... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
boybladeboy
Autor témy
Auto: BMW 320 CD
Kraj: Košický

Pomoc , ZAMENA OLEJA BMW X5 DIESEL

Utorok, 7. Augusta 2012, 19:08

zdravim vas , mam bmw x5 e53 diesel. Kupil som original motorovy olej bmw 5w30. 8 litrov a dal som ho mechanikovi.
Medzi tym som objednal z bmw olej do prevodovky M-1375 ked kupujete iba 1 liter odleju vam ho do flase.Potreboval som ho do diferaku.Zaplatil som ho a poslal mechanikovi po frajerke.Ta mu zabudla povedat resp. nevedela ze co to je.NAHODA BOLA TO ZE ten olej bol preste vo flaske od 5w30 a mechanik to dal ku olejom a myslel si ze to je klasicky mot olej.Takze nalial do motora 1 liter prevodoveho oleja a ostatne cca 6 litrov original 5w30.

Chcem sa opytat ci to musim urcite rychlo vymenit alebo to mozem nechat tak. Co sa moze stat ?

Diky za odpovede...

ps: auto som este nestartoval ...

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Re: Pomoc , ZAMENA OLEJA BMW X5 DIESEL

Utorok, 7. Augusta 2012, 19:59

vymeň frajerku.. spoľahlivosť žien...

Fakt neviem čo by som spravil.. Ono sa stať nestane nič.. Pretože lepšie mazať týmto ako ničím, aj ked v takomto novšom aute.. by som si to asi nenechal. Turbo atď.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

starML
Kraj: Zahraničie

Utorok, 7. Augusta 2012, 22:30

Základní pravidlo používání provozních olejů zní: motorový olej lze použít jako převodový olej, avšak převodový olej nikdy nesmíme použít jako motorový. Jako aditiva do převodových olejů se používají tzv. EP přísady, což je vlastně síra a fosfor, které mají příznivý vliv na tlakové a protiotěrové vlastnosti oleje. Tyto přísady dávají převodovým olejům charakteristický zápach. Převodový olej není pro vysoký obsah síry a fosforu použitelný do motoru ani nouzově, protože nemá ani další potřebné vlastnosti a motor by velmi rychle havaroval. Opačně to v určitém případě možné je, převodovky pro malé výkony je krátkodobě možné mazat motorovým olejem, Morris Mini měl převodovku ve společné skříni s motorem a mazání bylo společné. Kdyby to bylo moje - nestartovat a vyměnit !! Pokud už k nastartování došlo, vyměnit a další výměnný interval oleje v motoru zkrátit na polovinu.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 8. Augusta 2012, 08:58

:thumbup:
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

boybladeboy
Autor témy

Streda, 8. Augusta 2012, 12:28

starML napísal:
Základní pravidlo používání provozních olejů zní: motorový olej lze použít jako převodový olej, avšak převodový olej nikdy nesmíme použít jako motorový. Jako aditiva do převodových olejů se používají tzv. EP přísady, což je vlastně síra a fosfor, které mají příznivý vliv na tlakové a protiotěrové vlastnosti oleje. Tyto přísady dávají převodovým olejům charakteristický zápach. Převodový olej není pro vysoký obsah síry a fosforu použitelný do motoru ani nouzově, protože nemá ani další potřebné vlastnosti a motor by velmi rychle havaroval. Opačně to v určitém případě možné je, převodovky pro malé výkony je krátkodobě možné mazat motorovým olejem, Morris Mini měl převodovku ve společné skříni s motorem a mazání bylo společné. Kdyby to bylo moje - nestartovat a vyměnit !! Pokud už k nastartování došlo, vyměnit a další výměnný interval oleje v motoru zkrátit na polovinu.

to si myslis aj ked je pomer 1/7 tak to je take katastrofaslne?

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Streda, 8. Augusta 2012, 12:33

Ano, moze byt. Raz davno som videl zmiesane 2 rozne oleje (motorove s roznymi SAE cislami) a vysledok bolo "medove zele", ktore za par dni zhustlo tak, ze zabranilo motoru tocit a nastartovat.

fox1k
Auto: BMW

Streda, 8. Augusta 2012, 19:25

máš X5-ku tak nad čím rozmýšlaš? vylej to a daj nový olej a filter, sprav 1000km a opätovne nový olej a filter. Furt to máš lepšie, ako keby si sa mal strachovať čo s tým bude a o pár mesiacov písať príspevok do nákupnej sekcie "kúpim motor na e53" :wink:

MajkoKNM
Auto: ukradnuta e36

Streda, 8. Augusta 2012, 20:41

Le Gend napísal:
Ano, moze byt. Raz davno som videl zmiesane 2 rozne oleje (motorove s roznymi SAE cislami) a vysledok bolo "medove zele", ktore za par dni zhustlo tak, ze zabranilo motoru tocit a nastartovat.

Ja som do dozivajuceho motora, ktory zral olej lial kadeco co nam poostavalo v bandaskach v servise a nemal som ziadne zmeny ani sa nic nestalo. A to tam teda par znaciek zmiesanych bolo :P a o specifikaciach ani nevravim

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Streda, 8. Augusta 2012, 20:57

viac hlav, viac kapusty ako sa na slovensku hovori 8) Je to sice neprijemne ale 50tka za novy olej ta snad nezabije a je to lepsie ako zadrety motor, ci? :-({|=

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 06:51

Naliať omylom zlý olej, to je také ľudské... ale nechať ho tam a dojebať motor kvôli pár €, to je také slovenské :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 10:13

boybladeboy napísal:

to si myslis aj ked je pomer 1/7 tak to je take katastrofaslne?

Evidetne si veril v odpoved ze je to vpohode jazdi dalej ze?
Chces radu, dostal si fundovanu odpoved a aj tak si spravis podla seba.
Okej :mrgreen:

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 10:56

eko.fresh napísal:
Evidetne si veril v odpoved ze je to vpohode jazdi dalej ze?

Pokiaľ je toto pravda, tak chalan možnože obehne všetky blízke BMW-fóra, dokiaľ nenájde niekoho kto mu povie, že môže na tom v pohode jazdiť. #-o
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

boybladeboy
Autor témy

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 11:26

Olej som uz vymenil.

PS: nechce niekto kupit 5w30 orig bmw s prímesou , na cene sa dohodneme 8)

j.matrix
Auto: BMW 320d E46

Štvrtok, 9. Augusta 2012, 11:29

v amerike s tym kuria :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných