... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

HKNZ6
Autor témy
Auto: 318tds
Kraj: Nitriansky

Re: [E36 318tds Touring] Zlý prvý štart

Pondelok, 28. Januára 2013, 12:59

fefe1103 napísal:
A nahodou vam to niekde netlaci olej??? do sania ku filtru alebo cez mierku oleja hmmmmmm???V pondelok by som mal vediet ako su na tom tlaky tak sa potom pochvalim.A odtial sa zacne vsetko odvijat.Ja uz mam zrepasnutu celu palivovu sustavu takze uvidim v akej kondicii bude motor.

Mne tlačí olej turbo. Takže áno

fefe1103
Auto: E36 318TDS
Kraj: Bratislavský

Re: [E36 318tds Touring] Zlý prvý štart

Sobota, 2. Februára 2013, 18:31

No takze mam ja uz tiez pokoj, trebalo len vsetko poriadne ponastavovat,zbavit sa padania nafty a auticko startuje na brnk.Tlaky boli v pohode ale aj tak som nechal urobit preplach s dekarbonizerom a novucicky olej.No len mam pridrete turbo takze esto to a lietam.A starynovy,luky2208,viktorDDD vam dakujem za ochotu pomoct a za vsetky rady ktore som od vas obdrzal.Je to v pohode motor a vobec nieje slaby.Ja nepotrebujem pretekat na to mam firemne auto.
E36 318TDS Before Me Wife

PietroLM
Auto: 318 TDS E36 sedan
Kraj: Žilinský

Re: E36 318tds - Zlý prvý štart

Sobota, 2. Februára 2013, 23:07

fefe1103: čo všetko ti "ponastavovali"? Len predvstrek väčší alebo komplet?

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 2. Februára 2013, 23:18

jo jo, ako vzdy, nedavno bol u mna chalanisko s E39 v srotovom stave, v servise si po vymene motora nevedeli rady, nestartovalo to ani za studena ani za tepla, ale fakt ze nafta spadla komplet asi za minutu, predvstrek bol v prdeli na .75mm, a vacka posunuta o 3mm+tolerancia, vstrek so snimacom zdvihu ihly bol nasrobovany na zlom valci, a pravdepodobne prasknuta hlava im akosi unikol.. rozvody/predvstrek som nastavil, prepady sa vymenili, filterbox paliva za druhy, ktory som nedavno pretesnil, padanie zmizlo, tak to snad startovalo normalne.. az na tu hlavu, kedy to varilo za jazdy :lol: ale cim dalej tym viac, mi kazdy servis pride ako banda nekompetentnych kokotov.

fefe1103
Auto: E36 318TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 3. Februára 2013, 12:41

starynovy napísal:
jo jo, ako vzdy, nedavno bol u mna chalanisko s E39 v srotovom stave, v servise si po vymene motora nevedeli rady, nestartovalo to ani za studena ani za tepla, ale fakt ze nafta spadla komplet asi za minutu, predvstrek bol v prdeli na .75mm, a vacka posunuta o 3mm+tolerancia, vstrek so snimacom zdvihu ihly bol nasrobovany na zlom valci, a pravdepodobne prasknuta hlava im akosi unikol.. rozvody/predvstrek som nastavil, prepady sa vymenili, filterbox paliva za druhy, ktory som nedavno pretesnil, padanie zmizlo, tak to snad startovalo normalne.. az na tu hlavu, kedy to varilo za jazdy :lol: ale cim dalej tym viac, mi kazdy servis pride ako banda nekompetentnych kokotov.

=D> =D> =D> starynovy presne tak,je to banda kokotov cest vinimkam

no takze to prebiehalo takto,najprv vyriesit padanie nafty filter,hadicky,srob z prepadu na cerpadle {tade mne chytalo vzduch} potom nove zhavice, vstreky von a na repas a samozrejme uz len spravne nastavit vacku kluku a hlavne cerpadlo a strart ze brnk.Pozor aj za studena aj za tepla!!!A potom ked sa v tom preveziete tak poviete ze: kokoti tvrdia ze nema vykon a dymy a ide ako traktor!!!hovno ide krasne potichu a taha tak ako kamosov pasat 81kW.A nech si tvrdi kt chce co chce a to mam touringa.Takze nesmutte a dajte si vsetko nastavit a podotykam PANOM mechanikom nie kokotom, tu na fore ich par najdete myslim tych PANOV luky,starynovy,viktor a este dalsich
E36 318TDS Before Me Wife

HKNZ6
Autor témy

Nedeľa, 3. Februára 2013, 16:14

Dík za info páni tak idem na to čerpadlo :) mne aj to ide dobre len štart mám zlý :)
fefe1103 napísal:

=D> =D> =D> starynovy presne tak,je to banda kokotov cest vinimkam

no takze to prebiehalo takto,najprv vyriesit padanie nafty filter,hadicky,srob z prepadu na cerpadle {tade mne chytalo vzduch} potom nove zhavice, vstreky von a na repas a samozrejme uz len spravne nastavit vacku kluku a hlavne cerpadlo a strart ze brnk.Pozor aj za studena aj za tepla!!!A potom ked sa v tom preveziete tak poviete ze: kokoti tvrdia ze nema vykon a dymy a ide ako traktor!!!hovno ide krasne potichu a taha tak ako kamosov pasat 81kW.A nech si tvrdi kt chce co chce a to mam touringa.Takze nesmutte a dajte si vsetko nastavit a podotykam PANOM mechanikom nie kokotom, tu na fore ich par najdete myslim tych PANOV luky,starynovy,viktor a este dalsich

Užívateľov profilový obrázok
Rašíd
Auto: Bmw e36 TDS Touring

Štvrtok, 7. Februára 2013, 12:49

Jsem jediný kterýmu tds startuje na tuknutí ? :D
Čtyři válce stačí , když turbo tlačí !!!.............. Dělám si srandu 6vál je 6vál :)

starynovy

Štvrtok, 7. Februára 2013, 12:53

nefandi si, mne startuje na pol otocky aj hore nohami :D

Užívateľov profilový obrázok
Rašíd
Auto: Bmw e36 TDS Touring

Sobota, 9. Februára 2013, 00:20

No ale něktěří točí dlouho jak by startovali zetora v zimě ,tak jsem celkem rád ,nato že někdo přetěsnoval čerpadlo silikonem :mrgreen:
Čtyři válce stačí , když turbo tlačí !!!.............. Dělám si srandu 6vál je 6vál :)

HKNZ6
Autor témy

Pondelok, 11. Februára 2013, 21:18

čerpadlo ako aj predvstrek je nastavený správne. diagnostika vyhodila čidlo teploty vody motora. čo by teoreticky mohla byť chyba.. pri naštartovanom zohriatom motore ukazovalo hodnotu -40. či že pri prvom štarte po dlhom čase by mohlo dávať veľa paliva a nenakopne ho.. uvidíme čidlo je objednané pokračujeme

starynovy

Pondelok, 11. Februára 2013, 21:32

a premeral si si ho? 50:50 mozu byt vadne kable-konektor, tych -40°C sedi na to akoby bolo uplne odpojene, inac aj keby bolo v riti tak by to pri studenom starte vadit nemalo, pri zahriatom motore tiez nie, pretoze to bude vzdy zhavit, motor pojde tvrdo, a bude mat zvysene otacky. Ale startovat bude normalne.

HKNZ6
Autor témy

Utorok, 12. Februára 2013, 00:54

mal som ho vonku je úplne mrtvé meral som ho... ked to nebude to..tak už fakt neviem.. ale viem že čim je vonku teplešie alebo čím je teplejší motor tým lepšie štartuje...diagnostika nič viacej ohladne motora neukázala

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní