ja jazdim 3km do prace a nic take nemam na viecku ani nikde inde
kamarat jazdi podobne do prace a spat a stavalo sa mu to kym pouzival "tescoolej", akonahle presiel len na trochu kvalitnejsi(Madit) a nutim ho menit ho kazdy rok bez ohladu na kilometre, nic take sa mu nerobi. A to ma Ladu Nivu s koncepcne 30 rokov starym motorom... Vzdusna vlhkost absorbovana v oleji ho totiz vyrazne znehodnocuje a je to dovod na vymenu...
olej mením každý rok na jar,pričom najazdených má tak 8-10 tis km... mobil1 5w50 vždy som to tam mal pri krátkach trasách a vždy iba v zime...ako som psíal aj na dvojlitri aj na dvaosme...
ale tak ešte raz sa pozrite na tú fotku koľko toho bordelu tam je a je to aj mimo viečka na okrajoch otvoru tak podľa toho obrázku to vidíme tiež na francúzky dressing namiesto oleja a niekde púšťa vodný kanálik
veď to mávam tak isto.. takže mi každý rok praská hlava vždy v zime? :) ježiš nerobte hneď paniku.. nech si urobí dlhšiu trasu a bude to preč... ak nie tak potom je to možno problém..
ja jazdim 3km do prace a nic take nemam na viecku ani nikde inde
A to ti je malo? :) :) Ja pokial nie som v LM, tak po LE robim aj do 1kilometra parkrat denne. Ale tak co uz, auto je na to aby sluzilo. Ja sa mu za to odmenim novym olejom po zime
Ahojte ja mam tiez podobny problem zlta emulzia na viku oleja ale k tomu este auto dymi ako lokomotiva ale ubytok vody som neregistroval tak neviem ci to bude tesnenie alebo co....
Nazdar chalani, ja mám taký malý či veľký problém. Po zohriatí motora začne z výfuku znieť dunivý zvuk ako keby som mal deravý výfuk a niekedy to na chvíľu na bielo zadymí a potom sa to všetko dostane do normálu. Trvá to tak 5 minút. Dnes som kontroloval olej a veko oleja a mal som tam vyzrážanú vodu a taký zelený maglajz ako vazelína. Olej mením každých 10 tisíc km. Castrol 5W30. Na ryske voda nie je a olej mi nežerie. Turbo bolo repasované. Auto má odstránené DPF ako celok je vyčistené EGR žhaviče aj RJ žhavičov sú nové. Auto je E91 330 xd 11.2005 Čo by to mohlo byť?
Ja som moj problem s tou zltou gebuzinou a bielym dymom vyriesli....bolo to z toho ze som jazdil kratke trasy olej sa vyzrazal preto lebo je vonka chladno...ziadna hlava ziadne tesnenie...to by kazdemu kto ma zlty maglajz praskla hlava?? to by potom bmw boli vraky....je to preto lebo sa v chladnych dnoch jazdia kratke trasy a motor sa poriadne nezohreje a biely dym z vyfuku ide preto lebo ta zlta emulzia zvycajne upcha separator oleja a potom sa tlaci do sania a nevracia ho spat do vane a motor ho spaluje a preto to dymi...takze jedina rada vybrat separator a jeho hadice poriadne vycistit a bude pokoj a potom auto riadne prevetrat aspon 100km...a v chladnych dnoch nejazdit kratke trasy a nestraste tu ludi s prasknutymi hlavami a tesnenim je to normalna vec ked sa auto v zime poriadne neprevetra...
Separator cistit netreba, jedine ze ma 200 000km a je upchaty, potom sa moze stat ze ti ten sajrajt v separatore zarmzne ako mne a budes startovat na 15x lebo motor sa dusil.
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more Lowered wagon - pribeh