... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
dudo
Autor témy
Auto: E61 535d
Kraj: Trnavský

[E61 535d] prve momenty

Piatok, 19. Októbra 2012, 10:40

Tak pani, pred 3 tyzdnami som sa k Vam do rodiny pridal kupou mojho prveho BMW, e61 535d rv.2005, Mpaket (prepacte o vybave neskor).
Nasledoval nejaky ten povinny a nutny servis - oleje, filtre, vymena podltakovych hadic, termostatov atd..

So zaujimavostou sledujem toto forum, najde sa tu kopec uzitocnych rad a navodov, priznavam sa nie som moc na vypisovanie prispevkov, ale dnesne rano a prekvapenie na parkovisku ma k tomu donutilo.
Jednoducho povedane - idem sa sem vyzalovat ako take decko (dufam, ze sa mi tym troska ulavi), a len Vas vsetkych poinformovat co za obcanov medzi nami chodi resp. jazdi.
Takze rano pridem k autu, pozriem nan, a ak by mi v tej chvilu niekot pichol kudlu do krcnej tepny, nepotecie ani kvapka (vid obrazky nizsie)..
Auto posunute o pol metra k susedovi co parkoval predo mnou, zozadu buchnute, zpredu dooskierane (od toho ako ma pravdepodobne Obcan nacuval odzadu)...co k tomu povedat, ziadny odkaz, kontakt na papieriku, len na zemi rozbite sklo od Obcana, kusky Obcanovho tmelu so striebornou farbou, moja koncovka, atd...

Co dodat...neda mi pokoj myslienka, co by sa dialo s Obcanom ak by som mal tu cest.
Takze k radosti z auticka, pribudne tato smutna nutnost poriesit aj takuto vec.
Nie je mi luto investovat do auta, co si vypta - je to podla mna nutnost kedze Vam to auto oplati spolahlivostou, radostou z jazdy, avsak takato vec vie spravit velmi velku vrasku na cele...
Prílohy
DSC_0039.jpg
DSC_0039.jpg (50.8 KiB) 5005 zobrazení
DSC_0044.jpg
DSC_0044.jpg (96.23 KiB) 5023 zobrazení
DSC_0042.jpg
DSC_0042.jpg (95.82 KiB) 5023 zobrazení
Naposledy upravil/-a dudo v Streda, 17. Septembra 2014, 10:45, upravené celkom 1 krát.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: [e61 535d] prve momenty

Piatok, 19. Októbra 2012, 11:05

no to je pekne v pici toto! :evil: :evil:
mas havarijnu? A co prevodovka? Nemohla sa nejak poskodit, ked ti auto nasilne posunuli o meter?

pevne nervy prajem..dotycneho by bolo treba zavesit za gule do prievanu
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Piatok, 19. Októbra 2012, 11:20

Takýto jebotróni vedia poriadne nasrat, ešteze stojim vo dvore za branou. Daj si to poriadne skontrolovat, ci nie je puknute/prasknute este nieco podtym.

runder
Auto: ropak
Kraj: Prešovský

Piatok, 19. Októbra 2012, 11:52

to sú hajzli toto, škoda slov... prajem ti pevné nervy a nech dobre dopadne a čím skôr :)
BMW F01 740d
ex: BMW e92 335d
ex: Nissan 350z

TomTomZH
Auto: e60 530xd,dodge SRT4
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 19. Októbra 2012, 11:58

prasive vylizane hlavy... :!:
12218

dudo
Autor témy

Piatok, 19. Októbra 2012, 12:08

voMacK napísal:
no to je pekne v pici toto! :evil: :evil:
mas havarijnu? A co prevodovka? Nemohla sa nejak poskodit, ked ti auto nasilne posunuli o meter?

pevne nervy prajem..dotycneho by bolo treba zavesit za gule do prievanu

Pravdu povediac, ani som nevedel najprv aky horor ma caka pri pohlade zozadu (pretoze som prichadzal k autu zpredu) - najprv som myslel ze len sused co bol predo mnou, vecer niekde odbehol a ked sa vracal tak sa o mna oprel..
Tak som sadol do auta a presiel cca 1km po kolegu ze ideme do roboty, az ten ma prekvapil otazkou: ''...a ty co si robil s autom vzadu? ..'' tak az vtedy som vystupil a zbadal ako to vyzera vzadu.

Takze som uz s malou dusickou sadol do auta (hned ma napadla ta prevodovka) a isiel radsej spat pred dom a odparkoval auto.
Pocas jazdy som necitil na nej nic neobvykle, ovsem moze sa nieco objavit po nejakej dobe...dufam ze tomu tak nebude.

Zajtra ide auto k chlapikovi na nejaky ten servis este, asi dam rovno zhodit aj naraznik, urcite dam pozriet auto zospodu..predny naraznik vyzera ze bude stacit prelestit.

Poistka?Vsetko ma svoje plus aj minus..teraz by som nasiel plus havarijnej - avsak ja tym darmozracom nedam ani halier, ked si sposobim skodu radsej si ju uhradim sam. Nuz a proti takymto situaciam sa uz budem branit asi len parkovanim niekde v ''lufte'' i ked na Slovensku verim ze by sa nasiel naj....y Obcan ktory by ma aj tam trafil..

ŠimonE36
Auto: E36

Piatok, 19. Októbra 2012, 13:29

Tak toto ti skutocne nezávidím. Neskusal si sa pospytovať susedov ci nieco nepostrehli v noci alebo nadránom ? Starsie obyvateľstvo, ktoré vstane uz len ked pofúkne vetrík. Mozno niekto videl aspon model auta co do teba prasklo.

Prajem pevné nervy !

dudo
Autor témy

Piatok, 19. Októbra 2012, 13:46

ŠimonE36 napísal:
Tak toto ti skutocne nezávidím. Neskusal si sa pospytovať susedov ci nieco nepostrehli v noci alebo nadránom ? Starsie obyvateľstvo, ktoré vstane uz len ked pofúkne vetrík. Mozno niekto videl aspon model auta co do teba prasklo.

Prajem pevné nervy !

Napadlo ma aj, obvolaval som dvoch znamych co byvaju naokolo..viem ze to bolo strieborne auto a asi aj starsie (rozbite sklo zo svetla - nie priehladny plast), ale vysledok nulovy..
Je to vsak slepa ulica, len tak odtial ten Obcan nesiel vecer - mozno sa mi nieco podari zistit, budem informovat v pripade uspesneho lovu.

ŠimonE36
Auto: E36

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:01

Poviem ti nie je to tak dávno co sa presne rovnaká situácia stala tunajsiemu uzívatelovi Esence popísal to dost pekne vo svojom pribehu po navrate z Nemecka na strane 12 Dufam, ze sa nenahnevas ked to sme dam. Ide len oto aby si videl ake mal aj on nestastie i ked dopadol onieco lepsie lebo to vsetko videl i ked skoda tej 7er ale viac uz v linku. Skus ho kontaktovat mozno ti poradí ohladom patrania ja, ked som mu pisal sukromnu tak vedel snad vsetko o tom kto mu to spôsobil skôr nez to dotycny sam vyklopil
link: http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-aut/first-class-emirates-airlines-t62054-165.html

Tu len tolko ze na Slovensku nie je bezpecne ani pred domom akoze :evil:

MateX3
Auto: firemné :-)

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:18

tha pekne frasa, svedkovia ziadni?

edit: citam ze asi ziadni

MateX3
Auto: firemné :-)

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:23

normalny clovek v nejakej slepej ulicke nemoze tak naburat, to musel byt dajaky keket alebo mas nejakeho "kamarata" co ti zavidi tvoju 535d? Ja si to fakt tipnem na zavistliveho zebraka, ved ti to naparal vpredu i vzadu. A toto musel byt silnejsi naraz ked to tak dolamalo plasty.

dudo
Autor témy

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:36

MateX3 napísal:
normalny clovek v nejakej slepej ulicke nemoze tak naburat, to musel byt dajaky keket alebo mas nejakeho "kamarata" co ti zavidi tvoju 535d? Ja si to fakt tipnem na zavistliveho zebraka, ved ti to naparal vpredu i vzadu. A toto musel byt silnejsi naraz ked to tak dolamalo plasty.

moj nazor, ze do mna drbol zozadu a mna drblo do suseda predo mnou (mam od neho otlacnu farbu..)
a bolo to v slepej ulicke, myslim ze Obcan mal vyzrate pod obraz bozi - nechal tam kusiska svojho svetla, a zmizol.
Mam dovod si mysliet ze tam byva - co znamena ze sa s opravenym autom skor ci neskor vrati..a este jeden tip mi beha po rozume..ale nemyslim ze by to bol nejaky ''kamarat''

Esence
Kraj: Zahraničie

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:49

Neviem ani ako pokrstiť tvoj príbeh. Je mi ľúto, že okrem značky BMW nás spája aj negatívna udalosť a to nehoda, ktorú sme si sami nespôsobili a to autami, ktoré nám parkovali. Dokonca v slepých uličkách. Ako prvé ťa vítam v klube. No prejdem rovno k vettu veci.

V prvom rade presne ako písal ŠimonE36. Zalarmoval by som susedstvo posunúť BMW 5er o jeden meter nie je umenie pod názvom STEALTH (teda neviditeľne, nenápadne) Musela to byť rana ! A väčšinou ľudia vstanú a obzrú sa čo sa deje. V tvojom prípade mohol niekto vidieť v časoch XY až XZ prichádzať ale aj odchádzať rovnaké auto s menšou úpravou na čele vozidla. Neviem kto tu spomínal, že náraz musel byť veľký nakoľko je zlámaný nárazník. Tu len poviem, že toto nemusí byť až tak pravda. Nerátajúc posunutie vozidla tak na zlámaný nárazník treba skutočne málo vid. môj príbeh strana 12, kde do mňa na*ebalo auto, ktoré bolo len tlačené. A odniesol si to zadný bumper (nárazník) ... Je jasné že škoda nebude rádovo v desiatkach € ale bude smerovať k sume, ktorá je až smutná a práve v dnešných dobách, kedy sa treba skutočne dva krát obracať. Ja osobne už mám túto udalosť úspešne za sebou i keď by som ju radšej nikdy nezažil. No ako sa hovorí čo nás nezabije to nás posilní :!: (V mojom prípade som dal namontovať jednu kameru, ktorá eviduje dianie pred samotným domom.) A auto parkujem vyslovene za domom keďže garáže mám obsadené. Ale to už je OT ... Samozrejme dúfam v čo skoré info. ako si dopadol a budem to tu počas volného času hlavne v práci sledovať. Poprípade po večeroch doma ...

PS: Priateľka mi volala, že niekomu sa stalo podobné čo nám (tebe) No neveril som tomu kým som to neuvidel. Dnes skutočne nie je bezpečne ani pod vlastnou perinou ](*,)

dudo
Autor témy

Piatok, 19. Októbra 2012, 14:59

budem informovat .. ako som hovoril, zajtra ma ist auto nad jamu tak chcem rovno zhodit naraznik, dufam ze do toho nic nepride

dudo
Autor témy

Sobota, 20. Októbra 2012, 16:30

Zdravim Vas pani, update situacie - ked sa dari tak sa dari, pri vyjazde zo znameho garaze sa podarilo zapriet aj predny naraznik, nic vazne ale pri pohlade na skrabance od suseda volba bola jasna..oba putuju na striekanie. Totizto, mne to neda sa pozerat na take nieco, radsej sa nedobrovolne odlahcim z penazenky....ale nech to pekne vsetko vyzera ako ma.
Prílohy
Bez názvu.jpg
IMAG0013.jpg

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných