... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Miisscchho
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

E36 318tds - Výmena motora

Piatok, 30. Novembra 2012, 09:08

Čauko. Mám otázočku. Mám Bmw 318 tds bolo v servise a povedali mi že motor má slabe tlaky a preto zle štartuje a že už ani čerpadlo neni v najlepšom stave. Pýtal som sa čo by stálo prekrúžkovanie tak mi povedali že by to bolo dosť drahé a že je s tým veľa roboty. Preto sa chcem opýtať či by nebolo lepšie kúpiť druhý motor v dobrom stave samozrejme a vymeniť ho s tým mojím. Motor ktorý by som kúpil by musel byť zhodný z typom môjho motora alebo by mohol byť iný??? Alebo sa vyrábal iba jeden typ 318 tds??? Dakujem za odpovede.

Užívateľov profilový obrázok
Dessirer
Kraj: Bratislavský

Re: Bmw 318 tds Výmena motora.

Piatok, 30. Novembra 2012, 09:24

v podstate sa vyrabal len 1 typ len cerpadlo sa mizda ze mohlo byt rozdielne (ak nie tak ma opravte).. a ja by som si urcite dal porobit ten svoj motor aby som mal istotu co v nom je..nemozes vediet aky motor v akom stave ti predaju a ci nestal niekde rok a pol pod plachtou vonku nezakonzervovany. a kruzky by ta vysli asi dokopy na 120e + robota pocitaj od 150e, +tesnenia, vybrusy,olej,filtre atd .. neviem ci sa ti vobec oplati do toho auta tak vrazat,podla toho su stave ostatne veci na nom, hlavne karoseria

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 30. Novembra 2012, 09:56

1,8tds sa vyrábal iba jeden typ. aj čerpadlo, všetko
keď zoženieš motor za dobré prachy tak výmena je robota max. na pol dňa
ale najlepšie keď ten motor môžeš pred kúpou vyskúšať, aby to nebola mačka vo vreci
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 30. Novembra 2012, 14:33

Presne tak bol to len jedíný motor od compactu až po touring.

Miisscchho
Autor témy

Piatok, 30. Novembra 2012, 16:49

luky2208 napísal:
Presne tak bol to len jedíný motor od compactu až po touring.

Luky ty by si mi čo poradil? prekrúžkovať môj motor kde mám pol ročné rozvody alebo zohnať druhý?

starynovy
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 2. Decembra 2012, 22:32

kolko to ma najazdene? ja by som skor skusil ci dobre tesnia ventily, az potom riesil kruzky.

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 13:50

207 tisíc. vo februári boli menené rozvody a v tom servise mi povedali že motor ma slabé tlaky preto zle štartuje.

starynovy

Re: E36 318tds - Výmena motora

Pondelok, 3. Decembra 2012, 18:30

ak ma skutocne 207k, tak by som sa prevelmi divil ak by boli v prdeli kruzky, moja felicia 1.9D ma 650k, a stale ide :D 200 tisic nieje pre diesel z tej doby ziadny najazd, dnesne mrdky to je uz ina kategoria, oni ten kompresny tlak aj fyzicky merali? alebo strelili prvu debilinu co ich napadla.. su tie rozvody vobec nastavene?

antonvrabel
Auto: E30ix,E39,
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 3. Decembra 2012, 20:19

asi to budu dalši odbornici na TDS-ka.
mam pocit že tlaky budu v poriadku ale problem bude inde.
aj ked možne to je .dal by som pozrieť tlaky ešte do ineho servisu alebo inemu mechanikovi.

kedy zle štartuje?teply alebo studeny motor? popiš aka je zavada.

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 21:43

Ja ked som ho kúpil tak chlapík mi hovoril že ho kúpil z dvoma gombíkmi ktoré nevie na čo sú. Tak ja som to skúšal a prišiel som na to že ked som zapol jeden tak akoby pridalo výkon motoru a začal ísť rýchlejšie do otáčok ked som zapol druhý tak tomu motoru ako keby pridalo 20 koní ale strašne dymil tak som to radšej ani nezapínal. ked som mal toto auto prvú zimu tak strašne zle štartovalo bol som u lukiho v poprade a ten mi ho troška nastavil tak išlo lepšie lenže po 2000 kilometroch sa to štartovanie zase zhoršilo tak sme prišli na to že su v prdeli rozvody. Rozvody sa vymenili, nastavili, nastavilo sa čerpadlo(ale aj to nie je v najlepšom stave po tom používaní tých gombíkov) auto začalo lepšie štartovať aj lepšie ide ale teraz ako prišla zase zima tak to štartovanie je lepšie ako bolo pred rokom ale musím minimálne 3x nažhaviť a potom štartovať aj to niekedy nechytí na prvý krát a musím nažhaviť ešte dalších 3x (za tepla štartuje s takým menším trápením). V tom servise kde mi menili rozvody mi chlapík ppovedal že to má slabé tlaky. Asi sa tomu motoru dalo na pč tými gombíkmi ked ich používal predošlí majitel lebo ja som to hned odpojil lebo určite to nerobilo dobrotu. Poradte mi lebo už som zúfali.

starynovy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 21:53

gombiky najskor pripajali rezistory paralelne k signalu z potenciometra hlavy/mag. snimaca, cim zvysovali davku paliva.. je to to iste ako pictuninng, nemyslim ze by to tomu motoru dalo take kapky aby bolo po nom.. uplne prve by som skontroloval predvstrek, a vacku, pripadne nechal zmerat tie tlaky, ale byt pri tom, vidiet.. nie nejaky jouda, co nasrobuje miesto sviecky tlakomer, cosi tam natoci, ani nevie kolko ma byt.. ale malo :D zmerat, zapisat, porovnat, potom si budes isty ci je v prdke.. ale podla mna skor to nastavenie.. ak je retaz novy tak je mozne ze si sada, natahuje sa.. BMW tiez odporuca pre retaze s najazdom viac ako 20 tisic podlozit saciu stranu 4.6mm merkou.. to svedci o tom ze sa ten retaz z pociatku asi celkom natiahne..

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:22

starynovy napísal:
gombiky najskor pripajali rezistory paralelne k signalu z potenciometra hlavy/mag. snimaca, cim zvysovali davku paliva.. je to to iste ako pictuninng, nemyslim ze by to tomu motoru dalo take kapky aby bolo po nom.. uplne prve by som skontroloval predvstrek, a vacku, pripadne nechal zmerat tie tlaky, ale byt pri tom, vidiet.. nie nejaky jouda, co nasrobuje miesto sviecky tlakomer, cosi tam natoci, ani nevie kolko ma byt.. ale malo :D zmerat, zapisat, porovnat, potom si budes isty ci je v prdke.. ale podla mna skor to nastavenie.. ak je retaz novy tak je mozne ze si sada, natahuje sa.. BMW tiez odporuca pre retaze s najazdom viac ako 20 tisic podlozit saciu stranu 4.6mm merkou.. to svedci o tom ze sa ten retaz z pociatku asi celkom natiahne..

Predvstrek sme kontrovali z lukim a nebol v najlepšom poriadku. Myslíš že to štartovanie by mohlo robiť palivové čerpadlo. Lebo inak ten motor má krásny zvuk a krásne ťahá či už v kopci alebo pri obiehaní nemá problém. Ja si tiež myslím že kebyže nemá tlaky tak by ten motor nešiel ani pri jazde v kopci ani pri obiehaní. Ja už ozaj neviem čo to môže byť.

starynovy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:32

ak mas cestu do ZA alebo DK mozem ti ten predvstrek pozriet, ja by som stavil na to.. bez podavacky ten motor pojde normalne.. mne odisla a nevsimol som si to kym som si nechcel napustit naftu do plechovky na umyvanie srobok :D

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:33

skontroluj či ti tlačí naftu podávacie čerpadlo (odpojíš hadicu od filtra zapneš zapaľovanie a nafta má v lepšom prípade striekať)
po druhé, keď to začalo horšie štartovať s príchodom zimy tak by som na tvojom mieste vymenil aj žhaviče :wink: určite lacnejšie ako riešiť nový motor
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Miisscchho
Autor témy

Pondelok, 3. Decembra 2012, 22:37

starynovy napísal:
ak mas cestu do ZA alebo DK mozem ti ten predvstrek pozriet, ja by som stavil na to.. bez podavacky ten motor pojde normalne.. mne odisla a nevsimol som si to kym som si nechcel napustit naftu do plechovky na umyvanie srobok :D

Fu tak cestu do ZA ani do DK v najbližšej dobre nemám. Ak tak tak len po zime :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 4 neregistrovaní