... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

csuka530d
Autor témy
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

zadná náprava komplet výmena.

Sobota, 8. Decembra 2012, 15:14

Ahojte

No idú vianoce a po ničom inom som netúžil ako darcek len po sade zadnej nápravy na touringa.

a predcasne som si aj objednal sadu zadnej nápravy pretože to bolo uz hroznéééééééééé a pustil sa do výmeny

http://nahradne-diely.autovia.sk/velka- ... ad-5-56635

do pice aj s celou nakazenou viacprvkovou nápravou , drevo sa mi minulo , ruky dodrbane, stmieva sa , vodka uz v prdeli a ja som len na štvrť ceste s rozoberanim .

hentie co vyzeraju ako granáty na tých hokejkách ani s lisom neidu von . už na nich naštím nech povolia.

ako ste ich dostali von ak ste to uz menili.

Užívateľov profilový obrázok
Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Re: zadná náprava komplet výmena.

Sobota, 8. Decembra 2012, 16:32

No to by si nebol ty aby si niečo neriešil ](*,).Ak ich nemožeš vylisovať,ostáva ti len mäsiarčina:prerež alebo akokolvek rozjeb gumu aby vypadol von ten kovový stred silentu a vonkajší krúžok čo ostane v ramene zvnútra prerež plátkom na železo.Potom ho už len ohni dovnútra a vydrb to von z ramena :mrgreen:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA

csuka530d
Autor témy

Sobota, 8. Decembra 2012, 19:38

ahoj

no presne takto som to už vyriešil

jedna strana komplet vymenená ráno od 9.00 do 19.00 takže 10 hodin zabrala jedna strana , ale na moje sklamanie boli všetky ramena a gumové uloženia v absolutnom poriadku :( :(

tak pevne verím, že tá druhá strana bude naprd zajtra to rozoberem.

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Sobota, 8. Decembra 2012, 20:07

Ja som to menil asi mesiac dozadu, tie "granaty", cela zadna naprava ok, akurat tie gulove capy vytrepane na sracku. Ale to asi preto ze cca. pred rokom mi vrzgala naprava a potom som zistil ze vyrzgaju tie capy, tak som tam strekol olej, pomohlo. Ale zjavne to z vnutra bolo zhrdzavene a casom sa to vydrelo.

No ale k tej vymene. Menil som si to v servise na zdvihaku, takze komplet vybavenie, ziadny garazmajster. Spodne ramena, tie obrovske isli dole aby nezavadzali. Je na nich excenter na nastavenie geometrie, poznacil som si sekacom sruby aby som ich dal tak ako predtym a nemusel ist ne geometriu. Naboj ostal na aute akurat tu hokejku som tiez vybral, no a islo to sice horko tazko ale povolilo, uz som myslel ze pukne naboj. Pouzil som obycajny dvojramenny stahovak, taky vacsi. Plus mal som po ruke take vseliake vysustruzene pripravky s ktorych som si vyskladal tak, aby tlacilo co najvacsiu plochu, ramena ztahovaka sa opierali o naboj. Ja som tocil stahovakom a kolega poklepkaval kladivom aby to malo vybracie.

csuka530d
Autor témy

Sobota, 8. Decembra 2012, 20:30

vdaka za riakcie

lion vyrobil som aj stahovak na ten granat ale ani zaboha to neslo musel som vybrat polos aj spodne rameno a na lise som skusal ale len malý ručný mám.
tak som to rozkarboškoval a vydoloval z toho ulozenia.

Rudo ZM

Sobota, 8. Decembra 2012, 20:36

No vidíš,csuka!Nasledujúca teória stále platí:"kde nepomôže hrubá sila,pomôže hrubšia!" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Sobota, 8. Decembra 2012, 20:48

Pri praci zo stahovakom plati, ze vsetko musi byt pevne a vystredene. Akonahle sa nieco krizuje, ohyba, posuva.... nepojde to lebo tam uteka ta sila stahovaka. A ak je vsetko ako ma byt, tak nieco povolit musi, bud povoli ten granat alebo pukne naboj ...... a ak pukne stahovak treba pouzit vacsi :lol:

P.S: dufam ze tu segerovku si vybral, tu na tom granate :D

csuka530d
Autor témy

Sobota, 8. Decembra 2012, 21:08

vybral vybral , no mam s tymi stahovakmi skusenosti ked som vyrabal na tie 4 silentbloky zadnej napravy. =D> =D>

csuka530d
Autor témy

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 18:14

no páni som sa zlepsil druhá strana bola hotová za sca 5 hodin

verdikt : no ani ramená ani naboj ložiska nič nebolo niak extra vybité ani len tan malý stabilizator.

ale pri nerovnostiach už nebucha ako predtým je to lepsie a myslim si ,že od touringu viac ani nemozem cakat vzdy to bude hlučnejsie ako hoc ktorý sedan.

zajtra skočim na 3D diagnostiku

takže predná náprava nová , zadna nová , velké silače v zadu vymenené.

Rudo ZM

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 20:42

šikovný chlapec =D> =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných