanie nasiel ubytko aj za 9,- EUR..pri mori sme 3noci stanovali...v rumunsku je povolene stanovat kdekolvek!
- strava: asi o 40% lacnejsia ako u nas a ked clovek nejde do nejak zaprasenej no-name restiky ale do ** ci *** restauracii tak sa naje uplne skvelo a nezaplati viac ako 7-10,- EUR osoba, kedze sme boli stale na cestach, neriskovali sme domacu stravu a isli na istou - grilovane kura, steak atd...
- wifi: v kazdom kravine, a to nekecam, v kazdom trochu vacsom meste maju free wifi...o penzionoch ci kempoch ani nehovorim...
- ludia: kazdy si mysli ze cigan je cigan ale

ludia si tak extremne uvedomuju ze sme turisti ktory tam nechavaju peniaze ze vam pomoze aj stary baca na salasi...ked sme sa my stratili v jednom mestecku pri hladani hotela, tak nam miestny vyrastkovia co by ste u nas nechali penazenku a utekali, nie len ze ukazali kade, ale typek vytiahol z garaze moped, a isiel pred nami asi 2km to ukazat!
- BUKUREST: to davam samostatne, tomu mestu sa vyhnut...boli sme tam dve hodiny a za tie dve hodiny sme mali skoro 3buracky a atmosfera mesta je tak pochmurna ze zlata petrzalka...mozno keby sme tam stravili viac casu tak ok ale oproti vnutorzemiu to je strasne...
- more: boli sme v dvoch letoviskach: olymp a mama mia ci ako sa to pise a uplne skvele, ciste, priestrane..v olypme cisty piesok a pekne vlny - tym padom trochu mutnejsie more, v mamamia zase male musle na celej plazi ako v chorvatsku kamienky ale zato krasne priezracne more...buduju tam komplexy tak intenzivne ze ked dokoncia k tomu aj dialnice tak sa bulhrasko moze schovat...
- dialnice: buduju, buduju a buduju...100km rozostavenych dialnic a len my sme presli asi 3useky take ktore este neboli na ziadnych mapach a otvorene mozno mesiac dva...tam je vidno ze eurofondy idu tam kde maju...
-pamiatky: neviem to napisat inym slovom ako dokonale...hrady, zamky, kostoly, zrucaniny proste vsetko v krasnej prirode...a hoci vsetko ale naozaj vsetko je v rekonstrukcii, clovek sa ma na co tesit a aj tu vidno ze si uvedomuju co maju a ked to vsetko spravia tak tam nastane veeeelky boom...
- transfagaras cesta: ked si utrem slinu ktora mi stale trci tak napisem nieco vystiznejsie, fotky hovoria za seba....
svoje video som zmazol z tadialto, kedzme sme medzi fotkami...
fakt mozem len tak ako marek 369, odporucat kazdemu kto chce zazit nieco zaujimave

inak KRASNE fotky!