... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: Referencie na firmu JP Transmissions-repas hotovyZAVER+F

Štvrtok, 24. Júna 2010, 16:40

ahoj,som tu na tomto fore novy,ale musel som sa pozastavit nad cenou.... To Ti na akeho bavoraka robil,stareho 5stup. alebo noveho 6stupn.? Je to strasne vysoka cena na to co ti pomenil a urobil.....
1. hydromenice sa nedavaju robit do Holandska,to je riadna blbost,stroj na to je v CZ,Rakusku, Nemecku,PL atd.... Ved holandania by nevedeli co za to pytat
2. olejove cerpadlo je normalne vymenitelna cast prevodovky,ktora stoji cca 300-400eur,niektore aj menej,vid foto cerpadla
nechcem to tu rozoberat,lebo si uz zaplatil a iba by si zuril
Pripada mi to ze ten menic striekali striebornou farbou ako niektore fy,hadromenic po repase nastriekaju na strieborno,sivo,cierno.... na co to...
Ved nech zakaznik vidi ako to bolo robene a nie to zapatlat farbou
Prílohy
DSC00777.JPG
Naposledy upravil/-a lubomt v Štvrtok, 24. Júna 2010, 17:09, upravené celkom 2 krát.

lubomt

Štvrtok, 24. Júna 2010, 16:44

...mi to vysvetloval co konretne s tym robia ale presne si to nepamatam (zaliatie horucim kovom, nasledne strojne opracovanie a osadenie novych casti?...

no ,som strojar ale neviem si to predstavit to zalievanie horucim kovom a este na cerpadle.... Tie materialy by sa vobec nespojili a v prevodovke je dost horuci olej a teploty lietaju hore-dole,takze to je kravina....
Sorry , nie som nejaky rypak,ale toto mi nedalo ,tak som sem napisal,aby niekto nemal mylne informacie

ownstyle
Autor témy
Auto: ex: E39 - 530d
Kraj: Nitriansky

Piatok, 16. Decembra 2011, 15:55

Po dlhom case som si spomenul na svoju temu.
Bol tu nejaky pochybovac, mozno som nieco zle zreprodukoval coho sa dalo chytit, ale od opravy je teraz rok a pol, auto jazdim denne a stale bez problemov. Takze odomna odporucanie overene casom.
A6 C6 3.0tdi quattro + A4 B8 2.0tdi
ex E39 - 530d

lubomt

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 12:55

Tak je fajn, prajem nech drzi. Akurat to holandsko a zalievanie horucim kovom je blbost, takisto aj ze sa neda menit olejove cerpadlo, preto som aj posielal foto. Ale hlavny je vysledok :-)

ownstyle
Autor témy

Pondelok, 1. Apríla 2013, 22:40

lubomt napísal:
Tak je fajn, prajem nech drzi. Akurat to holandsko a zalievanie horucim kovom je blbost, takisto aj ze sa neda menit olejove cerpadlo, preto som aj posielal foto. Ale hlavny je vysledok :-)

trosku som googlil a nasiel som dalsie referencie na firmu jptransmissions a taktiez je tam spominana vymena hydromenica zaslanim do holandska a taktiez repas cerpadla. To ze to nedokazete zabezpecit takymto sposobom vy, neznamena ze to nedokazu spravit ani ine firmy.
tu je vykopirovana cast textu: ( zdroj: http://www.offroad-frontera.com/phpBB3/viewtopic.php?f=17&t=1467&start=90)

"Zítra zkouším http://www.jptransmissions.cz/onas.htm ve spolupráci s http://www.automatickeprevodovky-servis.cz/ kde už jsem reg. zákazník a dají slevu na díly. Tož uvidím, v ceně má být repas HDM v Holansku za osm dnů (celní limit umí obejít přes: pasivní zušlechťovací styk s použitím systému prosté výměny.."

dalsie nezavisle linky kde su spominane repasy hydromenicov z holandska aj u inych firiem:

"kojetin..prevodovky mozna, ale menic tak 2 z 10 jsou v poradku jinak litas z repase na repasi, menice repasovat jedine v Holandsku, sice to trva 2tydny s postou ale 100% repase .." (zdroj: http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=8&t=11531)

"Montujeme repasované měniče výhradně z Anglie a Holandska, odkud je zaručena kvalita." (zdroj: http://www.automatickaprevodovka.cz/rep ... odovek.php)

V prvom linku ohladom jptransmissions je taktiez spominane ze napr. v roku 2010 opravili 200 prevodoviek a ked si kliknete na ich stranku tak pisu ze robia od roku 1995, co znaci bohate skusenosti. Zakaznik taktiez popisuje navstevu dielne ako pozeral mechanikom pod ruky atd atd..

V konecnom dosledku bol zakaznik s repasom spokojny.

Ohladom toho repasu cerpadla, to si presne nespominam ale urcite neslo o opravu toho kotuca (cerpadla) ale pravdepodobne toho v com je ten kotuc vlozeny a kotuc siel asi na vymenu..ale to uz ozaj neviem.

Ak si chcete overit technicke veci tak preco nezavolate rovno do JPtransmissions. ja si detaily nepamatam.

Celkovo maju ostravske firmy co sa tyka repasu prevodoviek dobru povest a verim ze su to fachmani.

V kazdom pripade od mojho posledneho prispevku ubehol dalsi rok a pol (dokopy od repasu 3 roky) a prevodovka stale funguje bez problemu.
Naposledy upravil/-a ownstyle v Pondelok, 1. Apríla 2013, 23:51, upravené celkom 1 krát.
ex E39 - 530d

lubomt

Pondelok, 1. Apríla 2013, 23:20

Nebudem tu oponovat, ale k nam chodi dost vela zakaznikov z CZ z Ostravy a kazdy druhy na nich nadava... Ale nikomu nebudem brat iluzie, kazdy nech ide tam, kam sa mu paci. Menice my mame z beznych prevodoviek ihned na sklade, pokial chce zakaznik na vymenu. Za celu eru sme mali mozno 2 reklamacie menicov, nam ich robia za 2-4dni, cerpadla sa robia bud len vymenou casti cerpadla alebo komplet s obalom. Nikto nepovedal, ze to nevieme robit. To cislo za rok sme prekonali taktiez, ale nevidim dovod, preco by som sa s tym chvalil do sveta. Ako som povedal, hlavny je vysledok. V poslednej dobe mam taky dojem, ze kvalita dielov do GM E39 sa dost zlepsila a pripada mi to , ze je to tym, ze ked minuly rok dochadzali cast do tychto prevodoviek na centralnych skladoch, vyrobili ich kvalitnejsie.

ownstyle
Autor témy

Pondelok, 1. Apríla 2013, 23:59

mne neslo o nejaky utok ci porovnavanie s vami, vy ste zareagovali ako prvy..vcelku ustipacne. zalozil som temu v dobrom umysle, v dobe ked sa mi prevodovka pokazila. Bol to pre mna velmi neprijemny zazitok a mal som velke obavy po tom vsetkom co som sa o repasoch docital. Stalo to kopec penazi a chcel som sa podelit o pozitivnom vysledku ktory ma velmi potesil a tesi doteraz. Kedze ste mi tam nejake fakty spochybnili tak som sa snazil najst nejake info ktore by ich potvrdilo.
Prajem vela spokojnych zakaznikov.
ex E39 - 530d

lubomt

Utorok, 2. Apríla 2013, 06:12

Vám veľa bezproblémových km :-)

pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 07:45

Mam otazku. Pokial niekto nastrieka hydromenic farbou, nezhorsuje to odvod tepla z neho (pokial sa teda nejedna o nejaky specialny nastrek)? Nezacne sa ta farba casom odlupovat a neskonci v oleji v prevodovke?
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 08:12

ak tam je aj farba,tak je zvonku hydromeniča to jest v obale prevodovky,takže v oleju určite neskončí...))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 08:21

Jasne, ospravedlnujem sa. Teraz som si uvedomil, ze ten hydromenic je v "suchej" casti prevodovky a olej je len vnutri :oops:
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

lubomt

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 08:49

A odvod tepla kvoli takej malej vrstve je zanedbatelne horsi. Lupat farba sa urcite nebude, pretoze tym teplom sa vypali

TomasBA
Auto: [E39] - [E66]

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 19:53

Mozem sa opytat, nejak som prehliadol motorizaciu a stav km tej prevodovky, dost by ma to zaujimalo. Diki

lubomt

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:39

Nechce sa mi pozerat dozadu, ale myslim ze ma 530d este 5.st.automat GM (General Motors)

TomasBA
Auto: [E39] - [E66]

Piatok, 5. Apríla 2013, 08:03

a km??

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných