... všetko o BMW ...
yxo010 napísal:kazde koleso ma svoj snimac rychlosti..ja mam funkcny iba snimac na jednom kolese..to znamena ze tri su v riti.nejde mi tachometer ani tempomat ani klima. kolko moze stat taky snimac?
BJS napísal:Na kolesách sú snímače pre ABS,ASC... Snímač rýchlosti je v diferáku a je len jeden.
yxo010 napísal:kazde koleso ma svoj snimac rychlosti..ja mam funkcny iba snimac na jednom kolese..to znamena ze tri su v riti.nejde mi tachometer ani tempomat ani klima. kolko moze stat taky snimac?
k_michal napísal:zo skusenostiako si zistil ze je funkcný iba jeden?
.
lajooriginal napísal:zo skusenosti
pelo napísal:Niekedy ma az udivuje, co za picoviny tu niektori pisete a dohadujete sa, ze ako by to asi mohlo byt.
Jeden zalozi temu, ze mu funguje len 1 snimac a 3 su v riti, co zistil "zo skusenosti"![]()
A dalsi mu na to zajebe, ze snimac rychlosti je v diferaku a na kolesach su snimace ABS![]()
Fetujete chlapci? Pisanim svojich domnienok akurat zasierate temu. Ale pokial ste si svojimi tvrdeniami 100% isti, tak to je uz ina vec, v tom pripade odporucam pouzit tlacidlo "hladat"...
Snimac rychlosti na diferaku sa pouzival pri starsich modeloch ako napr. e36, e34 a podobne. Dovod bol jednoduchy, v prvom rade to bola jednoduchost riesenia a v druhom rade to, ze napr. e36 (tusim aj prve e34) nemali v zaklade ABS, cize by nemali z coho brat udaj o rychlosti.
Tu nie sme ale v sekcii e36, e 34, ale e39, ktora ma ABS v zaklade, cize ma snimac na kazdom kolese. Udaj o rychlosti sa ale berie len z LAVEHO ZADNEHO snimaca, nic sa nepriemeruje, naco aj. To, ci sa v zakrute toci lave koleso o 2km/h rychlejsie alebo pomalsie ako prave je totalne jedno, takisto ked driftujes tak tachometer je asi to posledne, na co mas cas sa pozerat...
Cize k povodnej otazke, ja zase "zo skusenosti" by som povedal, ze mas v riti LAVY ZADNY snimac ABS, co je ta lepsia varianta, potom je tu este mozny problem s kabelazou a netreba zabudat aj na samotnu RJ ABS/DSC, ktora dost casto odchadza (moja je uz tiez zrepasovana). Netvrdim, ze ostatne snimace nemozu byt zle, ale k problemu nefunkcneho tachometra a palivomera sa treba zamerat na signal z toho jedneho snimaca.
A sorry, ale to su tiez dobre "skusenosti" urcit len tak od oka, ze naraz odisli 3 zo 4, to je fakt neskutocne vysoka pravdepodobneost na nieco take. Urcite vyssia ako to, ze odisiel 1 zo 4, vsak?