... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

yxo010
Autor témy

snimace rychlosti

Štvrtok, 6. Marca 2008, 20:06

kazde koleso ma svoj snimac rychlosti..ja mam funkcny iba snimac na jednom kolese..to znamena ze tri su v riti.nejde mi tachometer ani tempomat ani klima. kolko moze stat taky snimac?

Užívateľov profilový obrázok
BAVORAK009
Auto: BMW E36 328i cupe
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Marca 2008, 20:41

Ja som menil teraz na mojej a jeden stal tusim 2400sk :wink:

BJS
Auto: 530d xdrive
Kraj: Košický

Re: snimace rychlosti

Štvrtok, 6. Marca 2008, 20:51

yxo010 napísal:
kazde koleso ma svoj snimac rychlosti..ja mam funkcny iba snimac na jednom kolese..to znamena ze tri su v riti.nejde mi tachometer ani tempomat ani klima. kolko moze stat taky snimac?

Na kolesách sú snímače pre ABS,ASC... Snímač rýchlosti je v diferáku a je len jeden.
Boh miluje ateistov, pretože ho nezaťažujú blbosťami.
Ex 525tds E34 calypsorott - EX po šmerci
Ex 330xdaT E46 oxfordgreen II -EX nie je ďaleko
Ex 530daT E39 titanstriebro
535dx GT F07-Gita (ancikrist)
530d xdrive F11-Lojzička

lajooriginal

Piatok, 7. Marca 2008, 11:40

ako na ktorom aute,že?...na tych novsich bavorach to snima ABSový snimac na lavom zadnom kolese

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Piatok, 14. Marca 2008, 14:29

BJS napísal:
Na kolesách sú snímače pre ABS,ASC... Snímač rýchlosti je v diferáku a je len jeden.

presne tak aspon na tych starsich to tak bolo ze snimac rychlosti je v zadnom
diferaku lebo ako by ti potom ukazalo rychlost keby si driftoval???? predne kolesa sa predsa netocia takou rychlostou ako zadne pri drifte co by potom urobilo priemer????? ja si myslim ze nemozu byt na vsetkych kolesach snimace to je somarina
bmw e39 530i "01

k_michal
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 14. Marca 2008, 21:23

yxo010 napísal:

ako si zistil ze je funkcný iba jeden?
cena asi ako pisol bavorak009, ja som platil tesne pod 3.
Obrázok
E36-328i coupe-ex

tomcat1

Sobota, 15. Marca 2008, 12:41

Ak to je E39, pravdepodobne je vadna riadiaca jednotka ABS.

lajooriginal

Sobota, 15. Marca 2008, 19:09

k_michal napísal:
ako si zistil ze je funkcný iba jeden?
.
zo skusenosti

k_michal
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 17. Marca 2008, 20:43

lajooriginal napísal:
zo skusenosti

velmi pochybujem ze nejaké sú. ale skoro vsetko sa da naucit.
Obrázok
E36-328i coupe-ex

lajooriginal

Streda, 19. Marca 2008, 19:29

no ked myslis že niesu ,tak ti to nebudem vyvraciat

Julec

Snímač v každom kolese

Nedeľa, 29. Júna 2008, 20:20

To myslíte vážne, že niektoré autá majú snímač otáčania každého kolesa? Ja len preto, že máme vo firme vo výpredaji "merač tlaku v pneumatikách", ktorý sa ale nezapája priamo na tlak v pneu, ale na otáčky každého kolesa samostatne. Bral som to, že je to nejaký blud, pretože štandardne tieto merače majú čidlá do každého kolesa, kde to bezdrátovo priamo merajú. Ak by teda mal niekto auto s meraním otáčok každého kolesa a chcel by niečo také, dajte vedieť. Mala by tam byť dobrá cena, lebo nevedia čo s tým a chcú sa toho zbaviť.

TomikRybár
Auto: BMW525TDS
Kraj: Trenčiansky

Streda, 22. Mája 2013, 15:02

ja si tiež myslím že snimač rýchlosti je iba jeden a na koleách su lens nímače ABS TCS a podobné zebezpečovacie systémi :)

suchtoxxl
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

Streda, 22. Mája 2013, 18:26

chalosi,e39 ma snimac na kazdom kolese.u e39 je tento tvoj problem bezny,ze niektore cidlo odide.kto chce o tom vediet viac: bmw5-e39/530d-e39-problem-abs-t15904.html?hilit=cidlo%20abs%20e39

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 23. Mája 2013, 07:58

Niekedy ma az udivuje, co za picoviny tu niektori pisete a dohadujete sa, ze ako by to asi mohlo byt.

Jeden zalozi temu, ze mu funguje len 1 snimac a 3 su v riti, co zistil "zo skusenosti" :lol:
A dalsi mu na to zajebe, ze snimac rychlosti je v diferaku a na kolesach su snimace ABS ](*,)
Fetujete chlapci? Pisanim svojich domnienok akurat zasierate temu. Ale pokial ste si svojimi tvrdeniami 100% isti, tak to je uz ina vec, v tom pripade odporucam pouzit tlacidlo "hladat"...

Snimac rychlosti na diferaku sa pouzival pri starsich modeloch ako napr. e36, e34 a podobne. Dovod bol jednoduchy, v prvom rade to bola jednoduchost riesenia a v druhom rade to, ze napr. e36 (tusim aj prve e34) nemali v zaklade ABS, cize by nemali z coho brat udaj o rychlosti.
Tu nie sme ale v sekcii e36, e 34, ale e39, ktora ma ABS v zaklade, cize ma snimac na kazdom kolese. Udaj o rychlosti sa ale berie len z LAVEHO ZADNEHO snimaca, nic sa nepriemeruje, naco aj. To, ci sa v zakrute toci lave koleso o 2km/h rychlejsie alebo pomalsie ako prave je totalne jedno, takisto ked driftujes tak tachometer je asi to posledne, na co mas cas sa pozerat...

Cize k povodnej otazke, ja zase "zo skusenosti" by som povedal, ze mas v riti LAVY ZADNY snimac ABS, co je ta lepsia varianta, potom je tu este mozny problem s kabelazou a netreba zabudat aj na samotnu RJ ABS/DSC, ktora dost casto odchadza (moja je uz tiez zrepasovana). Netvrdim, ze ostatne snimace nemozu byt zle, ale k problemu nefunkcneho tachometra a palivomera sa treba zamerat na signal z toho jedneho snimaca.

A sorry, ale to su tiez dobre "skusenosti" urcit len tak od oka, ze naraz odisli 3 zo 4, to je fakt neskutocne vysoka pravdepodobneost na nieco take. Urcite vyssia ako to, ze odisiel 1 zo 4, vsak?
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

hellrider
Auto: e39 530d

Štvrtok, 23. Mája 2013, 09:09

Amen pekne si to napisal, ja som sa tiez len divil ze co to tu pise... niekedy staci totiz zajst na diagnostiku a troska pohladat... mne svieti kontrola ASC/ABS cize bud pravy zadny snimac, kabelaz alebo RJ.

Chlapi neblbnite a troska hladajte, citajte a nie len ze splechnem tu temu, ktora uz bola 1000 a 1 krat tu rozoberana.

Vela stastnych km a malo poruch!

pelo napísal:
Niekedy ma az udivuje, co za picoviny tu niektori pisete a dohadujete sa, ze ako by to asi mohlo byt.

Jeden zalozi temu, ze mu funguje len 1 snimac a 3 su v riti, co zistil "zo skusenosti" :lol:
A dalsi mu na to zajebe, ze snimac rychlosti je v diferaku a na kolesach su snimace ABS ](*,)
Fetujete chlapci? Pisanim svojich domnienok akurat zasierate temu. Ale pokial ste si svojimi tvrdeniami 100% isti, tak to je uz ina vec, v tom pripade odporucam pouzit tlacidlo "hladat"...

Snimac rychlosti na diferaku sa pouzival pri starsich modeloch ako napr. e36, e34 a podobne. Dovod bol jednoduchy, v prvom rade to bola jednoduchost riesenia a v druhom rade to, ze napr. e36 (tusim aj prve e34) nemali v zaklade ABS, cize by nemali z coho brat udaj o rychlosti.
Tu nie sme ale v sekcii e36, e 34, ale e39, ktora ma ABS v zaklade, cize ma snimac na kazdom kolese. Udaj o rychlosti sa ale berie len z LAVEHO ZADNEHO snimaca, nic sa nepriemeruje, naco aj. To, ci sa v zakrute toci lave koleso o 2km/h rychlejsie alebo pomalsie ako prave je totalne jedno, takisto ked driftujes tak tachometer je asi to posledne, na co mas cas sa pozerat...

Cize k povodnej otazke, ja zase "zo skusenosti" by som povedal, ze mas v riti LAVY ZADNY snimac ABS, co je ta lepsia varianta, potom je tu este mozny problem s kabelazou a netreba zabudat aj na samotnu RJ ABS/DSC, ktora dost casto odchadza (moja je uz tiez zrepasovana). Netvrdim, ze ostatne snimace nemozu byt zle, ale k problemu nefunkcneho tachometra a palivomera sa treba zamerat na signal z toho jedneho snimaca.

A sorry, ale to su tiez dobre "skusenosti" urcit len tak od oka, ze naraz odisli 3 zo 4, to je fakt neskutocne vysoka pravdepodobneost na nieco take. Urcite vyssia ako to, ze odisiel 1 zo 4, vsak?
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní