... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

platano
Autor témy
Auto: bmw 330xd e46
Kraj: Žilinský

Presmyknutie a cudny zvuk z predu auta pri prudkom starte

Štvrtok, 31. Januára 2013, 02:14

Ahojte, mam 330xd 135kw manual upravene chipom na 180kw, videl som ze uz sa tu tato tema z casti riesila ale prosim vas ak ma niekto viac informacii bol by som rad. Moj problem je ze pri prudkej akceleracii z miesta na jednotke ked dosiahne motor zhruba 3-3,5 tisica otacok niekedy az pri 4 akokedy tak sa ozve take zachrcanie alebo presmyknutie z prednej casti auta na soferovej cize lavej strane. Spociatku som si myslel ze to presmykne predne lave koleso ale nie. Neviem vobec prist na to co by to mohlo byt a robi to len na jednotke a ked dam plny kotol. Auto mam chipnute motor ide ale ako hodinky inak. Pri inych stupnoch to nerobi len fakt pri tomto ked tomu riadne pridam co to da a necham ho ist do otacok tak ako keby tam nieco peskoci par krat len a potom sa chyti a pokracuje hore do otacok uz normalne. Pride mi to ako keby sa to stalo ked dosiahne maximalny vykon na prvom stupni. Spolujazdec si to ani nevsimne len ja to pocujem a mierne aj citim ale fakt jemne len.

Dakujem vopred

Užívateľov profilový obrázok
Tibiss
Auto: seat leon II ...
Kraj: Bratislavský

Re: Presmyknutie a cudny zvuk z predu auta pri prudkom start

Štvrtok, 31. Januára 2013, 11:30

to bude asi spojka, pri takom výkone a s náhonom xdrive by som šmýkal aj ja :-D
Skoda - Simply Never

platano
Autor témy

Štvrtok, 31. Januára 2013, 12:10

ano je to mozne ze to bude spojka ale bola tam menena cca pred rokom a pol...pocul som aj nazory ze taketo nieco by mohol robit aj zotrvacnik tak neviem...spojka by bola lacnejsie a teda menej bolestna zalezitost :) len neviem ako si mam byt isty co je treba menit

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Štvrtok, 31. Januára 2013, 23:38

Radil by som Ti aby si potenciál auta využíval až pri zaradení iných prevodových stupnov, lebo takýmto štýtom jazdy bude dalšia spojka a aj zotrvačník v péčku. Spojka a ani dalšie mechanické časti nie sú tak stavané, aby prenášali taký výkon na nápravu. A to hlavne keď máš a ak máš iba zadnokolku. Chip neznamená to aby si jednotku kúroval do 4000 otáčok a bol veľký čávo na semaforoch, ale to aby bolo Tvoje auto flexibilnejšie pri predbiehaní a ušetril si viac paliva pri pokojnej jazde. Takto ako to robíš ty tak budeš mať zachvílu na výmenu viac vecí ako len spojku :evil:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 1. Februára 2013, 00:45

chlape, máš moj obdiv... a drzim palce, nech ti diferaky vydrzia co najdlhsie... [-X
----
diferaky,ktoré su nezohnatelne takmer a maju čo robit so sebou pri klasickom výkone.
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

platano
Autor témy

Piatok, 1. Februára 2013, 00:53

nadro, keby si trochu cital vsimol by si si ze som pisal ze mam 330xd alebo potom ak nevies co znamena xd tak to je 4x4 :) a vies prave preto som si kupoval 330xd a nie 320d ako pozeram ze mas ty aby som sa na tom aute mohol sem-tam aj poriadne odviezt pripadne s niekym dat sprint atd... Neviem co splietas so spotrebou ale nemyslim si ze ludia co davaju cipovat 330xd tak je to z dovodu spotreby a ked hej tak im radim nech si kupia 320 ked si nemozu priplatit za krasny zvuk 6valca...a inak nikde som nepisal ze stale jazdim pri rozbiehani do 4000 otacok ale tak zavist z toho ked ta obiehaju ti s vacsim motorom ti zakryla zbytok mojho prispevku lebo ja som sa pytal ze ci nevie niekto poradit ze cim to moze byt lebo som si to vsimol ze mi to spravi ale aj to len niekedy a nie navod na jazdenie od niekoho kto si kupil auto na nakupy :) a co sa tyka tej vety ze viac veci na vymenu ma caka tak na aute som najazdil cca 50 tis km a nemenil som tam nic co nie su bezne veci s ktorymi sa pocita a auto mam na to aby som mal z neho radost a nie aby som rozmyslal co vsetko mi odide ked pridam plyn, za radost sa plati a s tym sa pocita :) ale aj tak diky za tvoju odpoved

platano
Autor témy

Piatok, 1. Februára 2013, 00:59

inak zajtra idem menit predne poloosy obidve za nove, mozno ze to pomoze mam volu velku uz v oboch

kubko45
Auto: Bmw E46 320ci

Piatok, 1. Februára 2013, 07:14

no polosi urcize nepreklzuju :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fox1k
Auto: BMW

Piatok, 1. Februára 2013, 09:29

podľa mňa spojka so zotrvákom, tam bude pes zakopaný :wink:

platano
Autor témy

Piatok, 1. Februára 2013, 09:54

fox1k napísal:
podľa mňa spojka so zotrvákom, tam bude pes zakopaný :wink:

suhlasim s tebou je to dost pravdepodobne, pytal som sa dnes mechanika co sa specializuje hlavne na bmw a hovoril ze pri xd chipovanom je velka zataz na zotrvacnik a spojku a ze pravdepodobne ich bude treba vymenit ale u mna je to fakt len stotina sekundy to presmyknutie a ani na otackomeri sa to neprejavi viditelne ze by vybehli otacky hovoril ze to ma este cas kym to nerobi vela...a ze by bolo vhodne silnejsou spojku tam dat...nechapem ale aku? mate niekto skusenosti co by tam mohlo pasovat? ci nejaka z novsich dieselov ktore mali seriovy vykon okolo 170kw ? a zotrvacnik 400e plus seriova spojka na tento model 250e celkom drahsia oprava ak budem menit obe...zaujimalo by ma ci spojka z novsich dieselov 3.0 bude pasovat ci nie

bramborak

Piatok, 1. Februára 2013, 11:56

spojka a zotrvacnik sa meni naraz za nové. mne po cipovaní smykala spojka iba na 5ke a na 4ke, nechapem to, po urcitych kilometroch, uz aj na trojke ked som dal podlahu a boli otacky 2800 a viac.
nechapem preco nie na jednotke a dvojke, vtedy drzala pekne.
spojka 190eur (sada) zotrvacnik 420eur. LUK.
tymi poloosami by som ZAČAL !! ak tam mas volu, musi ti to aj pekne vibrovať na dialnici a buchať, a nehovor ze nie, mal som to isté. :smile:
poloosy najlacnejsie 340eur/ pár.
ak tie poloosy nechaš ako su, ono sa to zhorší z kilometra na kilometer a budeš tak za jazdy skákať, ze pojdeš 50km/h a smrť v očiach, viem o čom hovorim, ja som nevedel,co sa moze stať a .... neprajem nikomu, mat za sebou kolóny aut mimo mesto a báť sa či poloos nevyskoci a neskočí do olejovej vane O:) O:) O:) a viem o dalsom xd, ktoré tiez takto dopadlo.
lenze,mne to nemal kto povedat a upozornit ma ](*,)

platano
Autor témy

Piatok, 1. Februára 2013, 12:05

diky....poloosy sa dnes menia, poobede si idem po auto a dal som 200 za jednu cize spolu 400...hej triaslo mi autom ale praveze nie vela len trosku a aj to len pri rychlosti 90-100 km/h ale nebolo to vela....a ked ti presmykovala spojka po chipe ako si to riesil? vymenil si zotrvacnik a spojku a bol pokoj?

bramborak

Piatok, 1. Februára 2013, 12:25

ano, vymenilo sa to a uz nešmýka. ale chip som olutoval,lebo nevedel som ze taketo investicie budu po chipe......, ja som menil aj turbo kvoli čipovaniu,nech to cosi vydrží.
myslim ze Spidan si kupil za 200e/kus, ze? :D to je velmi dobra cena, ja v tej dobe som ich nevedle lacnejsie zohnat ako 225e/kus, ale kupil som aj tak iné.
tie poloosy , ono to jemne vibruje pri vacsej rychlosti, ale je to zradné a fakt zo dna na den som bol takmer nepojazdný kvoli tomu. :-s
je to super vozba, co sa tyka stability na ceste, + ten chip..., nechcem ta strasit, ale ten vykon by som vyuzival iba fakt kedy treba, nejde o motor, ale o tie nestastne diferaky. ja mam sice menej ako 180kw, ale aj tak pedal na podlahe mam mozno dva-tri krat do mesiaca a to jazdim kazdy den a podlaha asi iba vtedy ak ide o zivot :lol:

platano
Autor témy

Piatok, 1. Februára 2013, 12:50

hej dal som spidan...a ani ja nejdem plyn na podlahu za kazdym ked sadnem do auta tiez len z casu na cas lebo ono to ide viac nez slusne aj bez toho plynu na podlahe tak nie je dovod a vtedy mi ani na jednotke nespravi to co som pisal...proste som len chcel vediet ze cim to moze byt ked plny kotol, jednotka max vykon a pocut kratke premyknutie na stotinu sekundy mozno...no co sa tyka turba tak to ja mam zatial v perfektnom stave aj pri takomto chipe, vobec nepiska ani nic podobne, len davam pozor ked je studeny motor tak pomalicky vsade sa rozbieham aj vsetko a ked dojazdim vzdy necham este chvilu schladnut turbo...

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Piatok, 1. Februára 2013, 13:49

platano napísal:
nadro, keby si trochu cital vsimol by si si ze som pisal ze mam 330xd alebo potom ak nevies co znamena xd tak to je 4x4 :) a vies prave preto som si kupoval 330xd a nie 320d ako pozeram ze mas ty aby som sa na tom aute mohol sem-tam aj poriadne odviezt pripadne s niekym dat sprint atd... Neviem co splietas so spotrebou ale nemyslim si ze ludia co davaju cipovat 330xd tak je to z dovodu spotreby a ked hej tak im radim nech si kupia 320 ked si nemozu priplatit za krasny zvuk 6valca...a inak nikde som nepisal ze stale jazdim pri rozbiehani do 4000 otacok ale tak zavist z toho ked ta obiehaju ti s vacsim motorom ti zakryla zbytok mojho prispevku lebo ja som sa pytal ze ci nevie niekto poradit ze cim to moze byt lebo som si to vsimol ze mi to spravi ale aj to len niekedy a nie navod na jazdenie od niekoho kto si kupil auto na nakupy :) a co sa tyka tej vety ze viac veci na vymenu ma caka tak na aute som najazdil cca 50 tis km a nemenil som tam nic co nie su bezne veci s ktorymi sa pocita a auto mam na to aby som mal z neho radost a nie aby som rozmyslal co vsetko mi odide ked pridam plyn, za radost sa plati a s tym sa pocita :) ale aj tak diky za tvoju odpoved

Vieš ja som si mohol kúpiť 3liter, ale auto tak málo využívam, že by mi ho bolo lúto, aby stálo a platil som poistky a dane. Na aute jazdí manželka a jej tých 150koníkov stačí až úplne. To xd som si nevšimol a nemusíš ma poučovať čo to je. A to že som Ti poradil, že to je buď zotrvačník, spojka alebo mechanická časť myslel som diferáky tak za to ma tu nemusíš osočovať, že som si kúpil 2liter na nákupy. Myslím si že sa nepoznáme osobne tak by si sa tak mal aj chovať a nie zhadzovať ma. Bola to len rada. A už vonkoncom mi žili netrhá keď ma niekto obehne, lebo ked budeš mať v zadu 2 deti a moje roky tak ta to pretekanie prestane baviť :smile:
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných