... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

dudy-
Autor témy
Auto: 318i E36
Kraj: Bratislavský

bmw e36 sedan vymena ziaroviek v budikoch + spatne zrkladlo

Streda, 1. Augusta 2012, 08:54

Zdravim, prosim vas mohli by ste mi poradit ako vymenim ziarovky v budikoch ktore mi uz nesvietia? ( nejaky navod by sa mi hodil )

A moja druha otazka sa tyka spatnych zrkadiel. Mam taky problem odisiel mi zrejme motorcek na pravom spataku ( spataky mam elektricke). Moja otazka je ze z druheho bmwcka som si odmontoval spatne zrkladlo a chcem sa spytat ci sa to neda nejako rozobrat a ze by som vymenil iba tie motorceky , da sa to? popripade nejaky navod by sa mi hodil, dakujem pekne za odpovede

Užívateľov profilový obrázok
vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Re: bmw e36 sedan vymena ziaroviek v budikoch + spatne zrkla

Streda, 1. Augusta 2012, 09:19

Viem ti poradiť s budíkmi.
Niekto nedáva dole volant ale ja som to nevedel vytiahnúť bez toho aby mi hrana prístrojovky dorezala kožu na volante takže:
Dá sa to aj bez zhodenia volantu (prejdi na bod 2) alebo istota dať ho dole.

1.Dáš dole volant(odpoj čierny kábel z baterky a počkaj pár minút!! inak môže/nemusí streliť bag)
A: Zozadu volantu sú dve torx skrutky,neviem ti povedať číslo ale cca 27 alebo 30 torx.Dáš dole bag.
B:Ďalej uvidíš veľký šrób 17 alebo 19 gola,ide tuhšie ale pôjde - nezabudni si naznačiť fixov alebo šrobovákom kde bol volant :)

2.Prístrojovka drží na dvoch torx 20 (ak ich tam stále máš :lol: )
3.Vytiahneš to von.Ja používam také tie "cucky" čo sú na stojanoch pre navigácie aby držali na skle,dá sa použiť aj šrobovák.
4.Potrebuješ potom vytiahnúť 3konektory zozadu prístrojovky,začni z ľava doprava,lebo ten pravý konektor ma o dosť kratšie káble.
5.pozreš sa na prístrojovku a vidíš všetky žiarovky ktoré treba vymeniť :) idú tam: čierne 1.2W a zelené 3W( ja som dal 5W a svieti to parádne).

postup nahodenia je opačný ako si to rozobral,len poriadne dotiahni šrób na volante :)
Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Streda, 1. Augusta 2012, 09:35

ja ti pomôžem so späťákmi :)
dáš dolu sklíčko.. napr tak,že podpáčiť pevným nožom alebo skrutkovačom http://www.unitedbimmer.com/forums/bmw- ... glass.html
za sklom nájdeš motorček,ktorý je pripevnený o späťák 4mi krížovými skrutkami, uvolníš, a povytiahneš motorček...vyberieš zo zadu kontakty káblov (najlepšie si zapamätať ktorý bol kde - alebo tuším je tam aj napísané aká farba ide do ktorej dierky)
a vymeníš motorček... sklo len zatlačíš a nacvakneš naspäť..

maiki
Auto: 02" E46 320d

Streda, 1. Augusta 2012, 09:42

iba doplnim detail,
bag ti nestreli, odpaja sa to koli tomu, aby ti na budikoch neostala svietit kontrolka bagu ;-)
odpojam vzdy cerveny kabel teda +, nie kostru

keby si odpojil bag pri zapojenej baterke, ostane ti svietit chyba na budikoch - airbag a musis na diagnostiku zhasnut/ vymazat chybu, same to nezhasne ani po pripojeni
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

dudy-
Autor témy
Auto: 318i E36

Streda, 1. Augusta 2012, 10:04

chalani diky moc nesmierne si cenim Vase rady. Dakujem pekne este raz

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Streda, 1. Augusta 2012, 10:51

maiki napísal:
iba doplnim detail,
bag ti nestreli, odpaja sa to koli tomu, aby ti na budikoch neostala svietit kontrolka bagu ;-)
odpojam vzdy cerveny kabel teda +, nie kostru

keby si odpojil bag pri zapojenej baterke, ostane ti svietit chyba na budikoch - airbag a musis na diagnostiku zhasnut/ vymazat chybu, same to nezhasne ani po pripojeni

Vždy sa odája kostra aby sa ti náhodou + nedotkol kostry ktorá je skoro všade v aute. Je jedno ktorý odpojíš ale keď odpojíš kostru je tu skoro 0vá šanca,že sa ti niečo poserie.
Obrázok

maiki
Auto: 02" E46 320d

Streda, 1. Augusta 2012, 11:41

ano samozrejme, auto je jednosmerny prud, takze je v podstate jedno co odpojis, no ja som nauceny odpajat +, vzdy to polozim na baterku do handry a tak robim
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných