... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
dedkac napísal:Zdravým, chcel by som sa spýtať, akú máte spotrebu na rovnakých autách na voľnobežných otáčkach. Mne tajné menu ukazuje 1 l/h, po prejdení cca 20km, čiže motor je skoro zohriaty. Pýtam sa preto, lebo asi pred mesiacom, som pri zadnej časti auta cítil smrad spálenej gumy po prejdení 20km kľudnou jazdou po myslím že vlhkej ceste(hneď som skúšal teplotu kotúčov, ale tie boli studené). Odvtedy som to necítil a auto si viac všímam a zdá sa mi že, keď brzdím motorom tak auto spomaľuje rýchlejšie ako v minulosti (žeby zimou?). Taktiež sa mi zdá, že mi stúpla spotreba oproti minulej zime(ale keďže nemám žiadny konkrétny záznam spotreby z minulej zimy, je to len na mojej pamäti na ktorú sa neda 100% spoľahnúť). Na jeseň som menil olej a vzduchový filter. Pôvodne tam bol orig. BMW olej, teraz som dal Castrol Edge 10w-30.
Ďakujem, každá rada a informácia dobrá.
KejSi napísal:Ja som si tejto zimy premeral spotrebu na plnej nadrzi a spravil som 851km na cca 61litrov takze to vychadza na 7.2l na 100km. Zaujimave je ale ze palubak mi ukazuje 9. ked ale idem na dlhsiu trasu tak sa mi zda ze ukazuje viac menej presne. Ked budem mat moznost premerat si to na dlhsej trase tak dam vediet. Jazdim dost casto kratke trasy a auto v tych najhorsich mrazoch stoji iba vonku, ale na druhu stranu vacsinou jazdim ako dochodca a na minimalnu spotrebu takze pochybujem ze by sa ten zimny priemer dal stiahnut pod 7 litrov. Co sa tyka toho spomalovania na zaradenej rychlosti tiez mam pocit ze to brzdi motorom trocha viac v zime, ale to moze byt sposobene aj tym ze som teraz za mesiac spravil cca 6000km na brachovom Sharane 85kw a ten motorom skoro vobec nebrzdi
stanleyt318 napísal:podelte sa o spotrebu na volnobehu zo skryteho menu... diiik
kubog napísal:Chalani to ako jazdite s tymi autami? Ked bolo ešte v septembri teplo som mal podla tankovania na nadrz 5,15.
Teraz su mrazy, auto vonku a som na 5,8. Je ale pravda, ze mam 130kw... Zeby az take zlepsenie?
Spotrebu na volnobehu bohuzial neviem, ale bude to okolo litra (ekonomer mi pri 20kmh na neutrale ukazuje rovnych 5, ale zalezi, ci je motor studeny, etc...)