... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Miisscchho
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Re: E36 318tds - Výmena motora

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:40

ViktorDDD napísal:
skontroluj či ti tlačí naftu podávacie čerpadlo (odpojíš hadicu od filtra zapneš zapaľovanie a nafta má v lepšom prípade striekať)
po druhé, keď to začalo horšie štartovať s príchodom zimy tak by som na tvojom mieste vymenil aj žhaviče :wink: určite lacnejšie ako riešiť nový motor

Podávacie čerpadlo ide ako hodinky. Nafta síce nestrieka prúdom ale ide takým menším tlakom. Žhaviče sú skontrolované a idú všetky 4 a boli menené pred 29 tisíc kilometrami (veľa? málo?)

starynovy
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:47

j ta nafta ma tak normalne vytekat, zhavice maju udavanu zivotnost 60k, zmerat ich je otazka par minut, ale pokial si tam nedal nejaky brak tak budu dobre..

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:49

a ešte taká pomôcka dosť to auto dymí do čierna. Katalizátor je vybitý a zadný tlmič na výfuku je nový. V EGR ventile sa mi zdá že je až priveľa oleja. Žeby turbo žralo olej? čo to môže byť s tým mojím motorom?

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:50

starynovy napísal:
j ta nafta ma tak normalne vytekat, zhavice maju udavanu zivotnost 60k, zmerat ich je otazka par minut, ale pokial si tam nedal nejaky brak tak budu dobre..

Žhaviče sú NGK. Dobrá značka či zlá?

starynovy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:53

normalna, tych by som sa nebal.. dymi stale, alebo len ked zosliapnes vypluje kudol? kolko je moc oleja? ak je to len vlhke, pripadne vytecie par kvapiek tak sa nic nedeje.. ucelnejsie by bolo zhodit hadicu medzichladica vzduchu.. ale blbe turbo stejnak start neovplivni, ani EGR nie..

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:58

Pri naštartovaní zadymí dosť viac pri voľnobehu dymí troška a pri zošliapnutí dymí tiež dosť do čierna. Žeby zlý štart a dymenie robilo palivové čerpadlo? ten EGR ventil bude potom v poriadku ked tam ten olej je normálna vec.

starynovy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 23:07

pri starte musi vyplut kudol nespalenej nafty pokial viac pretoci.. ale na volnobehu dymit nema =P~ to by aj nahravalo blbym vstrekom..

Miisscchho
Autor témy

Utorok, 4. Decembra 2012, 08:00

Na voľnobehu nedymí velmy ale len tak troška. A aj ten štart by mohli ovplyvňovať vstrekovače? Že nevstrekujú tak ako majú?

starynovy

Utorok, 4. Decembra 2012, 10:56

iste ze, ak nerozprasuju tak ma start problem, v kritickych podmienkach studeneho startu treba jemnu hmlu, a nie naplut do komorky :D na volnobeh to nema dymit vobec, sice mam M51, ale tiez nema KAT, je chipnuty, a ma zvysenu davku az na hranici.. ale nedymi.

Miisscchho
Autor témy

Utorok, 4. Decembra 2012, 12:38

Bol tu teraz jeden kamarát z čiech a tiež mal takéhoto bavoráka a povedal mi že to sú chytené vstrtekovače. Chcel som ho naštartovať nechytil na prvý krát až na druhý na voľnobehu dymil ale potom ked sa zohrial tak prestal dymiť úplne. Aj on povedal že za studena majú problém vstrekovače a ked sa zohreje motor tak ide pekne ako má. Takže to budú vstrekovače

starynovy

Utorok, 4. Decembra 2012, 13:17

ale ruku by som za to nedal, cim mensi predvstrek, tym viac to huli, a horsie startuje, cim natiahnutejsi retaz, tym mensi ten predvstrek je.. siel by som cestov najmensieho odporu, nechat skontrolovat to nastavenie, ak bude dobre, tak zmerat kompresne tlaky, a az naposledy to najdrahsie-vstreky.. iked na TDS to ziadna palka nieje, ak si ich vyberies sam, v BOSCHi ti ich otestuju za par €.

Miisscchho
Autor témy

Utorok, 4. Decembra 2012, 20:38

Máš pravdu. Dám skontrolovať rozvod a tlaky. Dám to poriadne nastaviť a potom ak sa to nezlepší tak vyberiem tie vstreky.

fefe1103
Auto: E36 318TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Decembra 2012, 20:24

Miisscchho napísal:
Máš pravdu. Dám skontrolovať rozvod a tlaky. Dám to poriadne nastaviť a potom ak sa to nezlepší tak vyberiem tie vstreky.

Nazdar tak ako si dopadol???uz startujes???ak ano tak supni bonz cim to bolo.Mam obdobny problem a takisto mi chalani povedali ze nastavit predstrek a repas trysiek a pojde jak ma.No a mne tak padala nafta ze konecna.Od vecera do rana bola tusim uz naspet na pumpe.Ale tento problem je uz chvalabohu vyrieseny takze uz len vstreky a nastavenie cerpadla a haaaaaaadam bude uz vsetko v pohodke.Tak daj vediet vysledok ja sa potom tiez vyjadrim
E36 318TDS Before Me Wife

Miisscchho
Autor témy

Piatok, 7. Decembra 2012, 13:46

Nazdar tak ako si dopadol???uz startujes???ak ano tak supni bonz cim to bolo.Mam obdobny problem a takisto mi chalani povedali ze nastavit predstrek a repas trysiek a pojde jak ma.No a mne tak padala nafta ze konecna.Od vecera do rana bola tusim uz naspet na pumpe.Ale tento problem je uz chvalabohu vyrieseny takze uz len vstreky a nastavenie cerpadla a haaaaaaadam bude uz vsetko v pohodke.Tak daj vediet vysledok ja sa potom tiez vyjadrim.

No ešte som nedopadol niako. Ten predvstrek a trisky budem riešiť až po novom roku. A ako si vyriešil to padanie nafty???

fefe1103
Auto: E36 318TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Decembra 2012, 17:54

Miisscchho napísal:
Nazdar tak ako si dopadol???uz startujes???ak ano tak supni bonz cim to bolo.Mam obdobny problem a takisto mi chalani povedali ze nastavit predstrek a repas trysiek a pojde jak ma.No a mne tak padala nafta ze konecna.Od vecera do rana bola tusim uz naspet na pumpe.Ale tento problem je uz chvalabohu vyrieseny takze uz len vstreky a nastavenie cerpadla a haaaaaaadam bude uz vsetko v pohodke.Tak daj vediet vysledok ja sa potom tiez vyjadrim.

No ešte som nedopadol niako. Ten predvstrek a trisky budem riešiť až po novom roku. A ako si vyriešil to padanie nafty???

No v prvom rade 2 trysky slzili takze pojdu na repas a na cerpadle je zo zadu prepadovy ventil.K....a za cca 80E deravy srobik so strunkou a valcekom vo vnitri.Strunka bola v prdeli cize natlakovane cerpadlo vytlacilo naftu cez tento ventil do prepadu a do nadrze.Nuz ale aj tak trysky budu muset ist na repas a samozrejme nastavit cerpadlo.Hadam to uz bude potom v poriadku.
E36 318TDS Before Me Wife

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných