... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Re: kompatibilita veľkých BC

Utorok, 19. Marca 2013, 08:53

len maiki ty si daval benzin benzin a on benzin diesel, hmm sice to ma 6 valcov ale neviem ci to bude az tak presne pri diesly, kazdopadne uvidime ako mu to bude ukazovat, nechame sa prekvapit :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

maiki
Auto: 02" E46 320d
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Marca 2013, 09:03

tak tak.. podla info by mal R6 -> R6 byt v poho, ale tiez som stym neni stotozneny :D

Wincik daj vediet potom :thumbup:
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Wincik
Autor témy
Auto: BMW 325 TDS

Utorok, 19. Marca 2013, 12:04

jo..potom dám vedieť ako to dopadlo....ale ešte stále naň čakám....zdá sa to iba mne alebo ..ako začali tie balíčky voziť priamo domov. (slovenská pošta)..tak sa to iba jebe....chalan mi to poslal minulú stredu.....a ja ešte stále BC nemám.....do p....

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Utorok, 19. Marca 2013, 12:12

ak to poslal tak skoc sa na postu opytat ci to tam nahodou nieje lebo ta posta ma v tom neuveritelny bordel, a ano zacali vozit domov lebo maju volakeho kuriera ale to nie vzdy len ako kedy sa im chce :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Utorok, 19. Marca 2013, 12:51

Wincik napísal:
jo..potom dám vedieť ako to dopadlo....ale ešte stále naň čakám....zdá sa to iba mne alebo ..ako začali tie balíčky voziť priamo domov. (slovenská pošta)..tak sa to iba jebe....chalan mi to poslal minulú stredu.....a ja ešte stále BC nemám.....do p....

No to je dlho, mne chodia baličky slov.poštou z celej SR max. 2dni. Z kade ti to posielal? Ak to vobec posielal, ludia toho nakecajú.

maiki

Utorok, 19. Marca 2013, 14:07

balicek by nemal mat tracking number?
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Wincik
Autor témy

Štvrtok, 11. Apríla 2013, 18:54

no...zapojil som...podľa maikiho návodu som sa snažil postupovať.....svietiť to svieti....ale ukazuje to kokotiny....mám 3/4 nádrže a píše dojzad 360 km ? :O , aktualnu rýchlosť.....ani neviem ako to ukazuje...prešiel som pár metrov..išiel som asi 20 ...a palubák ukázal hodnotu 1.1 km ... :O ...ked som cúval naspäť...tak to stúplo na 1.2 a tam to ukazuje toľko stále.....teplotu tiež na chuja ukazuje... - 37......no neviem..či som to na chuja zapojil...alebo čo....ale mám chuť to hodiť o stenu....nedarí sa nič

Wincik
Autor témy

Štvrtok, 11. Apríla 2013, 21:01

no tááák...nikto nič ?...potrebujem poradiť čo s tým........a celkom to súri...nechcem rozoberať interieér auta päťsto krát :/

maiki

Piatok, 12. Apríla 2013, 07:40

Wincik napísal:
no tááák...nikto nič ?...potrebujem poradiť čo s tým........a celkom to súri...nechcem rozoberať interieér auta päťsto krát :/

teplota -37 znamena ze nemas zapojene / alebo vobec cidlo teploty ;-)
-mas nakalibrovany bc? spotrebu?
-zapojil si sprave kable ? (bielo-cierny a cierno-biely je rozdielny kabel napr.)
-zapojil si aj ten pin do budikov??

aktualna rychlost sa da pustit len cez skryte menu, funkcia 8 (ale musis mat odomknuty BC)
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Wincik
Autor témy

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:28

no čidlo teploty v aute mám....a teplotu na malo bc mi pekne ukazuje.....tak som napojil káblik na meranie teploty z čierneho konektora ..hnedý so sivým pásikom (veľký BC) ..priamo tam kde to bolo zapojené na malom BC...taktiež hnedý so sivým pásikom....a nič....-37....poodpájal som...napojil som na malý bc...teplotu ukazuje.....dalej ešte...ako naštartujem tak BC vypíše...check control is innactive...please contact service či také niečo....a furt to tam chodí...až kým nestlačím check....to isté aj ked úplne vypnem kľúč a vytiahnem....znova to začne písať ....zhasne to až vtedy ked stlačím check.......a snažil som sa dávať si pozor na kabeláž...podľa tvojho návodu..viem že je rozdiel čierny káblik s bielym pásikom...a biely s čiernym........ináč...v tej hrči káblov som našiel ale aj napríklad biely s fialovým pásikom taký teňučký a kúsok dalej biely s fialovým pásikom...ale hrubší....takže z tohto som bol vedľa....no ale napájal som to na tie kábliky ktoré boli rovnako hrubé ako origo kabeláž od konektorov čo som mal....a samozrejme som si kontroloval farby ...aby bol ten káblik ktorý ide z konektora presne taký istý ako káblik na ktorý ho napájam do toho zväzku

maiki

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:34

to check inactive sa da vypnut...

"Když namontujeme BC z auta s checkem do auta bez checku, bude neustále hlásit chybu "Check control inactive".

Řešením je použít servisní funkci č. 11, viz sekce "Skryté funkce palubního počítače" v tomto vlákně."

"Funkce 11*: EINHEIT n: xx
Tuto funkci lze použít k zapnutí/vypnutí check controlu.
Tlačítka 1000 a 100 přepínají mezi EINHEIT 1 a EINHEIT 2.
Tlačítka 10 a 1 nastavují číslo xx.
Vyzkoušené hodnoty:
EINHEIT 1: 71, EINHEIT 2: FF = zapnutý check control
EINHEIT 1: 0E, EINHEIT 2: FF = vypnutý check control

Pokud zapnete check control v autě bez check control modulu, bude vám palubní počítač hlásit chybu CHECK CONTROL INACTIVE.

Podrobněji k funkci 11: obě čísla v hexadecimální soustavě zřejmě představují tzv. bitovou masku, tedy seznam příznaků zapnutí/vypnutí určité funkce. Například poslední bit přepíná mezi 24h a 12h zobrazením času - hodnoty EINHEIT 1 končící na sudá čísla zapnou 24h zobrazení, lichá čísla 12h.
Význam ostatních bitů mi není znám. Pro zapnutí/vypnutí check controlu je zřejmě potřebné nastavit správně více než jeden bit. "

na teplotu netreba nic nadpajat, to je uz v tom ciernom konektore...
skus si za jazdy pustiti aktualnu rychlost, aku mas odchylku...
pripadne si cez skryte menu pozri kolko ukaze ze mas paliva v nadrzi (funkcia 07)

takto tazko to by som musel vidiet asi...
aky si daval BC z akeho modelu na ake auto?
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Wincik
Autor témy

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:46

hou hou..pomaly :D najskor ...ako zapnem...resp..dostanem sa do skrutého menu...a ako sa pohybovať medzi jednotlivými funkciami ?.......BC mám z 325 iA ...aaa mám na ňom anglické slová..( na tlačidlách) tipujem že to je z angličana ? ....no aaa dojazd...mi ukazuje 360 km...ale ja mám 3/4 nádrže nafty :O..... ale písal som s užívateľom lukaslh....a ten mi povedal že BC ráta dojazd zo stavu paliva v nádrži a priemernej spotreby....( kedže som s autom prešiel asi 100 metrov od zapojenia BC tak...myslím že by sa to spravilo) ...ale počet litrov paliva v nádrži by to mohlo ukázať nie ?...čom mám poštukať :) aby mi ukázalo stav paliva ?

maiki

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:49

no... najprv musis odomknut BC... ak uz nieje...
budem to kopirovat nechce sa mi to pisat, no precitat ci to cele mozes tu http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=68194

Aktivace servisních funkcí palubního počítače

1. Zmáčkněte najednou tlačítka 1000 a 10. Na displayi se objeví nápis "Test-Nr.:"
2. Pomocí číselných tlačítek zadejte číslo požadované servisní funkce (viz seznam servisních funkcí níže) a zmáčkněte SET/RES. Mějte na paměti, že pro přístup k servisním funkcím (okrem 1, 10, 14, 19 a 21) je nejdříve potřeba palubní počítač odemknout (viz níže)
3. Na displayi se zobrazí požadovaná funkce.
4. V případě funkcí 10 a 11 můžete nyní vložit nové hodnoty a uložit je tlačítkem SET/RES.
5. Pro návrat ke standardním funkcím zmáčkněte tlačítko CHECK anebo tlačítko příslušné funkce.

Odemknutí palubního počítače - zpřístupnění všech servisních funkcí

1. Postupem uvedeným výše aktivujte servisní funkci číslo 19.
2. Na displayi se objeví nápis "LOCK:ON"
3. Nyní pomocí číslených kláves vložte kód pro odemknutí. Tento kód je součtem aktuálního dne a aktuálního měsíce (například pokud je dnes 8.září, odemykací kód je 17). Pamatujte, že aktuální datum, nastavené v palubním počítači, nemusí nutně odpovídat realitě
4. Nyní zmáčkněte SET/RES. Palubní počítač se odemkne.

ked to mas odomknute.. stlacis naraz 1000 a 10 a 1 prepinas jednotky a 10 desiatky, cize natukas 7 krat "1" a mas funkciu 07, set/res a ukaze ti stav paliva...

vsetky funkcie sa docitas na linku, nebudem to zbytocne kopirovat ;-)
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

.IGI.
Auto: E36 320i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 12. Apríla 2013, 09:59

zdravim pani.

ja mam zasa taky problem, ze ked som dal namiesto stredneho BC s checkom velky, tak najpr nevedel ze tam vlastne je aj check control. tak som pohladal nejake udaje na nete ohladom tych einheit1 a 2, a potom to uz islo, len mam nejako nizku spotrebu. netusim z akeho typu ten velky bc vlastne je. mojim stylom jazdy mavam spotrebu od 9 do 10 litrov aj viac, ako kedy.mam motor M50B20 takze sestvalec ale spotrebu na BC mi ukazuje nieco okolo 7l. ked som to kalibroval, tak ma ani nepustilo viac ako 1240 tusim, a to tiez nebolo presne. ako tak rozmyslam keby ten check bol zo stvorvalca, tak by praveze ukazovalo vacsiu spotrebu nie?

a este by ma zaujimalo, aku hodnotu vlastne pod tou 11kou mate nadstavenu na aky typ motora a aky rocnik. bolo by dobre dat dokopy nejaku tabulku, myslim ze by to pomohlo aj ostatnym. mozno sa to tym bude dat nejako nadstavit. za pokus to stoji podla mna

diky
E36 320i sedan - Mauritiusblau metallic
E36 316i sedan - Brokatrot metallic - ex

Wincik
Autor témy

Piatok, 12. Apríla 2013, 10:01

super....dakujem ti moc :) idem sa stým mrdať...nech to už možem poskladať.....neznášam ked mám rozobratý celý interier.. ( ešte som neskladal nič...ak by som to mal zle zapojené náhodou...ale tak nemalo by to byť....) ešte otázka...takže všetky kábliky čo boli zapojené do čierneho konektora na malo BC...možem zapojiť vlastne do čierneho konektora veľkého BC však ?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných