... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
viktorko22
Auto: E46 - ohňoSTROJ
Kraj: Bratislavský

Re: E46 3-er karbon polep - prosim o pomoc

Pondelok, 25. Júna 2012, 19:35

matysE46 napísal:

to je pravda..cloveka to rychlo omrzi.. :?

viktorko22 - kde si kupoval ten spray..? mohol by si opisat postup..? daval si najaky zaklad a pod..? velmi sa mi to paci.. :wink:

ci si to dal urobit v lakovni..?

robil mi to klubak maco..ja som len odstranil gumenu vrstvu..ale ak sa dobre pamatam, tak cele (plast) sa este jemne obrusil vodnym smirglom, potom zaklad na plast, farba a veeeeela laku a nakoniec 2 vrstvy HD vosku od Autoglymu..

janest
Auto: E 46 318i Touring
Kraj: Prešovský

Utorok, 28. Augusta 2012, 02:29

Pri zložitých tvaroch a malých plochách je nutné použiť príslušné lepidlo 3M na fólie aby sa zafixovala na okrajoch polepov lebo inač pnutím pri zmenách teplôt povolí lepiaca plocha za hranou obaleného dielu.
Pozn.: Hrana funguje ako kladka !
Hop, čip, čip, hopá...

Ivank
Autor témy
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Piatok, 21. Septembra 2012, 10:26

Tak sa znova pripajam...

Po dlhom zvazovani som sa rozhodol folie strhnut...

Idem dat prestriekat listy nanovo , nasiel som rozumneho lakirnika co za to nepyta majland ako ten KKT pred nim....

rad by som od Vas pocul rady, pripadne foto vasich list.

Chcel by som mat nieco tmave (predtym som mal tie take titanovo sede - nie bledy hlinik).

Kludne by som siel aj do niecoho tmavsieho - nie vsak cierneho.

Neviem sa ale ani za boha rozhodnut ci leskle alebo matne...

Ak mate pofotene svoje listy, mozete sem supnut zopar fotiek?...rad by som videl ako to vyzera ako celok spolu s listou okolo radicky a listou na volante... vobec si to neviem predstavit.

Dakujem Vam za pomoc

Darkness
Auto: X5 3.0D

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 20:55

caute ja riesim ten isty problem ... len neviem ci by mne pomohol len nater kedze na vod. dverach mam ten plast trocha oskrety od prstena ...mozno by pomohlo to trocha prebrusit a tak streknut ....
ale uvazujem aj nad karbonom len na to si netrufam sam ... neviete o niekom kto by mi to spravil hlavne kvalitne aby sa to nekrcilo??? dakujem

takto to u mna vyzera teraz
Obrázok

popripade niekoho kto uz ten karbon ma v takomto int. totiz neviem ci by som to potom uz nemal nejak moc tmave ...

dakujem
Naposledy upravil/-a Darkness v Piatok, 28. Septembra 2012, 21:57, upravené celkom 1 krát.
EX e-46 330xi
pribeh
post1064004.html#p1064004

Ivank
Autor témy

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 22:03

Ja som to mal v takom istom a ver, ze to tmave nebude :wink:

Len mne sa to krcilo..

Ozvi sa klubakovi slik85 on mi psal PM ,ze maju na to firmu... ja som to vzdal a v sobotu som listy vydrhol a pripravil na striekanie...

Stale vaham ci matne alebo leskle... (farbu chcem tmavu.. nieco ako Titan
, antracid alebo pusny prach... proste tmave no nie cierne)
Chcel by som sa priblizit odtienom farby co najviac tej carbom folii... ale dilema je Matne, leskle a dokonca som uz aj pocul nieco ako polomat... :?

Tak ja neviem...chalani Poradte [-o< prilozte fotky vasich list...v pripade ze ste ich davali prestriekat (original odtiene poznam)
Prílohy
29052012788.jpg
Momentalne uz minulost

Ivank
Autor témy

Nedeľa, 23. Septembra 2012, 22:07

Ale ako tak kukam na tvoje, tak ty mas aj dekor volantu bledy :-k
To bude asi treba doriesit...

Ale 3M folia sa robi aj v bledych odtienoch :wink:
Prílohy
3m-dinoc-carbon-fiber-colors.jpg
3m-dinoc-carbon-fiber-colors.jpg (43.78 KiB) 1401 zobrazení

kopec
Auto: BMW 528i, BMW X6 35i

Pondelok, 24. Septembra 2012, 08:38

Nedá mi to, aby som nereagoval.
Samozrejme 3M fólie nie sú v žiadnom prípade originál. Ale teraz k aplikácií. 3M fólie sa musia pred aplikáciou prispôsobiť dvoj alebo troj rozmernému povrchu pomocou teplého vzduchu. Podotýkam, že toto sa robí ešte pred nalepením, to znamená, že sa nesmie strhnúť podkladová vrstva. Pre lepšiu aplikáciu je dobré rozprašovačom na vodu nastriekať roztok z vody a jaru (čistiaci prostriedok na riad). Pomer je 1,5 litra vody a 4 až 5 kvapiek jaru. Množstvo si každý určí podľa polepovanej plochy. Daný vystrihnutý a upravený diel sa v uvedenom prípade lepšie umiestni na daný povrch. Treba však vytlačiť možné bublinky z pod fólie. Najlepšie tzv. zlatou škrabkou. Je to plastová škrabka bez ostrých hrán, určená práve na vyhladzovanie daných povrchov.

Ivank
Autor témy

Pondelok, 24. Septembra 2012, 11:44

kopec napísal:
Nedá mi to, aby som nereagoval.
Samozrejme 3M fólie nie sú v žiadnom prípade originál. Ale teraz k aplikácií. 3M fólie sa musia pred aplikáciou prispôsobiť dvoj alebo troj rozmernému povrchu pomocou teplého vzduchu. Podotýkam, že toto sa robí ešte pred nalepením, to znamená, že sa nesmie strhnúť podkladová vrstva. Pre lepšiu aplikáciu je dobré rozprašovačom na vodu nastriekať roztok z vody a jaru (čistiaci prostriedok na riad). Pomer je 1,5 litra vody a 4 až 5 kvapiek jaru. Množstvo si každý určí podľa polepovanej plochy. Daný vystrihnutý a upravený diel sa v uvedenom prípade lepšie umiestni na daný povrch. Treba však vytlačiť možné bublinky z pod fólie. Najlepšie tzv. zlatou škrabkou. Je to plastová škrabka bez ostrých hrán, určená práve na vyhladzovanie daných povrchov.

Toto mi je jasne, a bolo mi to jasne aj pred pracou.
Ako som pisal... vysledok vyzeral na 1. naozaj to bolo bez bubliniek, vsetko pekne drzalo... Problem som mal iba na kryte okolo radiacej paky. Tam paradoxne nebola original gumena vrstva, ale hladka farba (ten diel som daval v minulosti striekat).
Vsetko bolo na 100 percent odmastnene.

Problem nastal v lete, ked boli 38 stupnove horucavy. Na diel okolo radicky svieti slnko prakticky cely den cez predne sklo. Zacalo sa mi to suverit. Sthol som to, znovu odmastnil a za pomoci teplovzdusnej pistole nalepil novu vrstvu... po case opat to iste... jednoducho ako pisal niekto vyssie, nepouzil som to finisovacie lepidlo na komplikovane tvary. Uvedomujem si ze to mohla byt prave ta chyba.

Ako pises , nieje to original. Keby to drzalo tak ako som si predstavoval, tak to isto necham tak (100 percentne to je odolnejsie voci oderu ako povodne pogumovanie). No na nestastie som nieco zbabral a uz ma nebavilo to stale opravovat a velmi to kazilo dojem z auta, ked som donho nastupil. Vyzeralo to ako odflaknute a nalepene len tak,aby to vyzeralo fesi... To ma vytacalo najviac. Vedel som kolko casu som to robil, ako som si dal zalezat na zlozitych tvaroch a nakoniec to vyzeralo ako keby som to tam natrieskal za pol hodinu... Uz som spominal, ze mi zalezi na tom aby auto bolo co najviac v povodnom stave bez nejakych extremnych vystrelkov. Chcem tam pomenit par veci ale v ramci dostupnych moznosti, ktore sa v damom modeli pouzivali.

Preto to idem dat prestriekat nanovo, nech to vyzera ako origo...

Elegantne a zaroven dravo :wink: :lol:

Darkness
Auto: X5 3.0D

Piatok, 28. Septembra 2012, 22:02

no ja som rozmyslal ze aj ten plast na volante by som dal do tmaveho carbonu ... no uvidim

este rozmyslam aj nad vodo-transferovej potlace ,.. daval si to uz niekto do auta??? drzi to dobre???
http://www.aquaprint.sk/tuning/
EX e-46 330xi
pribeh
post1064004.html#p1064004

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní