... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Re: e60 530d stále netahne - prosím o pomoc !!!!!!!

Piatok, 27. Júla 2012, 21:16

jiklop napísal:

v klidu , turbo mám za ""přepočet"" cca 120 eur, to je v pohode, přístup k dílům je, jenom sakra jak vyndám ty vstřiky, mám to rezebrané před barákem.

možno blbá otázka, no prečo chceš vyberať vstreky?
Keď je diagnostika ok, skús prepady, na to nemusíš vyberať vstreky. Zober 6 pohárikov a sleduj ako sa dvíha hladina.
Až potom vyberať a dať na stolicu, no bude to babračka ich vybrať keď sú ešte pôvodné.

jiklop
Autor témy
Auto: 530d e60
Kraj: Zahraničie

Piatok, 27. Júla 2012, 21:24

MateX3 napísal:

možno blbá otázka, no prečo chceš vyberať vstreky?
Keď je diagnostika ok, skús prepady, na to nemusíš vyberať vstreky. Zober 6 pohárikov a sleduj ako sa dvíha hladina.
Až potom vyberať a dať na stolicu, no bude to babračka ich vybrať keď sú ešte pôvodné.

pokud chci vydělat turbo (které má jak jsem psal výše otrhané lopatky), musím přeci vydělat vstřiky, protože pod vstrikama vede celoplast, který je zrovna aj víko ventilů a aj část krytu vzduchového filtru. který mi brání dostat se k turbu.

MateX3

Piatok, 27. Júla 2012, 21:49

jiklop napísal:

pokud chci vydělat turbo (které má jak jsem psal výše otrhané lopatky), musím přeci vydělat vstřiky, protože pod vstrikama vede celoplast, který je zrovna aj víko ventilů a aj část krytu vzduchového filtru. který mi brání dostat se k turbu.

to som nevedel, práve pozeram na nete, máš pravdu, vstreky von

jiklop
Autor témy

Piatok, 27. Júla 2012, 22:08

MateX3 napísal:

to som nevedel, práve pozeram na nete, máš pravdu, vstreky von

vstřiky ven, ale ja nevim jak, [-o<

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Sobota, 28. Júla 2012, 10:01

jiklop napísal:
... PROSÍM JAK VYTAHNU VSTŘIKY ???!!! NEMUŽU NAJÍT NÁVOD...

Navod mas tu: http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/94/50
Mozno som mal stastie ale reverzne kladivo som na to este nepotreboval (no z BMW som este nevyberal), na odlepenie stacilo vzdy jemne tuknutie zo strany.

jiklop
Autor témy

Sobota, 28. Júla 2012, 10:15

Laco19 napísal:
Navod mas tu: http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/94/50
Mozno som mal stastie ale reverzne kladivo som na to este nepotreboval (no z BMW som este nevyberal), na odlepenie stacilo vzdy jemne tuknutie zo strany.

to jsem našel.... děkuji.... ale tam není konkrétní přiblížení jak to uchytili ten vstřik.

MateX3

Sobota, 28. Júla 2012, 10:21

jiklop napísal:

to jsem našel.... děkuji.... ale tam není konkrétní přiblížení jak to uchytili ten vstřik.

bez reverzaka, asi buď hlavu dole alebo zastriekať to nejakým sprejom napr. na karburátory alebo sanie a nechať to pôsobiť niekoľko hodín.

Reverzným kladivom sa asi rieši vtedy keď sa menia vstreky. Lebo už asi budú poškodené týmto vytiahnutím.

Laco19

Re: e60 530d stále netahne - prosím o pomoc !!!!!!! NEW

Sobota, 28. Júla 2012, 11:13

Videl som navody kde treba pripravok naskrutkovat namiesto vrchnej casti vstrekovaca. S funkcnymi vstrekovacmi by som toto nerobil ale skusil by som vyrobit pripravok na uchytenie kladiva - predsa len zopar uderov kladivom presne v osi dokaze viac ako postupne za zvysujuci tah na pacidle a skrizenom vstrekovaci.
No si si isty, ze koli demontazi turba je nutne dat dolu aj veko vackovych hriadelov? Teraz som to rozoberal (turbo som nevyberal) ale vyzeralo to, ze po pridvihnuti motora (odskrutkovany silentblok) by sa dalo turbo vybrat aj vrchom a spodna cast filterboxu by nevadila. No pristup k mazaniu turba myslim nebol najlepsi.

jiklop
Autor témy

Sobota, 28. Júla 2012, 12:39

tak , na Vaše rady jsem zapnul zapalování vyřadil na "N" a auto odtahovkou odtahnu k panovy co uz to nekolikrat delal, prej rozmontovan to neni az take zle, ale dat to do kupy je horsi, musi byt presno vyvazene prej ty vstriky, no z toho su v celku pos..r..any, takze to nechamna nem. jakmile vymeníme turbo, a složímeto samozdrejme vám dám vedet, vidím to tak na úterý až středu, o víkendu se nedelá.

zatím dekuji

Laco19

Sobota, 28. Júla 2012, 14:21

jiklop napísal:
... musi byt presno vyvazene prej ty vstriky ...

Co sa pamatam, tak pod vstreky by sa mali dat nove tesniace podlozky a na dotiahnutie skrutiek je postup - najprv jedna strana az potom druha myslim momentakom (neviem ci je to u BMW rovnake). No neviem zeby mal niekto problem pri pouziti starych podloziek a dotiahnuti symetricky s citom.

AlienZV
Kraj: Bratislavský

Sobota, 28. Júla 2012, 15:03

Po precitani tvojich problemov mi beha mraz po chrbte. Preco si si za kazdu cenu kupil rozsypanu E60 530D? :roll:
Aby si do toho este nemusel naliat dalsich 4500e... ](*,) Toto fakt nepochopim...

jiklop
Autor témy

Sobota, 28. Júla 2012, 16:07

AlienZV napísal:
Po precitani tvojich problemov mi beha mraz po chrbte. Preco si si za kazdu cenu kupil rozsypanu E60 530D? :roll:
Aby si do toho este nemusel naliat dalsich 4500e... ](*,) Toto fakt nepochopim...

ale ja mam vyhodu velmi levnych pouzitych dilu , me je to jedno, ja to beru primo z druheho auta u kamarada doma, z bouračky,
napriklad to turbo mam za 120 eur
egr, cidlo vzduchu teploty nasavaneho, cidlo vzduchu tlaku nasavaneho, sem mel za asi 35 eur,
jedinou váhu jsem kupoval novou, ale tu už jsem vrátil nazpatek, takze nic----

v tydnu dam vedet jaka zmena nastala po vymene turba

jiklop
Autor témy

Sobota, 28. Júla 2012, 16:11

Laco19 napísal:
Co sa pamatam, tak pod vstreky by sa mali dat nove tesniace podlozky a na dotiahnutie skrutiek je postup - najprv jedna strana az potom druha myslim momentakom (neviem ci je to u BMW rovnake). No neviem zeby mal niekto problem pri pouziti starych podloziek a dotiahnuti symetricky s citom.

ano souhlasí..... ale samozdrejme ty podlozky koupim jedna by mela stat asi 4eura

Užívateľov profilový obrázok
erik irsko
Auto: BMW e60 2.2i

Piatok, 31. Augusta 2012, 09:04

air flow meter (merač prietoku vzduchu) nech ti pozru lebo ja som mal nieco podobne kedysi na e39 530d a pocitac mi to neukazoval....

Laco19

Piatok, 31. Augusta 2012, 11:08

Co sa tyka takeho problemu, ja postupujem takto: zakladom je zaznam live dat. Pojazdim, zapisem rozne kombinacie hodnot a potom vecer data analyzujem.
Udaj snimaca prietoku vzduchu sa da porovnat s teoretickym vypoctom (po webe koluje xls, staci dosadit svoje udaje - pozor na EGR). Taktiez sa da udaj porovnat so ziadanou hodnotou (to plati pre kazdu regulacnu slucku RJ vstrekovania).
Rovnako sa da skontrolovat turbo, dat zapisovat napr. tlak turba, ziadany tlak turba a stlacenie akceleratora - ze co sa deje ked motor zacne tahat.
Co mam skusenosti (nie z EDC16 a BMW), nie vzdy vyhodnoti RJ neskutocne velku odchylku regulacnej slucky ako chybu, takze ak RJ nepoznam tak by som sa nespoliehal na to, ze ak by bol nejaky snimac vadny tak by to zapisovalo chybu.
A takto sa da prekontrolovat vela veci okolo vstrekovania, hlavne nahodne (resp. za jazdy) sa vyskytujuce poruchy.
BMW diagnostika co viem neumoznuje zaznam live dat (INPA urcite nie, v DIS som to nevidel), no da sa na to stiahnut soft. Komplikaciou je, ze grafy potom musis robit v exceli, atd.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní