... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

pexo
Autor témy
Auto: E39 530i BlackBeauty
Kraj: Prešovský

E39 530i. chyba na displeji:stop tlak oleja motor

Piatok, 3. Mája 2013, 16:17

caute. dnes som isiel so svojim autom a v jednej zakrute, neviem ci to bolo tym ze auto bolo trochu naklonene, mi vypisalo na displeji, podotykam ze ziadna chybova kontrolka nezasvietila, v preklade ze STOP, TLAK OLEJA MOTOR. mal som to tam asi 2-3sekundy a potom to zhaslo.auto ide normalne, oleja mam tam dost, tak som ostal trochu zaskoceny, ze cim to moze byt, tak ma napadlo ze ci mi neodchadza olejove cerpadlo, alebo nejaky snimac tlaku oleja. a dalsia vec je ta ze v utorok som sa vratil s autom zo zahranicia a vecer ked som zastavil doma, nechal som auto este vychladnut trochu na volnobehu tak bolo pocut take cvakanie od morota, pocul som to z hornej casti. rano ked som nastartoval tak to cvakanie pocut nebolo, ale dnes ked som na nom jazdil a poriadne sa zahrialo tak zase. ked trochu ochladne tak to prestane. mozu to byt zdvihatka? alebo nieco ine, vaznejsie? poradte prosim.lebo dalsi tyzden musim s nim zase absolvovat trasu dlhu cca1400km a mam obavy aby mi po ceste nevyskocila nejaka porucha. diky

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA
Kraj: Nitriansky

Re: E39 530i. chyba na displeji:stop tlak oleja motor

Piatok, 3. Mája 2013, 19:35

Skús skontrolovať káblik k olejovému čidlu.Mne to tiež kedysi vypisovalo ale potom ako som vybral čidlo,prečistil a upravil káblik,mám pokoj...
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

pexo
Autor témy

Piatok, 3. Mája 2013, 20:00

ok. skusim to takto ako mi poradil rudo. ale ako to je s zltou a cervenou kontrolkou mazania? preco miziadna nezasvietila ale mi to najprv vypisalo? kontrolky mazania sa rozsvietia ak ho uz je extremne malo?

VaNoS
Auto: Ne demande pas
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 3. Mája 2013, 20:35

Čidlo je jedna vec, ale ten cvakot sú Hydroštely, to znamená, že to asi nebude len elektrická vada-čidlo, ale môže to byť aj mechanická vada, Hydroštely môžu cvakať len pokiaľ sa "nenapijú" to znamená 3 sekundy po studenom štarte, za tepla určite nie. Hydroštely som počul cvakať za chodu motora naposledy keď 528iA mala 648000km. S tými kontrolkami, olejnička znamená STOP! OLDRUCK MOTOR, pokiaľ sa ti rozsvieti žltá olejnička za jazdy, znamená to že olej je na minime, treba doliať, to isté aj po štarte. Červená olejnička, chyba mazania, prinajlepšom čidlo, prinajhoršom čerpadlo, no i tak nepodceň to, už len kvôli tej 1400km ceste.

pexo
Autor témy

Piatok, 3. Mája 2013, 21:12

BMW540iA napísal:
Čidlo je jedna vec, ale ten cvakot sú Hydroštely, to znamená, že to asi nebude len elektrická vada-čidlo, ale môže to byť aj mechanická vada, Hydroštely môžu cvakať len pokiaľ sa "nenapijú" to znamená 3 sekundy po studenom štarte, za tepla určite nie. Hydroštely som počul cvakať za chodu motora naposledy keď 528iA mala 648000km. S tými kontrolkami, olejnička znamená STOP! OLDRUCK MOTOR, pokiaľ sa ti rozsvieti žltá olejnička za jazdy, znamená to že olej je na minime, treba doliať, to isté aj po štarte. Červená olejnička, chyba mazania, prinajlepšom čidlo, prinajhoršom čerpadlo, no i tak nepodceň to, už len kvôli tej 1400km ceste.

ano presne toto mi vypisalo stop oldruck motor. ale ak by ho bolo nejak malo tak by ta chaby na bc svietila stale, ci nie? olej som skontroloval potom neskor, a bol nieco pod priemerom. len teraz neviem ako skontrolovat ci je cerpadlo ok, popripade snimac tlaku.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Piatok, 3. Mája 2013, 23:35

Ako pisal Rudo a ak nepomoze, skontrolovat filter, tlak cerpadla, moze byt zaneseny saci kos alebo niektory ventil na cerpadle. Prip. potom este skusit vymenit olej + filter. Nemohol si nahodou aj trafit vanu?
Naposledy upravil/-a serwo v Sobota, 4. Mája 2013, 15:40, upravené celkom 2 krát.
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Sobota, 4. Mája 2013, 12:48

pexo napísal:

ano presne toto mi vypisalo stop oldruck motor. ale ak by ho bolo nejak malo tak by ta chaby na bc svietila stale, ci nie? olej som skontroloval potom neskor, a bol nieco pod priemerom. len teraz neviem ako skontrolovat ci je cerpadlo ok, popripade snimac tlaku.

mne pred rokom vypisovalo check engine oil level a to som mal 5000 po vymene oleja...tak som sa zlakol ze je volaco v prdeli no ked som zmeral rano hladinu oleja tak bola este nad polkou medzi ryskami, myslel som si ze je to normalne az pokial som olej nemenil zase a nevidel som ten sitny olejovy filter co mi tam dali pri poslednej vymene oleja. totalne bol skruteny zapchaty a vybrat isiel velmi tazko a to tak ze som ho po kuskoch s kliestami trhal....takze odteraz si menim olej sam a kupujem kvalitne filtre a oleje....a este rozmyslam ze vymenim filter aspon este raz kym vymenim olej aby som mal srdce na mieste kedze ktovie kolko bordelu ostalo v motori kvoli tomu sitnemu filtru....

v tvojom pripade by som skontroloval cerpadlo ci nebude zanesene bordelom a teraz si nepametam ci v inpe sa da vycitat z analogovych udajov aj tlak oleja ale ked sa dostanem domov kuknem ti to na mojom ci to ide ak hej tak by si skocil k niekomu na diag a tam by si zistil aky tlak oleja mas (ci ti nahodou neodchadza olejove cerpadlo)
bmw e39 530i "01

pexo
Autor témy

Sobota, 4. Mája 2013, 17:15

serwo napísal:
Ako pisal Rudo a ak nepomoze, skontrolovat filter, tlak cerpadla, moze byt zaneseny saci kos alebo niektory ventil na cerpadle. Prip. potom este skusit vymenit olej + filter. Nemohol si nahodou aj trafit vanu?

no myslim ze nie, pretoze rano pod autom nevidno ziadnu mlaku oleja. vymenim olej, filter, skontrolujem to cidlo a uvidim co a ako. este mam jednu otazku. kdesi som raz cital ze tieto motory co su v E39kach, proste tie co maju hlinikove bloky, alebo je to nejaka zliatina hlinika a co ja viem coho si rady zoberu olej. ze vraj to je normalne. ake mate skusenosti s tymto? pretoze mne sa to nezda. asi na 10000km mi spotrebuje cca 1,5 - 2 litre oleja. ja si myslim ze to je vela. co vy nato?

VaNoS

Nedeľa, 5. Mája 2013, 03:56

Nie je to veľa, Baworácky motor, si môže zobrať aj pol litra na tisíc kilometrov a je to v poriadku, M5 E39 zožere aj jeden a pol litra na tisíc a nič sa nedeje.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 5. Mája 2013, 08:18

spotreba oleja 1,5-2litre na 10000 je pri motoroch M54 ešte veľmi dobré, zvyknú žrať v pohode aj liter na 2000, treba sa s tým naučiť žiť

to vytrhávanie filtra, aj ja som to musel robiť pri výmene oleja v 540i, ale podľa mňa to nebolo nekvalitným filtrom, ono to tam ide dosť natesno nový filter doslova zacvakol na miesto, tak sa nečudujem že po 10tis. je už trochu aj prilepený
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

rasto524

Nedeľa, 5. Mája 2013, 10:46

ViktorDDD napísal:
spotreba oleja 1,5-2litre na 10000 je pri motoroch M54 ešte veľmi dobré, zvyknú žrať v pohode aj liter na 2000, treba sa s tým naučiť žiť

to vytrhávanie filtra, aj ja som to musel robiť pri výmene oleja v 540i, ale podľa mňa to nebolo nekvalitným filtrom, ono to tam ide dosť natesno nový filter doslova zacvakol na miesto, tak sa nečudujem že po 10tis. je už trochu aj prilepený

ano viem ze filtre idu tazsie von ale tento bol totalne skruteny, predtym ked som menil olej tak filter tak nevyzeral, a takisto ako vravim oleja bolo dost ale pisal check engine oil level cize bol upchaty nestihal pretekat olej cez neho. vravim ak si date menit olej skontrolujte aku znacku vam tam daju lebo tie lacne narobia len problemy.....
bmw e39 530i "01

VaNoS

Nedeľa, 5. Mája 2013, 11:10

Mann alebo Hengst, nie je čo riešiť. Ja som dával vždy Hengst (18€) a nikdy sa mi nič podobné nestalo.

renner
Auto: BMW e39 523i

Nedeľa, 5. Mája 2013, 15:01

chlapi mne dajaky chuj povedal že olej netreba meniť keď za rok nenabeham 10000km a tiež som mal po skoro 2 rokoch filter skruteny takže keď chodim kratšie trasy tak budem olej meniť každy rok ,lebo aj mne zdvihatka začali cvakať .. po vymene do teraz o.k. Filter som daval hengst.

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Pondelok, 6. Mája 2013, 01:20

Po kupe auta a naslednej vymene oleja som tiez musel filter vytrhavat a bol cely pokruteny. Dnes som absolvoval celkovo druhu vymenu (po 11-tich mesiacoch / 8.000 km) a vytiahol som ho normalne rukou. Filtre pouzivam iba MANN.

To, ze zere 2L na 10.000 km, je uplne v norme. :wink:
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

rasto524

Pondelok, 6. Mája 2013, 16:16

serwo napísal:
Po kupe auta a naslednej vymene oleja som tiez musel filter vytrhavat a bol cely pokruteny. Dnes som absolvoval celkovo druhu vymenu (po 11-tich mesiacoch / 8.000 km) a vytiahol som ho normalne rukou. Filtre pouzivam iba MANN.

To, ze zere 2L na 10.000 km, je uplne v norme. :wink:

ja som tam pri minulej vymene nalial volaky sajrat od liqui moly....zatial som presiel len cez 5 tis km no z oleja odbudlo minimalne....typujem ze cca 2-3 dcl.
bmw e39 530i "01

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných