... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
ViktorDDD napísal:štartér počuť na zvuku keď normálne točí tak tam problém nebude, keď sa len "prevaluje" tak hej, ale aj vtedy by to malo po poriadnom nažhavení chytiť, že ste žhaviče kontrolovali a žhavia nemusí znamenať že žhavia poriadne![]()
skús nažhaviť za sebou 3-4x a potom štartovať, keď to chytí o niečo lepšie tak je to jasné že žhaviče
a tiež nastavenie čerpadla (predvstreku) má vplyv na štarty
starynovy napísal:ked to chyti na roztiahnutie, ale zo starteru nie, mas uplne rozhodene rozvody.
starynovy napísal:nj tu ma kazdy nejaku maniu s kompresnymi tlakmi, lebo je lahsie prekruzkovat motor nez nastavit predvstrek
starynovy napísal:ja tu netipujem, mas tam tak maly predvstrek ze otacky starteru nevytvoria dost kompresneho tepla pri tej piestovej rychlosti, aby sa tam ta nafta vstreknuta v hornej uvrati, alebo skor este po nej vznietila.. preto to na roztiahnutie chyti.
fefe1103 napísal:Vidim ze mas presne ten isty problem co ja a stale neviem co to moze byt, zajtra mi kamos otlakuje motor a uvidim.Ak budu tlaky v poriadku tak jedine nastavenie.Vacka s klukou su nastavene ale este cerpadlo a hlavne davku.No tak som zvedavy ze co.Dam ti potom vediet ok???
PietroLM napísal:S výsledkami pokusov sa potom podeľte páni. Na 318-tke TDS mám taký istý problém, zrejme to bude niečo chronické. V lete mi auto štartovalo vyslovene na brnk, ale ako prišli prvé mrazy tak je to trápenie. Najskôr som myslel že mi padá nafta, tak som vymenil hadičky ku filtru a do čerpadla..hodil som tam aj ručnú AC pumpičku so spätným ventilom. Ale problém to neodstránilo.
Zhodou okolností, keď sa vám to už podarí naštartovať, vyletí z výfuku strašne čierny dym? Iba v prvú sekundu, ale sneh za mnou je vždy začiernenýA podávacím čerpadlom v nádrži to náhodou nemôže byť??