... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
bloodyxxl
Auto: 523iA+LPG
Kraj: Prešovský

Re: e36 sroby kolies

Pondelok, 8. Apríla 2013, 21:14

mne boli poradene dve veci od pneuservismana:
1. ak mazat tak nikdy nie vazelina, ani novy olej, uz vobec nie wd a podobne --- ak chces mazat tak LEN PREPAAALENY olej z motora alebo su aj specialne mazadla mozno nieco ako hore radili (mne sa osvedcil ten prepaleny olej, dam trosku na zavit a trosku na sedla skrutiek a ide to paradne aj bez paky povolit)
2.dotahovanie!!! : najhorsia vec pri dotahovani (plati aj pre plechy aj pre ine ALU) je, dotahovanie seknutim!!!(rychle otacky az kym sa to ,,zakusne) tym ze dotiahnes trhnutim kluca sa skrutka a jej sedlova cast ,,ZAKUSNE,, do sedla v kolese (az sa priam nalisuje kov na kov) a tam ked sa ti to zlepi tak si skoncil - ked to povolis a neztrhnes si stastny clovek :D ---- rada : dotahovat srubu pomaly stalym tlakom az kym nedosiahnes pozadovany utahovaci moment ----rada 2. radsej to dotiahnut jemnejsie a po par km to znova skontrolovat a jemne podotahovat ak treba...

tolko k radam ktore som dostal, riadim sa nimi , a som spokojny a bez problemov ;)
PS: nech si kazdy spravi podla svojho mozno dakomu pomozem :)
PEACE :D
318i e36 + LPG - EX
523iA e39 + LPG

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 8. Apríla 2013, 21:54

u nas v servise sme vzdy kazdemu s rovnakym problemom hovorili to iste ziadna vazelina ... nikdy ... ak chces neco co vydrzi kup si medeny sprej a nastriekaj nim zavit skrutky garantujem ti ze sa ti budu lahko dotahovat aj povolovat s tym motorovym olejom ale vazne davat pozor na to aby nebol novy treba mat vyjazdeny ale to by som riesil az v krajnom pripade

potky
Auto: E36 touring/318i

Streda, 10. Apríla 2013, 10:40

ja som mal v novembri ci decembri ten isty problem. Nevedel som povolit elektrony. Ani vzduchom nesli, zlomili sme dva bity az potom asi metrovym alebo este dlhsim pajsrom to islo a mechanik mi povedal ze daj tam vazelinu, dal som a uvidime co to spravilo cez zimu :D

richmond
Auto: BMW E36 316
Kraj: Trenčiansky

Streda, 10. Apríla 2013, 11:02

Hajecek napísal:
u nas v servise sme vzdy kazdemu s rovnakym problemom hovorili to iste ziadna vazelina ... nikdy ... ak chces neco co vydrzi kup si medeny sprej a nastriekaj nim zavit skrutky garantujem ti ze sa ti budu lahko dotahovat aj povolovat ....

Ako hovori Hajecek, najlepší je medeny sprej a dotiahnuť predpísaným momentom. Odskúšané a funguje to... ešte možno odporučím origo šróby alebo kvalitnú náhradu. Nie lacné vyrábané kde kade. Totižto povrchová úprava a materiál spraví hodne...

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Streda, 10. Apríla 2013, 15:59

trosku mimo, ale ked som kupil auto, nemal som az taky problem so skrutkami, ktore boli riadne zapecene, ale s metrovou tycou isli... problem bolo dat kolesa dole z nabojov, ked som mixloval celym autom, kopal do kolesa, vobec nic... nahrialo sa (linearne) a islo dole o dost lahsie a ani ma noha nebolela od kopania :D

btw na skrutky nedavam nic, len vyfukam zavit v naboji aj na skrutke, nech tam nie je spina a este som nikdy nemal problem s otdiahnutim... a to dotahujem na fest silno (bez momentaku)
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio

Streda, 10. Apríla 2013, 21:19

TomNR napísal:
trosku mimo, ale ked som kupil auto, nemal som az taky problem so skrutkami, ktore boli riadne zapecene, ale s metrovou tycou isli... problem bolo dat kolesa dole z nabojov, ked som mixloval celym autom, kopal do kolesa, vobec nic... nahrialo sa (linearne) a islo dole o dost lahsie a ani ma noha nebolela od kopania :D

btw na skrutky nedavam nic, len vyfukam zavit v naboji aj na skrutke, nech tam nie je spina a este som nikdy nemal problem s otdiahnutim... a to dotahujem na fest silno (bez momentaku)

s davanim kolesa dole ti pomoze nejaky dreveny kolik ktory strcis zo zadu disku jednou stranou pred kotuc alebo co tam mas jak brzdu a druhou o pneumatiku a iba trosku zatlacis a tramtaradaaaa :smile:

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Streda, 10. Apríla 2013, 23:50

teraz uz nie je problem, po zime staci slabo buchnut do kolesa a je dole... ale vtedy ani zatat, aj spod auta z jamy som tlacil, hovadiny robil... to bolo zazrate strasne :D
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných