... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: E60 Náraz do diviaka

Pondelok, 17. Septembra 2012, 12:17

chlapci, diviak je v nemecku velmi castym navstevnikom prednych masiek a chladicov. Kto sa tam isty cas pohyboval to iste len potvrdi, v tych ich lesoch je ich strasne vela. Preto neverim ze by BMW night vision system nebol upraveny na rozoznavanie diviaka na ceste. S tym sa tam totiz iste stretnes castejsie ako s chodcom uprostred vozovky :wink:
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

James

Pondelok, 17. Septembra 2012, 20:02

ptz napísal:
myslim, ze to fici na infrared principe, cize videl by si velku tlstu bielu kokotinu, ktoru by si si vsimol hned :D

Len poupravim, nefici to na infrared ale na thermal imaging.

Tzn. snima teplo a nasledne ho vyhodnocuje ako obraz.

ptz
Auto: E60 540i man

Pondelok, 17. Septembra 2012, 20:32

to ano, ale ako snima to teplo? nie nahodou v infrared pasme? :-k :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermography
http://en.wikipedia.org/wiki/Automotive ... vision#BMW

veru, mali by tam nakodovat aj 'diviak a ina zver' recognition :mrgreen:
Naposledy upravil/-a ptz v Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:14, upravené celkom 1 krát.

rebel
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:02

... ja ze co to tu pisete ... To uz su taketo smaky v autach ?
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:42

dokonca uz mas aj svetlomet, ktore ti nasvieti toho cloveka/objekt pri ceste. dasie dva modely tohto sveta uvedie na trh bmw buduci rok asi, kedze linku na neho sme este nepostavili :D

rebel
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:50

... zachvilu budeme moct pri jazde aj spat :) ti sikovnejsi sa venovat nejakej tej cice :)
Nemas v ponuke pohon na vzduch ?
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 17. Septembra 2012, 23:25

zvierata to samozrejme detekuje...len s tym diviakom som bol v pomykove, ci by to taku gulatu chlpatu kokotinu, kt mozno nevyzaruje dostatok tepla identifikovalo ako potencialnu hrzobu...
ono to proste snima vsetko pred autom tusim do vzdialenosti 150m....a ked napr chodec, alebo zver nabere kolizny kurz na auto tak to zacne ziapat, zvyrazni ho to na orbazovke a este ti poslem varovny signal na HUD..

night vission zaznamenal pokrok najma pri Fxx modeloch...Ale montoval sa samozrejme aj do E60 [neviem ako u E65]
dalej viem, ze je nejaky dalsi update sa robil teraz pre F01/02 lci... ci sa uz dava aj do F10 model year 2013 neviem, ale je to mozne..kedze komplet Fxx modely prechadzaju teraz na zbrusu novu verziu iDrive...

hold pokrok nezastavis :)
a je fajn, ze sa do aut montuje kopa kokotiniek, kt. sa sice mozu pokazit, ale najma robia cestu prijemnejsou a bezpecnejsou...
taky kolizny system, ci lane change warning, alebo lane departure warning mozu zabranit neprijemnej havarii :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

AlienZV
Autor témy

Utorok, 18. Septembra 2012, 08:17

Takže takto páni :mrgreen: ten odpojený káblik, je snímač teplomera. Hmlovka je prakticky OK.
Vymenil som len žiarovku, lebo v nej roztrhalo vlákno a mám ulomený jeden úchyt na nej, ale drží na zvyšných úchytoch. Ďalej je poškodený spodný plasť, ale ten som uchytil inde takže to je tiež OK. A mierne preliačený blatník som ani neriešil. Takmer to nevidno :mrgreen:
Inak aj poľovníci varujú, že zver je premnožená /najmä srny, diviaky/. Takže pozor :-s

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní