... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
BinKooL
Autor témy
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Kompatibilita diagnostickych systemov

Sobota, 12. Januára 2013, 21:34

Caute,
ma niekto prehlad o tom, aka je kompatibilita diagnostickych kablov a softwareov?
Je potreba na kazdy typ(BMW Scanner, Carsoft, Ediabas, Inpa, NCS atd) mat iny hardware?

Kupil som si BMW Scanner a zistil som ze neviem nastavit, aby mi stale svietily smerovky na 50% ako v US. Vraj to vie len NCS :(

Dik za odpoved.
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Kompatibilita diagnostickych systemov

Sobota, 12. Januára 2013, 22:28

Ten interface funguje iba so scannerom.

BinKooL
Autor témy
Auto: BMW E39 & E65
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 13. Januára 2013, 14:05

Obavam sa, ze mas pravdu.

Smiesne je ze vidim vsetky moduly, ktore mam v aute, okrem EGS a DME. Nechapem preco. Nasiel som clanky o letovani 7 a 8 pinu, ale to nie je moj pripad. Oni maju praveze vsetky moduly neaktivne, okrem DME(DDE) a EGS :(

Je tu niekto, kto to dal dokopy? Pripadne, tak ako ja objednal z ebayu od cinanov a prerobil to tak, aby to slo?
Alles unter 6 Zylinder ist assi!
BMW E65 (730d)/ BMW F01 (750liX) / BMW E65 (730d) >EX BMW E53 4.4i >EX BMW E38 740iA >EX BMW E46 330iA

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Nedeľa, 13. Januára 2013, 15:59

kde tie moduly vidis? v BMW scanneri ci v INPE? na inpu si kup iny kabel, z ciny sa vyjde par euro, so scannerom inpu nerozbehas. na ediabas-kompatibilnom kabli uz rozbehas aj DIS a ak velmi chces aj navcoder. bmw scanner je dobry len na par veci, ako ke rychle kodovanie svetiel alebo na zapisovanie KM a VIN do modulov. inak je to taka hracka.

j.matrix
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 13. Januára 2013, 17:33

mne s bmw scannerom isla aj DDE a aj EWS, vypinal som kluce ktore som ku autu nemal.. Tie piny by sa mali letovat vtedy ked ti nejdu nacitat ostatne jednotky okrem DDE/DME

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 17. Januára 2013, 13:16

scanner nieje diagnosticky nastroj ale ma dost funkci ajked nie kazda funguje, na prepisovanie vin staci, mimochodom bmwscaner je jednoucelovy kabel tak isto aj kabel na carsoft 6.5

ak chces kodovat potrebujes kablik ktory komunikuje na kline a potom bud rozbehas ncs expert alebo sa viac posnazis a rozbehas starsi dis alebo progman...

za malo penazi nebudes mat vela muziky ;-)

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Piatok, 18. Januára 2013, 00:15

ice.blade napísal:
scanner nieje diagnosticky nastroj ale ma dost funkci ajked nie kazda funguje, na prepisovanie vin staci, mimochodom bmwscaner je jednoucelovy kabel tak isto aj kabel na carsoft 6.5

ak chces kodovat potrebujes kablik ktory komunikuje na kline a potom bud rozbehas ncs expert alebo sa viac posnazis a rozbehas starsi dis alebo progman...

za malo penazi nebudes mat vela muziky ;-)

aj carsoft a bmw scanner komunikuje na K line samozrejme. Samozrejme za tych par eur rozpravame o cinskych replikach interface a polofunkcnych cracknutych verziach programov. Bmw scanner sice vie prepisat VIN, ale len v niektorych obstaroznych jednotkach, zdaleka nie vo vsetkom :)

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Piatok, 18. Januára 2013, 00:59

stale sa budeme bavit o cinskych replikach kablov, roznych emulatoroch a pajcnutych softoch ktore sa po novom tak isto predavaju s hw klucom :D proste ak by aj chcel tak moze skusat s 232RL emulovat oba typy kablov ale ajstak tie softy nefachcia btw bavime sa o E46 to ze scanner ma limity v modelovych radoch ake typy aut podporuje si vie kazdy precitat na strankach PA softu :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 28 neregistrovaných