... všetko o BMW ...
BMW540iA napísal:Čidlo je jedna vec, ale ten cvakot sú Hydroštely, to znamená, že to asi nebude len elektrická vada-čidlo, ale môže to byť aj mechanická vada, Hydroštely môžu cvakať len pokiaľ sa "nenapijú" to znamená 3 sekundy po studenom štarte, za tepla určite nie. Hydroštely som počul cvakať za chodu motora naposledy keď 528iA mala 648000km. S tými kontrolkami, olejnička znamená STOP! OLDRUCK MOTOR, pokiaľ sa ti rozsvieti žltá olejnička za jazdy, znamená to že olej je na minime, treba doliať, to isté aj po štarte. Červená olejnička, chyba mazania, prinajlepšom čidlo, prinajhoršom čerpadlo, no i tak nepodceň to, už len kvôli tej 1400km ceste.
pexo napísal:
ano presne toto mi vypisalo stop oldruck motor. ale ak by ho bolo nejak malo tak by ta chaby na bc svietila stale, ci nie? olej som skontroloval potom neskor, a bol nieco pod priemerom. len teraz neviem ako skontrolovat ci je cerpadlo ok, popripade snimac tlaku.
serwo napísal:Ako pisal Rudo a ak nepomoze, skontrolovat filter, tlak cerpadla, moze byt zaneseny saci kos alebo niektory ventil na cerpadle. Prip. potom este skusit vymenit olej + filter. Nemohol si nahodou aj trafit vanu?
ViktorDDD napísal:spotreba oleja 1,5-2litre na 10000 je pri motoroch M54 ešte veľmi dobré, zvyknú žrať v pohode aj liter na 2000, treba sa s tým naučiť žiť
to vytrhávanie filtra, aj ja som to musel robiť pri výmene oleja v 540i, ale podľa mňa to nebolo nekvalitným filtrom, ono to tam ide dosť natesno nový filter doslova zacvakol na miesto, tak sa nečudujem že po 10tis. je už trochu aj prilepený
serwo napísal:Po kupe auta a naslednej vymene oleja som tiez musel filter vytrhavat a bol cely pokruteny. Dnes som absolvoval celkovo druhu vymenu (po 11-tich mesiacoch / 8.000 km) a vytiahol som ho normalne rukou. Filtre pouzivam iba MANN.
To, ze zere 2L na 10.000 km, je uplne v norme.