... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
bmwbanan napísal:nechcem moc mudrovat, lebo neviem ci to je spravne... ale co si ja myslim, ze tvoja 130kw verzia moze zrat menej, lebo si myslim ze to je ten isty motor ale chipnuty trosku viac, a cely ten vykon je len v tom ze mas silnejsi tlak turba, cize dokazes dosiahnut napr 100km/h pri mensej spotrebe (menej zosliapnutom plynovom pedale- laicky povedane), kedze sa viac zapaja turbo... tak isto ako chipnute auta zeru menej, lebo viac roboty robi turbo a tym sa aj viac opotrebuje...
cakam vyvratenie mojho nazoru
badbat329 napísal:
M47 = 120kw =/= N47 = 130kw
dedkac napísal:Ďakujem za postrehy. Meranie teploty chladiacej kvapaliny je u tohto auta zázrak, keď som bol zvedavý aká je teplota tak som sa pred každou jazdou musel prehrýzť. Čo sa týka nameraných hodnôt, neviem presne koľko bolo stupňov, ale teraz v zime som to dlhodobo nad 80°C nedostal. Keď som išiel 110 km tam a 110 km späť pri cca -5°C tak spotreba bola pri jazde na spotrebu cca 6l podľa BC(mam pocit že minulý rok to bolo 5l ale to bude asi blbosť, asi si to mýlim s letom).
pe3k69:čítal som tému ktorú si založil ešte pred založením tejto témy. Nezdalo sa mi to to isté a navyše som sa tam nenašiel riešenia.