... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
coWon napísal:
potmehuth napísal:
Za tu cenu ma origo olej BMW 5w30 LL04 a moze spokojne spavat :)
coWon napísal:(pre tých čo jazdia podla dopravných predpisov na SK)nic lepsie neexistuje
coWon napísal:origo bmw olej neexistuje, existuje len origo bmw pvc dóza v ktorej je nejaky olej.
ten nejaky olej je castrol a castrol je nejaky olej.
preto je nejaky olej, lebo castrol kupuje zakladovy olej kazdu chvilu od niekoho druheho.
takze kto si dava do auta castrol, tak po kazdej vymene (dajme tomu ze raz za 2 roky) si po kazde naleje do auta iny olej (nejaky olej castrol)
napisal som nieco comu ste nerozumeli?
Miro Kovačik napísal:(pre tých čo jazdia podla dopravných predpisov na SK)
Ale ak zvykneš auto prevetrať tak potom :
http://www.damoslovakia.sk/sortiment/ol ... ula-5w-50/
potmehuth napísal:
Nepisal som, ze BMW vyraba OLEJ. A netusil som, ze sa tu chytame za slovicka.
Tak sa mi toto paci...ako kazdy vidi do manazmentov nadnarodnych spolocnosti :) Tocia miliardy a pritom to je take jednoduche a priehladne....
coWon napísal:tak sme sa nepochopili..
som sa chvilu zaoberal olejmi, lebo sameho ma to sralo ked som pocul nieco tam, a potom nieco tu, potom nieco precital a vsade s toho guláš.
az som spoznal jedneho cloveka ktoreho vystihuje tvoja posledna veta.
ten tomu venuje cely zivot (samozrejme pracovne) a to by ste cumeli, co by vam on o lejoch rozpraval
stacila mi bohate pol hodinka jeho skolenia a skutocnosti co rozpraval...
napriklad ako ked si dava bmw poziadavky o mnozstvo a triedu oleja castrolu
citujem ho...
nerozlisuju 0Wčko od 5Wčka
co maju po ruke, to im naflaskuju do ORIGINAL bmw dózičiek... cize v 0Wčku moze byt olej 5Wčka alebo naopak... dobre pocujete! alebo citate![]()
takze tak k tejto tematike..
ale nebudem tu vnasat "demagogiu"
premna zamna, davajte si tam olej jaky chcete..
ja uz len MOBIL1, ako podla jeho slov je to jedina znacka v komercnom predaji olejov, ktora si zachovava patricnu kvalitu oleja..
samozrejme, aj mobil1 pancuju kdesik v nemenovanych statoch, takze aj na to pozor..
potmehuth napísal:
Presne, ako pises. V tomto svete Ti nikto nic nezaruci. Vsetko je o skusenosti. Ty niekomu odporucis MOBIL1, ten niekto si ho kupi, ale nevedomky si kupi tu pancovanu gebuzinu, naleje to do auta a cuduj sa svete, niekde je problem.
A opat, presne, ako pises. Je toho vsade vela popisane, niekde odborne, niekde nie. Kazdy nech si leje taky olej, aky uzna za vhodne, reps. spolahne na toho, kto mu nejaky odporuci.......FORMI BIHAJNMI![]()
Ja osobne som lial doteraz CASTROL EDGE 5w30. Teraz idem naliat BMW 5w30, uvidim, co bude. Pri CASTROL EDGE som vzdy vylial tolko oleja, kolko som nalial.
coWon napísal:CASTROL MAGNATEC 5W-30 C3
Castrol EDGE 5W-30
BMW 5W-30
je jeden a ten isty olej