... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Kraj: Košický

Re: Kde najlepšie kúpiť kované piesty ?

Sobota, 8. Júna 2013, 14:47

OT

Mpower - sice to nieje v8 ale nech sa paci. Info mas v popise. A dokonca par poliakov natlacilo do e46 spominany v8 a nemyslim si ze je to nejaka vekla rarita. Po svete ich beha celkom dost.
Do e46 sa davaju rozne motory aj motory 2jz. Je toho fakt vela, staci googlit.

e46 m3 trochu inak - http://vimeo.com/40580249

4,4 v e46
http://www.youtube.com/watch?v=NleX-FziazA

2jz
http://www.youtube.com/watch?v=1E_8FvzQVRQ
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Dieselpower330
Autor témy
Auto: BMW E46 330D
Kraj: Nitriansky

Sobota, 8. Júna 2013, 17:19

banned.. ja som chcel povodne 500ps.. len to treba aj ine vacky turbo a ine sanie a olejovy chladic o velkosti kapoty .. ale myslim ze mne postaci aj 400.. preto som aj zacal patrat po zivotnosti povodnych piestov.. ak to nebude stacit vykom tak mam v zalohe este jeden motor a ten ccem spravit aj so vstrekovanim propanu . sused ma tak porobenu cupru a ide to jak pesne ked zapne vstrekovanie do sania.. ale to je este otazka chuti a buducnosti

banned
Kraj: Bratislavský

Sobota, 8. Júna 2013, 23:38

Ono vzdy ked sa ide do extremov, tak to vyzaduje tolko financii, ze sa to stava nerentabilne, napisem priklad Fabia RS TDi co ma 130ps/310Nm v zaklade, iba chipom ju kvalitny ladic dokaze dat na 180ps/440Nm, to vydrzi vsetko seriove - spojka, poloosi, turbo, vstreky, proste vsetko... Dobry chip mas do 500e, ak by si chcel ale dalsich dajme tomu 20-30ps, musel by si urcite riesit: spojku, vacsie turbo (co je min. dalsich 1000e) a znova odladit, pri vyssich vykonoch urcite vstreky a kopa dalsieho ako vyfuk, sanie, intercooler a pod. Takze s chipom si za 500eur prilepsis o 50ps, ale za dalsich 20-30ps priplatis 1500e a to je fakt nerentabilne, a to je jav, ktory najdes pri kazdom aute, kde je rozumny strop, ze aha toto sa este oplati, toto je uz moc drahe a neprida to taky vykon, ze by stal za skoro polovicu hodnoty auta... V tvojom pripade treba nechat zaklad ako je - vydrzi fakt vela, dat tam co najvacsiu vrtulu a fukat co to da a hlavne to rozumne odladit, potom nestratis zivotnost a bude z toho fakt raketa, ale piesty k tomu ine v tvojom pripade nepotrebujes ;) Ak by tento motor nevydrzal, urcite na tom druhom zniz kompresiu, usetris si vela problemov a predlzis motoru zivot o 50%.
banned... ...connecting people :)

Dieselpower330
Autor témy

Nedeľa, 9. Júna 2013, 11:12

na tom druhom sa chystam znizit kompresiu urcite, uvidime ktory bude dlhsie zit... odladene to budem mat na najlepsom mieste na SK, ale mam 3 kandidatov na ladenie, Drapek , D-racing a MMracing.. musim tam ist osobne a pozistovat kto ma ake vedomosti o tom motore co mam v aute , ale osobne si myslim ze D racing..
banned normalne ta nespoznavam :D ale asi sa do toho budes troska rozumet :thumbup: podla toho co pises

jararak
Auto: skodofka 120l

Nedeľa, 9. Júna 2013, 13:32

Mudro vravi a suvisle, az mi je to divne
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Dieselpower330
Autor témy

Nedeľa, 9. Júna 2013, 22:06

sak aj mne to bolo divne , teda aj je :D ale mozno precital volake TDI forum :mrgreen:

slevin

Pondelok, 10. Júna 2013, 06:27

Dieselpower330 napísal:
rano som meral blok.. pred zrovnanim mal vysku 30cm presne.. vies kolko ma teraz ? 30 cm...

To si meral colstokom, ci ako? :) Lebo pochybujem ze si doma nasiel nulovy stol a aspon 500-ku, hlbkomer. Strojarske rozmery sa udavaju minimalne v milimetroch, potom v desatinach alebo v stotinach. Dalsia vec je ze z bloku sa nebrusi, jedine v krajnych pripadoch a uz vobec nie kvoli spine z tesnenia.
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

AlienZV

Štvrtok, 13. Júna 2013, 13:39

Po prečítaní príspevkov sa teším na výsledok. Dúfam, že ukážeš aj nejaké videjko potom.
Okrem toho, úprava 3.0D na 400PS určite vyjde lacnejšie ako úprava 3.0i.
A že dízel nemá zvuk? #-o Rovná rúra od motora + klapka a bude jak V8.

Okrem toho, ukážte mi, AKO na našom super skvelom Slovensku prihlási niekto do BEŽNEJ prevádzky
E46 s V8?

Predpokladám, že chalan s tým chce jazdiť aj bežne, takže žiadne V8 tam legálne nenarve.
Len toľko. ](*,)

Dieselpower330
Autor témy

Sobota, 15. Júna 2013, 21:20

slevin.. nie zobral som meter od prapradeda a odmeral.. asi ked mi to robili strojari tak cim to asi tak bolo merane ? hmm asi colstokom ..logicke... a brusi sa blok pokial sa mi nechce oskrabavat spina. ak sa to brusenim da nazvat. ale urcite tam je rozdiel ked mu masina neukazala ziaden ubytok materialu.. ked sa na nej robia suciastky na desattisiciny mm tak to asi zbrusene nebude .. ale darmo sa rozculovat nad polkou prispevkov

slevin

Streda, 19. Júna 2013, 10:21

Dieselpower330 napísal:
slevin.. nie zobral som meter od prapradeda a odmeral.. asi ked mi to robili strojari tak cim to asi tak bolo merane ? hmm asi colstokom ..logicke... a brusi sa blok pokial sa mi nechce oskrabavat spina. ak sa to brusenim da nazvat. ale urcite tam je rozdiel ked mu masina neukazala ziaden ubytok materialu.. ked sa na nej robia suciastky na desattisiciny mm tak to asi zbrusene nebude .. ale darmo sa rozculovat nad polkou prispevkov

(Desattisiciny mm) tak toto hovori za vsetko!
V podstate uz nemam viac otazok.
Prajem vela stastia s takzvanou "upravou"
M36R
F11 525xd

M3driver

Streda, 19. Júna 2013, 11:07

mas cas na kktiny??
:mrgreen:

slevin napísal:

(Desattisiciny mm) tak toto hovori za vsetko!
V podstate uz nemam viac otazok.
Prajem vela stastia s takzvanou "upravou"
M3 -> Ducati

slevin

Streda, 19. Júna 2013, 17:20

M3driver napísal:
mas cas na kktiny??
:mrgreen:

Jo, jo :mrgreen:
M36R
F11 525xd

Dieselpower330
Autor témy

Sobota, 22. Júna 2013, 16:57

bohuzial nie som strojar a neovladam miery.. ale viem povedat ze nechcem nic ubrat z materialu.. ale sak dobre chytajme sa za slovicka .. ale sak skoda sa tu aj k niecomu vyjadrit

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 226 neregistrovaných