Piatok, 14. Decembra 2012, 10:11
K dileme 3er vs 1er len dodam, 3er ma lepsie rozlozenie hmotnosti (50:50) a je s nim v zime pohoda jazdit, 1er vdaka lahkemu zadku na snehu obcas zakysne. Velkostne ako pise LOKI, neporovnatelne. Je to predsa rozdiel triedy.
1500km mesacne + predpokladam ze obcas nejake cesty na dovolenku ci podobne. Povedzme 18-22tkm rocne. To je tak jemne na hrane ci diesel alebo benzin. U dieslu tu spotrebu LOKI trosku nadsadil, 130kW a 135kW verzie maju Efficient Dynamics a aj s deaktivovanym start-stop systemom mas tak 5,2-5,8 podla stylu jazdy a obutia. 6,5 mozno ak jazdis len po meste. U jazdeneho dieslu ale samozrejme pocitaj s mierne drahsim servisom ako u benzinu. Casom mozno vstreky, vycistit DPF a turbo ak sa k nemu niekto spraval ako prasa. Benzinak ale tiez nie je bezproblemovy, cievky pojdu pomali tiez ta het.
Uvaz si este aky charakter jazd robis, ci caste studene starty a kratke cesty. Ak ano, priklon sa k benzinu.
A k vykonu... skusal som oboje a ak porovnam 320i a 320d, tak pri tom dieslaku mas proste pocit vyssieho vykonu, lebo krutak je tam skoro dvojnasobny (210Nm proti 380Nm) nehovoriac o tom ze u diselu ho mas na plyne pri kazdom rozbehu, ale benzin musis pekne tocit aby robil radost. Mimo toho, nemozno porovnavat VW TDI s BMW. Ja som sa 320d bal, lebo som mal skusenosti s koncernovymi TDI ale toto je ina kava. TDI ti pri 2500-3000ot umre, nechce ist dalej, netaha, trapi sa. Ked ides sviznejsie, 20d vytacas do 4200-4500ot a on taha! Dokonca nad 3000 zacina mat pekny zvuk. (jasne, neporovnatelne s R6, ale znie to ako motor a nie traktor narozdiel od TDI)
Takze, v tvojom pripade by som povedal ze pojde hlavne o cenu. Nie je preco uprednostnit ani jedno z nich... proste uvidis co bude v ponuke a kazde bude mat svoje vyhody.
BMW 320d E91Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II
"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"