Ja som tam bol vcera , v Rumunsku som uz druhy tyzden a je tu popici nechapal som....
Ludia su super dost ludi s ktorymi som bol v kontakte sypu anglicky .....pomozu vzdy ked sa da napriklad sme potrebovali tlmocit s anglictiny do rumunstiny tak som poprosil recepcneho z hotela po smene sadol s nami do auta siel nam pomoct 60km ....cigosi su aj tu ale su taky kludnejsi sa mi zda neviem moc ich nevyhladavam ale normalka v meste auto odparkovane notasy na sedacke auto plne cenosti a nic....kraviny co rozpravaju ludia o Rumunsku ....kradnut sa tu vraj skor kradne zelezo alebo polnohospodarske plodiny totizto je tu dost chudoba ludia tu zarobia okolo 800 lei co je ani nie 200e a na prezitie potrebuju zhruba 300 cize tu stovku musia niekde najst aspon tak mi bolo povedane....
Transafagarasan ??? to sa neda opisat to sa musi zazit sice som ho presiel len na Vw transportery ale zazitok najvacsi v mojom zivote asi.... hore uz bolo snehu na vrcholcoch jazero balea komplet zamrznute , ceny suvenirov lacne ako vsetko tuto....
Trasu sme sli od juhu cize od argesu cez priesmyk do avrigu a prva pojka cesty (cize hore na vrchol) je krasna dlha ale asfalt hroza sama jama atd ako u nas....druha polka je uz ine kafe to poznate z topgearu alebo tuto od kolegov nadhera.....
Ubytovanie neviem ako tam my sme pri Brasove ubytovany v hoteli Castel stoji to tu 18eur na noc vraj a hotel hroza sme jedini dvaja hostia tak sa v hoteli nekuri vyfasovali sme ohrievac olejovy ....uz by som sem nesiel nikdy ale nevybavoval som to ja co uz pokial viem tu v meste su mozno dva hotely....
internet ako pisu v kazdej riti maju natahane optiku v bukuresti ponuka upc 200mbit co som videl na letaku , este aj na fagaras ide do jedneho hotela optika....natahane je to ale riadne cigasky guce kablov na lampach alebo uchytene o strom

my mame na hoteli 25/25mbit....a na objekte kde robime mame garantovanu zmluvu 5/5 za 30e mesacne na slovesnku by to bola min 100vka
Cesty: my sme sli Arad, Deva , Sybiu , Brasov a potom este Bukurest a ozaj su kvalitne ale dialnic je tu strasne malo do Brasova su len dva kratke useky pri deve a sybiu , inak same dedinky a cesty plne kaminov.....je to zdlhave tadial ale kvalita celkovo lepsia ako u nas si myslim....
Strava??? vsetko je tu lacnejsie ako u nas o par centov, cigarety asi rovnako .. a restikach co som bol tak zatial fajn ziadne vegetove polievky ako u nas...
Bukurest??? ako pisu chalani traffic je tam sialeny asi ako v kazdom velkomeste isli sme tam bez mapy teda mali sme dva screeny odfotene v mobile a sli sme do sectoru jedna mali sme dost stastie dlho sme nebludili asi zaciatocnicke stastie ale nabuduce uz len s navigaciou....1,5hod sme isli s centra na dialnicu do pitesti a to sme nezabludili ani raz len podla tabul....vsetko je tam inak pekne oznacene....isli sme sa prejst kusok od firmy kde sme boli nasli sme len metro stanicu hladali sme wc ale taky smrad som este necitil vam poviem pred branou bezdaci ....neni tam nic okrem caucescuho palacu co sa oplati vidiet podla mna uplne vynechat na sukromnom aute by som tam asi nesiel....
Rumunsko uz nieje to co bolo za starych cias....prichadzaju sem investory zo zapadu, stavaju dialnice maju rozrobenu z aradu az do bukuresti , za par rokov sa mozno posatvia na nohy