... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

obchodna sekcia

Peto86
Autor témy
Auto: 525 TDS
Kraj: Trnavský

Problem s teplotou

Streda, 5. Decembra 2012, 17:56

čawte mám taký problém. Pred nedávnom som kúpil BMW 525 TDS r.v 1997.
Dnes som išiel s autom a cca po 1km vodu som mal krásne zohriatu ale auto prestalo v jednom momente kúriiť.
Vypol som auto naštartoval som auto začalo kúriť a motor si držal teplotu počas jazdy. Po dalšom asi 1 km auto prestalo kúriť ale prehriel sa motor až na červené pole teda tak aspon ukazovala ručička na palubovke. Stále dokola sa striedalo že kúri ale prehreje sa. Potom nekúri a voda je v norme. Kde môže byť problem. Vďaka za skorú odpoveď.

csuka530d
Auto: 530d e39 touring2003
Kraj: Nitriansky

Re: Problem s teplotou

Streda, 5. Decembra 2012, 18:25

no vsade, treba skontrolovat v prvom rade ci netlakuje hadice ked ano tak bud tesnenie pod hlavou alebo prasknuta hlava motora.

skus povolit viko expanzky mne tak fungovala 34 ka s 22 prasknutiami na hlave valcov.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Streda, 5. Decembra 2012, 20:25

Skus odvzdusnit
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

dufusko
Auto: E39 Touring
Kraj: Banskobystrický

Streda, 5. Decembra 2012, 23:04

mas malo vody , doplnit a odvzdusnit

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 13:43

Peto86 napísal:
čawte mám taký problém. Pred nedávnom som kúpil BMW 525 TDS r.v 1997.
Dnes som išiel s autom a cca po 1km vodu som mal krásne zohriatu ale auto prestalo v jednom momente kúriiť.
Vypol som auto naštartoval som auto začalo kúriť a motor si držal teplotu počas jazdy. Po dalšom asi 1 km auto prestalo kúriť ale prehriel sa motor až na červené pole teda tak aspon ukazovala ručička na palubovke. Stále dokola sa striedalo že kúri ale prehreje sa. Potom nekúri a voda je v norme. Kde môže byť problem. Vďaka za skorú odpoveď.

napada ma este vodna pumpa....pretoze pokial je zle, voda necirkuluje...a myslim ze aj 525tds ma pomocne elektricke cerpadlo ktore ti tlaci vodu pokial nie je motor nastartovany resp...mozno aj na volnobehu....ptm sa asi automaticky vypina..preto ti to za jazdy prestane kurit a zacne sa hriat...ked si vtedy vypol motor a nastartoval vtedy ono vodu pretlacilo sice len chvilu ale zrejme pomohlo..napis uzivatelovi starML......mal by to vediet ci to pomocne elektricke cerpadlo mas a kedy sa vypina
dufam ze sa nenahneva na mna...ale na elektriku je to odbornik....
bmw e39 530i "01

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných